Must know carrièretips voor werkende moeders

Must know carrièretips voor werkende moeders

Als je weer gaat werken nadat je moeder bent geworden, zul je merken dat er best wel wat veranderd is. Deze tips gaan je helpen.

Of je nu 12, 28 of 40+ uur per week werkt én mama bent: het draait allemaal om fantastisch kunnen plannen. Dat wordt een eitje met deze tips. 

1. Laat die deadline niet op het laatste moment aankomen

Zul je namelijk net zien dat je kind die dag de waterpokken of koorts krijgt waardoor jij bij de huisarts zit in plaats van op kantoor. Probeer je agenda zo in te delen dat je deadlines altijd een paar stappen voor bent.

2. Voel je niet schuldig

Voor je kinderen had, gebeurde het jou ook vast wel: je wil nog even iets afmaken en ineens is het half 7 voor je het kantoor verlaat. Terwijl je nu stipt om 5 uur het pand uitrent omdat je je kind nog moet ophalen bij de oppas of het kinderdagverblijf en je nog een druk avondprogramma te wachten staat. Je zult je in het begin vast schuldig voelen tegenover je collega's dat je nu ineens zo op de klok let. Laat het gaan. Je hebt al genoeg om je druk over te maken. Als het echt iemand dwars zit dat jij naar huis gaat wanneer je je uren gemaakt hebt, is dat niet jouw tekortkoming. 

3. Efficienter werken

Veel vrouwen gaan minder werken na de gezinsuitbreiding. Jij ook? Grote kans dat je functie niet veel veranderd en dat je puntje bij paaltje ongeveer dezelfde hoeveelheid werk blijft doen in minder uur.  

Handig: maak eerst die ene taak af, en open dan pas je email. Soms kan het lekker zijn je even af te zonderen op een rustig plekje.

Vaak zijn het kleine dingen die je al enorm helpen om efficienter te werken: bijvoorbeeld met een snellere computer of handige communicatieprogramma's. Geef dit dan ook zeker aan bij je leidinggevende. Er wordt immers meer van je verwacht, dan is het niet gek om daar de juiste tools bij te hebben.

4. Nog even thuis iets doen

Yep, je werkt dus wat minder uur en bent wat eerder weg van kantoor dan veel collega's, maar daarbij heb je nog wel de drive om te laten zien aan je baas hoe waardevol jij bent. En dus wil je best op je vrije dag thuis nog even iets regelen, dat mailtje checken of een laatste blik werpen op een presentatie. Maar met een kleintje die je aandacht vraagt blijkt dat niet heel handig. Vraag jezelf af hoe noodzakelijk het is dat je dit doet. Voor wie doe je dit? Kan het echt niet een dagje wachten tot je er weer bent? Geniet van de tijd waarin je alle aandacht aan je kindje kan geven. Als je oud en gerimpeld bent zul je eerder spijt hebben dat je niet meer tijd met je dierbaren hebt doorgebracht dan dat je meer uur aan je werk had willen besteden.  

5. Relaxed van huis

Gehaast van huis gaan omdat je eigenlijk alweer tien minuten te laat bent, is geen relaxed begin van de werkdag. Maak het jezelf makkelijk: hang 's avonds alvast jouw kleren klaar en maak eventueel alvast ontbijt. En heb je al eens geprobeerd om de wekker iets eerder te zetten zodat je wat meer tijd hebt? Het klinkt heel vies om kostbare slaapminuten in te leveren, maar het geeft echt rust. In dit artikel vind je nog meer tips om 's ochtends tijd te besparen

6. Blijven lachen

Tuurlijk, het is druk als je man en jij allebei werken en het zal soms wat bloed, zweet en tranen kosten om alles op rolletjes te laten lopen. Maar let's keep it positive. Je bent een bofkont dat je werk hebt waar je je andere talenten naast het zijn van een awesome moeder kunt inzetten, waar je kunt lachen met je collega's en waar je jezelf ontwikkelt. Als je er even doorheen zit: count your blessings en plan snel een relaxavond in met je man of beste vriendin voor een portie feel good & happy laughter.

Wat is jouw ultieme carrièretip?

 

Rosanne Buitendijk

Door

15 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.