9x Voornemens die je na je bevalling niet waar gaat maken

9x Voornemens die je na je bevalling niet waar gaat maken

Welke zwangere vrouw heeft niet deze goede voornemens? Wij besparen je alvast wat frustraties, want deze lijst ga je niet waarmaken!

Als je zwanger bent, kun je veel goede voornemens hebben voor na de bevalling. Wie heeft er geen lijstje in haar hoofd? Je leven is 9 maanden even compleet anders, maar 'daarna pak ik het gewoon weer op zoals ik het bedacht heb'. Wij kunnen je alvast wat tijd en frustraties besparen, want deze lijst met (goede) voornemens ga je niet (meteen) waarmaken!

1. Ik ga zelf alles regelen

Mooi hoor, ben je net bevallen, denk je daarna wel even zelf vanalles in en rond het huis te kunnen regelen. Echt? Eh, nee, waarschijnlijk wil je alleen maar in je bed liggen en uitrusten. Er zullen een hoop taken zijn die je uit handen wil geven. En doe dat ook! Vaak zijn er genoeg mensen om je heen die je graag willen helpen, dus maak daar gebruik van.

2. Ik ga meteen sporten en bewegen

Die kilo's van de zwangerschap wil je eraf hebben. Welke vrouw snapt dat niet? Maar... direct gaan sporten is helemaal niet aan te raden. Je hebt net een bevalling achter de rug en je lichaam moet eerst herstellen. Meteen jezelf opleggen om meer te bewegen is écht niet realistisch. Loop je lekker buiten, is dat mooi meegenomen, maar wacht gewoon nog even met sporten tot jij en je lichaam daar echt aan toe zijn. Forceer het niet.

3. Lekker met vriendinnen op stap

Je bent 9 maanden doorgekomen op Spa blauw. Tsja, een prestatie op zich, alleen nu is het tijd om weer lekker los te gaan met je vriendinnen. Je wilt niet zo'n suffe muts zijn die altijd maar op de bank zit. Leuk bedacht, alleen de keuze tussen even lekker slapen en om half 4 's nachts thuiskomen is in het begin heel makkelijk en snel gemaakt. En vergeet niet dat die kleine gewoon de hele week door midden in de nacht je aandacht nodig heeft. Don't worry, die stapavondjes komen écht nog wel!

4. Ik blijf gewoon even hard werken

Rustig aan, wat is dat? Waarom zou je als je een baby hebt niet gewoon fulltime kunnen werken? Het klinkt heel cliché, maar we willen je waarschuwen: dat goede voornemen is moeilijker uit te voeren dan je denkt. Natuurlijk is het een mooi streven om voor je baan/carrière te gaan én je kind. Die combinatie valt alleen niet mee! Maak ook tijd om je kind te zien opgroeien en voel je echt niet schuldig als je een keer een dag vrij neemt. Als je moeder wordt, zul je zien dat je dat heel belangrijk vindt.

5. Babyvoeding maak ik zelf!

Die potjes met babyvoeding, wat zit daar nu eigenlijk in? Nee! Je hebt tijdens je zwangerschap al bedacht dat je dat anders gaat doen. Je wil zelf alles maken en het liefst ook van biologische groenten en fruit. Hou hier niet te strikt aan vast. Natuurlijk is het hartstikke goed als je het kunt doen, maar het is geen ramp als je hier niet aan toe gaat komen. Als je geen baan hebt en zeeën van tijd, is het een wat realistischer voornemen. Moet je door tijdgebrek af en toe overstappen op een potje? So be it! Het is fijner om een relax-mama te zijn dan een gestresste moeder met zelf gemaakte prakjes.

6. We nemen de tijd voor elkaar

Je bent er als stelletje ook nog, en je hebt bij vriendinnen afgekeken dat het belangrijk is samen ook nog steeds leuke dingen te blijven ondernemen. Zo wil je het ook en het liefst zeker één keer per week... Hmmm. Ook weer leuk bedacht, maar elke week? Wedden dat jullie het in het begin veel te leuk vinden om een gezin te zijn? Stel een wat haalbaarder doel en maak er één keer per maand van. En neem het er dan ook van hè?!

7. Restaurants blijven we bezoeken

Waarom zou je geen restaurant kunnen bezoeken met een kleintje? Je kunt toch gewoon met vrienden afspreken? Ja, dat kan, maar het ligt er maar net aan wat voor kindje je krijgt. De één heeft een kind dat niet tegen drukte kan en alleen maar begint te krijsen zodra je hem neerzet, de ander heeft een heel stil kind dat je gewoon rustig in een stoel naast je neer kunt zetten. Als je er vanuit gaat dat het misschien niet altijd even makkelijk gaat, dan kan het alleen maar meevallen. Probeer ook eerst een simpel, casual tentje uit waar je ieder moment weg kunt als het niet  gaat, voor je luxe drie-gangen gaat dineren!

8. Wij worden écht hele relaxte ouders

Van relaxte ouders krijg je een relaxt kind. Dus wij gaan niet zeuren over kleine dingen, go with the flow, alles moet kunnen en we blijven bovenal super relaxt. Goed voornemen, maar je mag ook wel eens niet relaxt zijn! Het hangt helemaal van de situatie af en hoe het gaat. Er verandert in korte tijd heel veel en de meeste stellen moeten hier in het begin aan wennen. Dan kan het zo zijn dat je ook wel eens (even) niet relaxt bent! Zeker als het je eerste kind is en alles nog nieuw is. Vaak is het spannender dan je denkt en ben je voorzichtiger dan je je in eerste instantie had voorgenomen.

9. Ik zal geen mensen stalken met foto's

Het is een kwestie van tijd... Als de baby er is, is er niets waar je trotser op zal zijn. Voor je het weet staan er meer foto's van je kleine op Facebook dan dat je er zelf op staat. En misschien ben jij wel een van die social media-gekken die een eigen pagina voor je baby heeft aangemaakt op Facebook (en Twitter, en Instagram...). Terwijl je nog zo had gezegd dat vreselijk te vinden als andere moeders dat deden. Tsja...

Sarah Glasbergen

Door

07 december 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.