Cool Mom | Fien

Cool Mom | Fien

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Fien, fulltime mommy en deco-addict.

Fien (28) is fulltime mama van dochtertje Liv en woont met haar partner Anthony en kat Leo in het centrum van het prachtige Antwerpen. Ze houdt van koken (ze kookt élke dag vers voor Liv, pretty cool right?) en heeft een passie voor interieur. Neem een kijkje in haar leven!

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Sowieso dat mijn leven volledig veranderd is door mama te worden. Mijn focus ligt nu ten volle bij Liv en het gezinsleven. Wellicht heb ik ook meer geduld gekregen, dat is ook wel nodig. Je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. 

Toch, als ik één ding met heel m’n hart doe, is het wel mama zijn en ik voel me daar ook heel fijn bij. Al was dat de eerste maanden na mijn bevalling wel anders. Ik ga niet ontkennen dat die maanden enorm zwaar en moeilijk waren. Wat wordt je leven toch halsoverkop omgegooid!

"Je kan je voorbereiden op het moederschap en erover lezen, maar je kent het pas echt als het zover is. Ik denk ook dat je gewoon groeit in moeder zijn. Die eerste maanden ben je zo onzeker over alles wat je doet en “moet” doen." 

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

Voor het grootste deel bestaat dat uit het zorgen voor Liv en het huishouden. Ik probeer wel elke dag even naar buiten te gaan met Liv. Dat geeft energie, zeker na een gebroken nacht.

Ik ben ook graag creatief bezig met interieur en styling. Op instagram deel ik dagdagelijkse dingen deel over ons gezin, interieur en dagdagelijkse bezigheden. Het is ook zo’n fijn platform. Er is een echte moeder-community ontstaan en je ontmoet er mensen vanuit de hele wereld. Ik heb er veel interessante contacten gelegd en heb momenteel leuke samenwerkingen lopen met een 7-tal toffe kindermerken. 

Foto’s maken en ideeën creëren,  voor mij is dat mijn creativiteit botvieren. Doe ik dat een paar dagen niet, dan merk ik dat het alweer kriebelt. 

"Het lijkt misschien bizar, maar ik heb vaak het idee dat ik drukker ben dan toen ik nog fulltime werkte."

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua werk, familie en sociaal leven? Heb je hiervoor nog praktische tips?

Af en toe tijd nemen voor jezelf en genieten van de kleine dingen. Ik organiseer etentjes met vrienden of spreek in de week af met vriendinnen en hun kinderen. Het is fijn dat er in onze vriendenkring veel kinderen zijn van dezelfde leeftijd. Verder trek ik ook eens graag de stad in. Op m’n eentje, dat is dan échte me-time. Heerlijk! Gelukkig staan de grootouders maar al te graag klaar om een keertje op Liv te passen. Daar ben ik ook heel dankbaar om. 

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Sinds Liv geboren is, werkt mijn man (die zelfstandige is) niet meer in het weekend. Dat is voor ons heel belangrijk geworden. Het weekend staat voor quality time, hoe cliché het ook is. We trekken er graag op uit. Banale dingen, zoals even naar het park gaan, zijn dan prima om even te onthaasten. 

Vul aan: “Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit … maar dat doe ik nu dus wel”  

Televisie kijken? Nou, eerlijk gezegd, Liv kijkt nu ook vaak gewoon naar Dora op tv, hoor! Terwijl heb ik dan de tijd om eens wat op te ruimen of eten te maken. En tegen de  moeders die dat afkeuren, zeg ik: Jammer voor jullie, jullie weten niet wat jullie missen”. 

Wat inspireert jou?

Dagdagelijkse dingen: mensen op straat, magazines, etalages, uitstapjes, op reis gaan, plaatjes op pinterest of instagram,… Mijn man lacht wel eens dat mijn telefoon of camera aan mijn hand kleeft. Ik kan dat niet ontkennen, want ik neem foto’s van alles wat me inspireert. Het is mijn manier om me creatief uit te leven. Ik zie mensen zich wel eens omdraaien wanneer ik foto’s van m’n kind neem in de supermarkt!

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Volg je moedergevoel. Vaak is dat zelfs nog beter dan elk boek met goedbedoelde adviezen of dokterspraatjes. Dat heb ik al vaak mogen ondervinden.

"Als moeder weet je immers vaak het allerbest wat goed is voor je kind."

En kunnen loslaten! Zo belangrijk. Ik krijg vaak de opmerking op foto’s die ik maak: “ Oh nergens rommel!” Wel, laten we eerlijk zijn. In elk huishouden met kinderen kleven de koekkruimels op de grond en puilt de wasmand vaak torenhoog uit. Zo ook bij ons. Zolang we ons bewust zijn van die realiteit, is dat prima denk ik. 

 

 

Nog meer zien van Fien? Neem een kijkje op haar Instagramprofiel!

 

Marianne Nykjaer

Door

11 juli 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.