15 dingen waar werkende moeders zich niet voor hoeven te schamen

15 dingen waar werkende moeders zich niet voor hoeven te schamen

Ben je een hardwerkende moeder met een lekker chaotisch leven? Lees opgelucht deze lijst, want voor deze dingen hoef jij je sowieso niet te schamen.

Heb je niet al voldoende aan je hoofd? Je hebt als werkende moeder geen zeeën van tijd. Waarom zou je jouw hoofd dan breken over dingen uit het verleden? Hier zijn dingen waar je in ieder geval nooit schuldig over hoeft te voelen.

Vlekken

Ja, het kan gewoon een keer gebeuren dat je met een blouse loopt met een vlekje.

Trotse moeder

Laat je aan je collega's trots al je foto's en video's zien van je kind(eren). Ach het moet kunnen hoor. Wanneer ze zelf kinderen zullen krijgen zullen ze het vast wel begrijpen.

Samen Op stap

Het is écht niet gek als je regelmatig een babysitter regelt zodat je gezellig samen een hapje kunt eten. Het blijft belangrijk dat je samen ook leuke dingen blijft doen. Kun je een keer geen oppas vinden? Lees ook 11 tips voor een romantische date thuis.

Big spender

Je mag natuurlijk ook gewoon eens even jezelf in het zonnetje zetten. Een hardwerkende moeder moet gewoon af en toe lekker kunnen shoppen en dan niet alleen voor luiers, rompertjes en sokken. 

Je alle kinderseries kent

Waarom niet? Het is toch heerlijk om te relaxen bij een gezellige kinderfilm. Vaak kan je er als volwassene ook nog lekker om lachen. Neem bijvoorbeeld despicable me!

Lunch break

Plan een fijne lunchpauze in met een vriendin of ga even lekker de winkels in. Red je het niet onder werktijd, drink dan na het werk nog wat met een vriendin. Zo laat je de werkstress al bewust achter je en kom je relaxt thuis. Af en toe tactisch de oppas inzetten is zo slecht nog niet!

Koop het zelf ipv maak het zelf

Het is écht niet erg als je een verjaardagstaart koopt of het volledige kerstmaal bestelt bij de traiteur op de hoek. Eindeloos in de keuken staan en alles zelf maken kost nu eenmaal erg veel tijd. Maak het jezelf makkelijk!

Go out!

Ook als je veel werkt is het belangrijk om me-time in te plannen. Eigenlijk wil je alle tijd naast je werk gebruiken voor je kinderen, maar vergeet jezelf niet! Plan gezellige meidenavonden in of ga met vrienden op stap. Als je af en toe wat tijd voor jezelf hebt ben je vrolijker en dat merkt de rest van het gezin ook. 

Opa & oma inzetten

Gebruik je oma en opa volgens anderen iets te veel om op te passen? Hoezo? Zij vinden het geweldig om tijd met hun kleinkinderen te besteden. Ze houden waarschijnlijk net zoveel van de kleintjes als jullie. Dus als ze er lol in hebben, maak er gebruik van!

Kijk niet naar anderen

Vaak heb je de neiging om naar andere (perfecte) moeders te kijken. Het lijkt alsof ze alles voor elkaar hebben. Vergeet niet: schijn bedriegt en die typische uitspraak "het gras is bij de buren altijd groener" klopt ook vaker dan je denkt. Grote kans dat andere moeders ook naar jou kijken dus! Stop lekker met vergelijken, doe je best en geniet!

Lees ook het interessante artikel: Zo maak je jouw carriere babyproof

Sarah Glasbergen

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.