Door het moederschap vriendinnen kwijtgeraakt? Dit kun je doen!

Ben jij door het moederschap vriendinnen kwijtgeraakt, omdat je de eerste was die een kindje kreeg? Dit kun je daaraan doen!

Het geluk is aan je zijde en je bent bevallen van een gezonde baby. Geweldig, dit was eigenlijk alles waar je op gehoopt had. Maar ben je de eerste en de enige onder je vriendinnen met een kleintje, dan kan dat wel eens eenzaam aanvoelen. Wij hebben tips!

Jij bent veranderd, je vriendinnen niet

Het kan best lastig zijn om in je vriendinnengroep de aansluiting te behouden wanneer je de enige bent met kinderen. Voor jou is zo’n beetje de hele wereld veranderd en voor hen niet. Waar zij rustig doorkabbelen, maak jij van alles nieuws mee. Qua ervaringen en gespreksonderwerpen heb je dus een minder goede aansluiting, terwijl jouw drang om ervaringen te delen juist zo groot is.

LEES OOK: 13 Herkenbare dingen als je kinderen hebt

Andere behoeftes

Als jullie een avondje uit willen, moet jij dat tegenwoordig eerst overleggen met je partner of een oppas regelen. Spontane avondjes uit zijn voor jou dan ook niet altijd even makkelijk en deze moet je soms zelfs voorbij laten gaan. Je wilt wel mee, maar je hebt niet altijd oppas of je bent gewoon doodmoe, zeker in het begin. Het kan voelen of je je moet verdedigen en dat verdien je niet. Dat moet je ook zeker niet willen in zo’n bijzondere periode!

De activiteiten die jíj leuk vindt om te doen of waar je door de kleine nu eenmaal aan gebonden bent, sluiten daarentegen weer niet goed aan op die van je vriendinnen. Je kunt op sociaal vlak daardoor in een lastige positie terechtkomen.

Zoek contact met andere moeders

Als je een kindje krijgt, is het haast onvermijdelijk dat de vriendschap met degenen die geen kinderen hebben zal veranderen. Dit hoeft niet altijd erg te zijn! Probeer begrip te tonen voor het feit dat zij niet mee veranderen en sluit je ondertussen gewoon aan bij leuke mamagroepen. Zoek nieuwe vriendinnen met wie je je ervaringen kunt delen. Op een platform als Vriendinnenonline zitten duizenden vrouwen die nieuwe vriendinnen zoeken, dus ook bij jou in de buurt!

Juist in zo’n spannende nieuwe fase verdien je juist vriendinnen die in dezelfde situatie zitten als jij, die ook regelmatig moe en chagrijnig zijn en liever om 9 uur ’s ochtends afspreken dan om 9 uur ’s avonds.

Best of both worlds

Het betekent helemaal niet dat je oude vriendschappen moet opgeven, maar probeer gewoon nu het beste van twee kanten mee te pikken. Met je oude vriendinnen heb je een lange geschiedenis en daardoor een speciale band als je elkaar ziet of spreekt. Met je nieuwe mamavriendinnen heb je op dit moment meer raakvlak qua gespreksonderwerpen en kun je makkelijker op kindvriendelijke tijdstippen afspreken (en kidsproof activiteiten ondernemen).

Wij mogen je korting geven!

Wil jij gebruikmaken van het platform Vriendinnenonline om op zoek te gaan naar nieuwe mamavriendinnen? Lees hier hoe het werkt!

Kortingscode Vriendinnenonline

Wij mogen je bovendien een mooie korting aanbieden, dus pak deze lekker mee. Met de code MINIME18 krijg je de rest van dit jaar (t/m 31 december) maar liefst €5,- korting op je inschrijfkosten!

Hiermee betaal je eenmalig €9,95 in plaats van €14,95. Daarna heb je je leven lang gratis toegang, er zitten dus geen andere kosten of abonnementen aan verbonden.

Zijn jouw vriendschappen veranderd sinds de komst van een kind?

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

1 week geleden

Mooi dat jullie hier ook iets over delen, dat is ook zeker iets waar ik mee te maken heb gehad en best lastig heb gevonden.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie