Tijdbesparende tips voor drukke moeders

Tijdbesparende tips voor drukke moeders

Moeders kennen het wel: stress als je de deur uit moet. Deze lijst met tijdbesparende tips zorgt ervoor dat je goed georganiseerd de deur achter je dicht doet!

Zit alles in de tas? Leuke kleren aan? De knuffelbeer in de hand? Moeders kennen het wel: 's ochtends vergeet je vaak de helft en je gaat lekker chaotisch de deur uit. We begrijpen het en denken met jullie mee! Deze lijst met tijdbesparende tips voor drukke moeders zorgt ervoor dat je goed georganiseerd de deur achter je dicht doet. 

1. Pak alles de dag van tevoren in

Het maakt dan niet uit of het extra luiers zijn, het favoriete speeltje of die handige drinkbekerfles; als je weet dat het al in de tas zit, zul je zelf 's ochtends al een stuk relaxter zijn.

2. Kleding roulette

Om te voorkomen dat je kind 's ochtends pertinent weigert dat ene kledingstuk aan te trekken, is het slim de avond ervoor drie kledingopties klaar te leggen waar hij of zij de volgende dag uit kan kiezen. Het voorkomt ook een chaos in de kledingkast. Of bespreek het samen de avond van tevoren.

3. Multitask-douchen

Multitasken kan enorm veel tijd besparen. Dan zijn producten die dat voor je doen helemaal te gek natuurlijk. Doucheschuim met moisturizer bijvoorbeeld. Zo hoef je niet in je ondergoed rond te lopen om te wachten tot je lotion is ingetrokken, maar kun je direct je kleding aan. Ander voorbeeld: poets je tanden onder de douche.

4. Zorg dat je eerst zelf klaar bent

Als je met je handdoek om je baby of peuter hoort brabbelen in de kamer, hoef je er niet direct naartoe te rennen. Als je eerst zelf klaar bent, kun je daarna alle aandacht op je kind richten. Ook kun je zelf eerder opstaan (voordat de kleine wakker wordt) en jezelf gereed maken.

5. Handige make-up helpt

Snel klaar zijn kan, bijvoorbeeld door slimme make-up in te kopen. Wat dacht je van een balsem die je op je wangen en lippen smeert, én als oogschaduw kunt gebruiken? Hoppa, drie-in-een. Als dat geen tijd scheelt...

6. Zoek een leuke radioshow

Lekker naar de radio luisteren zorgt dat je ontspannen aan de dag begint en je kunt via de radio op een gegeven moment inschatten hoeveel tijd je nog hebt.

7. Check het weer

Als het de volgende dag gaat plenzen, is het handig de kaplaarzen en regenjas alvast bij de hand te hebben, in plaats van in de onderste doos achterin de kast onder de trap.

8. Bereid het ontbijt voor

Dek de tafel de avond van tevoren zodat je de volgende ochtend direct kunt ontbijten. Zorgt je kind ervoor dat je geen tijd hebt om zelf te eten? Smeer je brood de avond van tevoren zodat je het mee kunt nemen.

9. Maak een lijst

Een notitieblok voor spontane ideeën of inspiratie kan helpen als je haast hebt. Later kun je die ideeën dan sorteren in belangrijk en minder belangrijk. Je vergeet ze in ieder geval niet meer. Ook een to do-lijst of boodschappenlijst die je op je computer en telefoon bijhoudt is erg handig. Of je nu op je werk bent of thuis, alles wat je te binnen schiet kun je erin zetten.

10. Zorg voor een kom basisspullen

Zet deze op de keukenkast en vul het met alle noodzakelijke dingen: sleutels, portemonnee, ID, rijbewijs en mobiel. Iedere ochtend leegkieperen in je handtas en je bent klaar!

Heb jij nog handige tips om 's ochtends tijd te besparen? We horen ze graag!

Daisy van Schaijik

Door

10 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.