Boost je sociale leven mama!

Boost je sociale leven mama!

Het krijgen van een baby zet geen stop op je sociale leven, het geeft juist nieuwe mogelijkheden. Check een paar leuke opties hier!

Als je moeder wordt hoeft dit niet te betekenen dat je dag kunt zeggen tegen je sociale leven. Integendeel! Dit is juist een periode dat je dat sociale leven een boost kunt geven! Je maakt nog sneller nieuwe vrienden en kunt meer tijd vrijmaken voor gezellige afspraken met bijvoorbeeld andere mama's.

Het krijgen van een baby geeft nieuwe mogelijkheden voor jouw sociale leven. Voor de baby waren jullie waarschijnlijk druk met werk en carrière. Het krijgen van een baby kan dan een soort eye-opener zijn. Je verlegt je prioriteiten. Nu komt je splinternieuwe gezin, familie en vrienden weer op plaats 1 in je leven te staan. Je krijgt het (fantastische) inzicht dat er meer is dan alleen werken. Ga mee in dit gevoel en geef jullie sociale leven een boost. Het is niet alleen rust en regelmaat en op de bank zitten!

Overdag afspreken

Om 's avonds in een drukke bar af te spreken is iets waar je nu even niet op zit te wachten. Slaap is iets kostbaars dus waarom maak je overdag geen afspraak? Een lekkere lunchafspraak met een vriendin kan je de hele dag weer energie geven. En als je afspreekt in het park of op het strand kan je die kleine van je rustig meenemen.

Contact houden

Misschien zit je in het begin in een eigen wereldje waarbij je vooral bezig bent het het mama-zijn. Blijf dan toch contact houden met vriendinnen. Gewoon 's middags of even aan het begin van de avond een kop thee drinken, of even gezellig bellen is ook al goed. Als je met je vriendinnen kletst kun je juist even je verhalen van die dag kwijt, en krijg je ook weer nieuws van de 'buitenwereld'.

Picknick

Gewoon relaxed in de natuur afspreken is niet alleen leuk omdat je weer bij kan kletsen, het is ook fijn om weer even buiten te zijn. Organiseer gezellig met vrienden een BBQ of picknick en geniet ervan!

Girls night out!

Doe eens gek en ga juist een keer stappen. Het geeft je sociale leven een boost en het is heerlijk om eens helemaal uit je dak te gaan. Ondanks de slaap die je mist en misschien wel een kater krijg je er naderhand juist energie van. Af en toe een avond uit of even gewoon weg geeft je het gezonde besef dat je niet alleen maar moeder bent!

De goede oude tijd

Of jullie nu wel of niet de eerste zijn met een baby, blijf contact onderhouden met vrienden en vriendinnen. Plan tijd in met elkaar, zowel met als zonder baby. Het is ook goed als jullie elkaar blijven zien in een "oude setting".  

Knusse spelletjesavonden

Juist gezellige etentjes (thuis) en knusse spelletjesavonden als de kleine boven slaapt geeft weer een nieuwe dimensie aan vriendschappen. Misschien zagen jullie elkaar voorheen voornamelijk in een groep in een bar. Je leert elkaar zo op andere manieren kennen.

Even me-time

Even een avondje een heerlijk bad, even tijd om te lezen, het klinkt allemaal erg verleidelijk. Geef er dan ook gewoon aan toe. Juist door even een momentje voor jezelf te nemen heb je weer meer gespreksstof als je je vrienden weer ziet. Dan heb je het niet alleen over de baby, maar kan je ook praten over dat mooie boek dat je hebt gelezen of die leuke film die je hebt gezien.

Spreek af met andere moeders

Maak nieuwe vrienden! Het is fijn om andere moeders te leren kennen. Je kunt van elkaar leren en zit met elkaar in hetzelfde schuitje. Ga het huis vaker uit en ga gezellig bij iemand koffie drinken. Het is juist belangrijk dat je leven meer is dan thuis zitten! En je hebt ook meer mogelijkheden om met andere moeders af te spreken. Denk aan een gezellige ontbijt-afspraak in een restaurant met speelruimte voor de kids.

Sportvrienden

Sporten met vriendinnen is twee vliegen in één klap. Maak minimaal één avond vrij om 's avonds te gaan sporten. Je bent gezond bezig en kunt daarnaast ook lekker bijkletsen.

Lees ook: Dingen die je als ouder niet goed hoeft te praten en Aan het einde van je Latijn

Sarah Glasbergen

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.