10x quality time voor jezelf in 10 minuten

10x quality time voor jezelf in 10 minuten

Elke dag ben je uren bezig met zorgen voor je gezin. Neem ook eens wat tijd voor jezelf, met deze quality time-tips die maar 10 minuutjes duren.

Zodra je moeder bent, gaat een groot deel van je tijd en energie naar de zorg voor je gezin. En de tijd dat je niet bezig bent met voor hen te zorgen, spendeer je voor een groot deel met je zorgen te maken of je het allemaal wel goed doet. Waarom niet van al die uren in mommy-mode een paar minuten de tijd nemen om even helemaal alleen aan jezelf te denken? Wij vonden 10 manieren om jezelf 10 minuutjes per dag wat welverdiende quality me-time te geven. Je verdient het!

1. RUSTIG ETEN

Wanneer is de laatste keer dat je kon zitten en rustig eten? Juist ja. Neem een mooi bord en geniet van wat je eet. Ga er ook even een rustig bij zitten, in plaats van haastig boven het aanrecht achteloos een boterham te eten. Enjoy!

2. GEZICHTSMASSAGE

Meer dan tijd genoeg om jezelf een heerlijke gezichtsmassage te geven. Werk altijd van de binnenkant van je gezicht naar buiten toe in grote, draaiende bewegingen. Bijkomend voordeel: je krijgt er ook weer even een energieboost van én je huid krijgt een mooie healthy glow.

3. meditatie

Neem 10 minuten de tijd om rustig te gaan zitten, zonder afleidingen (dus niet intussen met je telefoon bezig zijn) en focus 10 minuten op rustig in- en uitademen. Het klinkt een tikje geitenwollensokkerig, maar wedden dat je je achteraf écht een stuk meer zen en relaxed voelt? 

4. bewegen

Ga 10 minuten touwtjespringen, doe buikspieroefeningen of work that booty 10 minuutjes lang. Geen zin in sporten, of mag je nog niet sporten van de dokter? Tien minuutjes naar muziek luisteren en meedansen telt ook als bewegen! 

5. KOOP IETS VOOR JEZELF

Natuurlijk is shoppen voor je kids ook heel erg leuk, maar het is helemaal oké om even aan jezelf te denken. Een superleuke tas online gespot, of al weken aan het twijfelen over die sneakers? Ga er voor. Je verdient het.

6. VRIENDIN BELLEN

En dan niet om praktische zaken te bespreken of snel wat dingen te regelen, maar puur omdat je het leuk vindt. Vriendschappen onderhouden is erg belangrijk, en van even bijkletsen met een vriendin word je instant vrolijk.

7. nagels lakken

Werk je nagels bij met een fris kleurtje of doorzichtig lakje en neem de tijd om alles goed te laten drogen. This is the time! 

8. verander van outfit

Elke ochtend is er die ochtendspits, waardoor jij niet bepaald zeeën van tijd hebt om jezelf aan te kleden. Neem 10 minuutjes om rustig je outfit aan te passen als je daar zin in hebt. Misschien toch een leuker jasje, misschien toch hakken vandaag, misschien toch een andere top? Gewoon doen!

9. VERWENMOMENTJE

Tien minuten is niet genoeg voor een spa-day of een bad, maar het is wél lang genoeg om te genieten van een gezichtsmasker, je handen te verwennen met een vette crème, of je benen te scrubben. Wat het ook is, leg jezelf even in de watten.

10. lezen

Het hoeft echt geen dik boek te zijn. Kruip op de bank met je favoriete magazine en ga even 10 minuten op in de laatste nieuwe mode, de struggles in Hollywood of de leukste recepten.

  

Redactie MiniMe.nl

Door

09 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.