Cool Moms | Ruth Treffers

Cool Moms | Ruth Treffers

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Ruth Treffers

Yes, we hebben weer een inspirerende cool mom gevonden. Ruth Treffers is getrouwd met Hans en moeder van Lauren (2,5) en Vieve (3 maanden). De fase 'in between jobs' heeft ze veranderd in 'stay at home mom' om even voor de nodige rust en stabiliteit te zorgen. Ze heeft verschillende creatieve klussen en opdrachten lopen en toont ons prachtige plaatjes van haar leven op Instagram

Heeft het moederschap je veranderd?

Ik hoor van mensen om mij heen dat het moederschap me veel rustiger heeft gemaakt. Ik denk dat het vooral een combinatie is van het moederschap en de hectische jaren die wij gehad hebben als gezin. Hans is in 2009 als beroepsmilitair zwaargewond geraakt in Afghanistan. Na zijn lichamelijke herstel kwam het psychische herstel. Voor hem, mij en ons samen. Dat heeft tijd nodig. We doen het samen, nog steeds. Tot ons grote verdriet moesten we ook plotseling afscheid nemen van zijn vader. Een groot gemis. Het gaat nu gelukkig goed met ons, maar ik merk dat ik nu wel behoefte heb aan rust en stabiliteit. 

Hoe ziet je leven er uit? Wat doe je?

Mijn leven bestaat momenteel uit het zorgen voor onze meiden en zorgen voor het huishouden. Daarnaast ben ik bezig met stylen, kids fashion en fotografie. Hans en ik maken samen 'dippies', toffe houten wandhaken die online worden verkocht. Ik heb nog een aantal leuke samenwerkingen lopen met verschillende webshops en websites en daar ben ik stiekem best wel druk mee.

"Qualitytime voor het gezin vind ik zó waardevol"

Het is een uit de hand gelopen hobby. Op dit moment ben ik aan het uitzoeken of ik er iets mee wil, en zo ja, wat dan precies. Daarnaast vind ik het fijn om tijd en energie te steken in vriendschappen en familie. We zorgen ervoor dat we als gezin voldoende qualitytime hebben. Dit vind ik zo waardevol!

 

Wat is je ultieme tip om je naast moeder ook vrouw te voelen?

Ik denk dat dit voor elke mama weer anders is. Voor mij is het bijvoorbeeld om qualitytime te hebben met mijn man, een koffie- of lunchdate te hebben met een vriendin of gewoon even alleen de stad in kunnen. Ik maak regelmatig gebruik van opa en oma die in de buurt wonen en met heel veel liefde willen oppassen. Juist omdat ik geen baan buiten de deur heb, heb ik soms even behoefte om niet te 'zorgen'. Dit doe ik al zo sinds ik moeder ben en het voelt goed. Daarnaast vinden mijn ouders en de meiden het geweldig, dus het is een echte win-win-win situatie!

"I just rolled my eyes so hard, I think I saw my brain"

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit...

Zonder reden op uitleg afgescheept zou worden door mij. What was I thinking?! Op het moment hebben we echt een 'terrible two' in huis en daar past deze quote perfect bij: 'I just rolled my eyes so hard, I think I saw my brain'. Ik zeg nu regelmatig 'omdat ik het zeg' en 'daarom'. Hopelijk is dit net als de terrible two's een fase..

Wat inspireert jou?

Ik word geïnspireerd door mensen die hun hart volgen en doen wat ze echt leuk vinden. Dat kan een eigen bedrijf zijn, of de keuze om thuis te zijn en voor de kinderen te zorgen. Ik heb genoeg dromen en ik hoop er minstens één waar te maken in de toekomst.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Volg je moedergevoel, die is namelijk echt altijd goed! En daarnaast is mijn tip om echt te zorgen voor me-time. Ik word heel gelukkig van mijn Grey's Anatomy avondjes en uitjes naar de kringloopwinkel, op zoek naar kleine gelukjes. Wat ik ook een mooie vind: wees tevreden, met wie je bent en met wat je hebt. Doordat ik geen vast inkomen meer heb, moeten we nu soms ook dingen laten en gaan de grote klussen in huis in etappes. Natuurlijk is dat soms jammer, maar ik ben wel meer gaan waarderen wat ik wel heb. Ik ben getrouwd met de leukste papa, heb prachtige dochters, een fijn huis en we zijn allemaal gezond. Dat is rijkdom!

 "Ik heb dan wel niet in mijn moeders buik gezeten, ik ben geboren in haar hart"

Welke moms vind je zelf cool?

Mijn eigen moeder! Ik ben geadopteerd toen ik drie weken oud was. Mijn moeder heeft zelf nooit mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen. Als kind zei ik altijd al: als ik ooit ga bevallen, dan is mijn moeder erbij. Gelukkig wilde zij dat ook en snapte mijn man het helemaal. Het was zo bijzonder om dit met haar te mogen delen! Ook al heb ik niet in haar buik gezeten, ik ben geboren in haar hart.

Wil je meer zien van Ruth? Haar @kukeluusje Instagramaccount is er één om te volgen!

Rosanne Buitendijk

Door

16 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.