Ode aan vriendinnen zonder kinderen

Ode aan vriendinnen zonder kinderen

Contributor Marije doet een ode aan haar (kinderloze) vriendinnen. Spontaan afspreken, in de lampen hangen: het is allemaal gewoon een stuk makkelijk met hen!

Het moment dat ik moeder werd veranderde er van alles in mijn leven. Waaronder bijvoorbeeld de relatie met vrienden. Sommige van die vrienden hebben zelf kinderen en sommige niet. Ikzelf ben gezegend met vrienden in beide categorieën, maar veel van de mensen die me het dierbaarst zijn, zijn (nog) kinderloos. En I LOVE IT!

Flexibele vriendinnen

Vrienden zonder kinderen zijn way flexibeler dan mijn vrienden met kinderen, Want die zitten niet met slaapjes, eten op vaste momenten, kinderen die nergens anders slapen dan thuis, moeilijke ritmes hebben, schooldagen en meer van die ongein. Nee, die kunnen zelf bepalen wanneer ze eten, waar ze heen gaan en hoe laat ze daar weer weggaan. Wat een heerlijkheid! Waardoor een borrel met nachtelijke uitloop (ja daar hou ik, ook nu ik moeder ben, nog steeds van. Sue me!) ineens veel makkelijker te realiseren is, want ze komen naar mij toe. Daarnaast kun je met hen 9 van de 10 keer veel makkelijker spontaan afspreken waardoor een uitje zonder kind veel makkelijker te realiseren is.

Ze vinden mijn kind leuk!

Vaak vinden deze vrienden het veelal ook écht leuk om zich met mijn kind bezig te houden. Voor de 28ste keer mens-erger-je-niet, de zoveelste tekening met 6 krassen bewonderen, op avontuur in de bosjes, zij vinden het allemaal leuk! *Hangt de vlag uit!* Ze stellen uitjes voor waarbij ze ook aan mijn dochter denken en bezoeken zelfs de verjaardag van mijn kind waarbij zij net zo enthousiast zijn bij het lang-zal-ze-leven zingen als mijn dochter zelf. Gemakshalve ga ik er even vanuit dat ze graag komen níets te maken heeft met het feit dat ik mijn verjaardag op dezelfde dag vier - waardoor er ook altijd geborreld wordt en er tijd is voor grote mensen praat.

Even geen moeder zijn

Verder zijn ze, met name in de baby periode, een zeer welkome bron van verhalen die NIKS te maken hebben met tepelkloven, spuitluiers en slaapjes. Ik weet nog goed hoe ik 's nachts tijdens de borstvoeding appte met mijn vriendinnen die op dat moment de kroeg onveilig maakten. Zo had ik nog een beetje het gevoel dat mijn wereld uit meer bestond dan alleen een baby. Zij zijn er zeker mede verantwoordelijk voor dat er altijd ruimte is blijven bestaan voor de Marije die ik ben los van alleen het moederschap. Daar ben ik ze intens dankbaar voor!

Vica versa

In ruil daarvoor doe ik net zo mijn best om me te blijven verdiepen in wat zij doen. Beloof ik plechtig regelmatig tijd voor ze te maken zonder kind waarbij ik dan niet 80% van de tijd toch over mijn kind praat. Ook zal ik nooit naar ze roepen; 'jullie snappen het toch niet, want jullie hebben geen kind!' Als ze dan nu af en toe ook nog eens de ochtend na een avondje stappen overnemen en om 8 uur 's ochtends met een kater naar Frozen kijken, zijn ze helemaal fantastisch! 

Ook leuk leesvoer! 

Marije van der Schelling

Door

11 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.