13 herkenbare dingen als je kinderen hebt

13 herkenbare dingen als je kinderen hebt

Is 'het niet over je kind' hebben een hele opgave? Is je vriendenkring wellicht veranderd en is je baby sjouwen voor jou ook het nieuwe fitness geworden? Lees snel alle herkenbare feiten van het moederschap!

Zodra je een kleine krijgt, gaat je leven er een stuk anders uitzien. Je krijgt wellicht andere interesses, vrienden, je leest andere boeken en noem maar op. Wij hebben een lijst gemaakt met 13 dingen die je ongetwijfeld herkent als moeder! 

1. Kindvrij met je vrienden praten is een hele opgave

Waarschijnlijk had je ooit het voornemen om niet die moeder zijn, die continu over haar kleine praat. Maar hé, dat was voordat je wist dat jouw kind het liefste, leukste en bijzonderste mensje op aarde is. 

2. Een spijkerbroek dragen is opeens bijzonder 

Wat zie je er goed uit! Heb je een sollicitatiegesprek? Voordat je moeder werd, was 'er goed uitzien' de normaalste zaak van de wereld. Als je nu met spijkerbroek en nette jas achter de kinderwagen loopt, krijg je opeens wel heel erg veel complimenten.

3. Je bent nooit meer alleen thuis   

Voorheen kon je rustig een dagje 'rommelen' in huis of 's avonds in je eentje op de bank eten, terwijl je favoriete serie opstond. Maar vanaf nu heb je altijd gezeldschap in huis...

4. Je vriendenkring verandert 

Wanneer je moeder bent, verandert vaak ook je vriendenkring. Er zullen wellicht vrienden afvallen én bijkomen. De behoefte om met andere moeders op te trekken, wordt namelijk een stuk groter wanneer je zelf een kleine hebt! 

5. Schaamte? Wat is dat?    

Borstvoeding geven in het openbaar? Kleding dat onder de vlekken zit? Een huilend kind in de supermarkt? Jouw 'schaamte grens' heeft zich opeens verplaatst. Waar je jezelf vroeger schaamde als je met je partner een zachte discussie had in de supermarkt, is een gillend kind op openbare plekken er nu nog niets bij. 

6. Je krijg continu complimenten

....over je schattige kind(eren). En ja, je bent het natuurlijk altijd honderd procent eens met hen! 

7. Je voelt je niet meer schuldig als je nergens meer aan toekomt

Stofzuigen, schoonmaken of opruimen? Gewoon het hebben van een opgeruimd huis? Een hele dag achter je kleine hobbelen is echt een goed excuus om dit niet gedaan te krijgen. En het fijnste is: je voelt je hier absoluut niet schuldig over!   

8. Je baby sjouwen is het nieuwe fitnessen geworden 

De sportschool heb je al een tijdje niet gezien van binnen. Maar hé, de hele dag met een kind op jouw arm is al beweging genoeg! Daarbij heb je echt geen tijd meer om heel veel en uitgebreid te eten. Je bent al blij als je niet vergeet om te lunchen. 

9. Je bent ineens overgevoelig geworden 

We hebben het dit keer niet over kraamtranen, maar over de emoties die je vanaf nu áltijd zal hebben. Je kunt je zakdoek al pakken wanneer er een puppy voorbij rent, Finding Nemo aanzet, of een foto van een baby in de armen van een vader ziet. En jij vraagt jezelf af: sinds wanneer ben ik zo overgevoelig geworden? 

10. Lachen om je eigen druif

Buiten alle soorten emoties die nieuw zijn, kun je gelukkig ook nog heel veel lachen. Als je kindje heel klein is, kun je zelf ook dubbel liggen van zijn eerste schaterlach. Als je kind wat groter is, kun je lachen om de leuke en 'rare' uitspraken van je kleine, die je 's avonds uitgebreid met je partner deelt. 

11. Samen uit eten is een goed excuus om het over jullie kind te hebben 

Je spreekt met elkaar van te voren af om het tijdens een romantisch diner NIET over jullie kind te hebben! Maar, na 5 minuten deel je samen de verhalen over alles wat hij of zij nu weer heeft uitgespookt. En eerlijk is eerlijk, dat is ook een beetje quality time toch? 

12. Je ontdekt boeken waarvan je niet wist dat ze bestonden

Boeken over zwangerschapsperikelen, peuterontwikkeling etcetera, staan nu in je boekenkast. Dit geldt ook voor de nieuwe collectie mama tijdschriften en kindvriendelijke dvd's. 

13. Weekenden bestaan uit het uitpluizen van kindvriendelijke hotspots 

Heeft een restaurant of koffietent geen kinderspeelhoek? Dan zie je jou daar niet meer zitten. Gelukkig komen er steeds meer kindvriendelijke plekken en hotspots in Nederland bij.

Kun jij nog iets aan dit lijstje toevoegen? Laat dan hieronder een reactie achter!  

Rosalyn van Houwelingen

Door

09 augustus 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.