10 leugens die zwangere vrouwen vertellen

10 leugens die zwangere vrouwen vertellen

Zwangere vrouwen vertellen niet altijd de waarheid. 10 bekende leugens die zwangere vrouwen vertellen.

Voor veel vrouwen is de zwangerschap een periode van reflectie, een tijd om hun levensdoelen en prioriteiten opnieuw vast te stellen. En... om te liegen. Jawel hoor, zelfs de meest eerlijke vrouw zal zich betrappen op een 'een leugentje om bestwil' en het rekken van de waarheid. 10 bekende leugens die zwangere vrouwen vertellen.

Of het nu de extra aandacht is die je als zwangere vrouw ineens krijgt, of de druk om een perfecte Instagram- en Facebook-moeder te zijn, je vertelt een leugentje voor je het doorhebt. Natuurlijk zal je niet over alle 10 de onderwerpen gelogen hebben, maar je zal er waarschijnlijk wel een of twee herkennen. Welke heb jij gebruikt?

1. Ik ben niet zwanger, ik heb een blaasontsteking

Maar zie ik daar niet een hele kleine bult verschijnen? En waarom neem je een sapje en geen wijntje? Een blaasontsteking, jaja...  De celebs kunnen er sowieso wat van, maar veel zwangere vrouwen ontkennen het ook tot ze echt klaar zijn om het nieuws naar buiten te brengen.

2. Het maakt niet uit wat het wordt

Natuurlijk ben je blij, of je nu een jongen of een meisje krijgt. Alleen al het gevoel van jouw (jouw!) kind in je handen houden is ongelooflijk mooi. Maar toch zal je hier over gaan nadenken: als ik een jongen krijg, hoe gaat mijn leven er dan uit zien? En als ik een meisje krijg? Je zal blij zijn met allebei, maar het is niet zo dat het 'niet uitmaakt'.

3. De zwangerschap is echt fantastisch!

Erm, ja, wie zegt dat? Fantastisch? Er zullen vast momenten zijn waarop je dat to-taal niet denkt! Er zullen vast zeldzame gevallen tussenzitten die nergens last van hebben, maar de meeste vrouwen hebben er toch echt wel moeite mee! Een zwangerschap is hard werken en soms misschien een beetje eng. Neemt natuurlijk niet weg dat je het er allemaal meer dan 100% voor over hebt.

4. Maar ik rook niet

Roken is gewoon ontzettend, ontzettend slecht voor je baby tijdens de zwangerschap, en iedereen weet het. Roken is misschien een verslaving die moeilijk te stoppen is, maar dat is nog geen reden om het niet te doen voor je baby. Sommige vrouwen zullen dan ook zeggen dat ze gestopt zijn, terwijl ze dat eigenlijk niet gedaan hebben!

5. Ach wat een ontzettend leuk cadeau!

Het is de gedachte die telt, dat staat voorop. Maar er zijn echt een paar verschrikkelijke baby outfits en cadeaus verkrijgbaar (voor inspiratie zie onze hippe shops!). Je bent blij met alle dingen die je krijgt, maar soms... gooi je dingen gewoon heel, heel diep onderin de kast. Handige oplossing? Een lijstje die je aan je moeder of vriendin geeft.

6. Ik heb nog geen naam

Je baby is onderweg en je hebt nog geen enkele naam? Wedden dat je al tijden bezig bent met lijstjes en favorieten? Misschien weet je ook al gewoon welke jongens- en meisjesnaam het gaat worden, maar ben je bang dat je commentaar krijgt of dat een vriendin je babynaam steelt.

7. Ik kan niet wachten!

Dit zal wel waar zijn, maar niet omdat je zo'n zin hebt in die bevalling. Ondanks je (gespeelde?) enthousiasme zal je waarschijnlijk ook gespannen zijn omdat je niet weet wat je moet verwachten. Maar of je dat gaat vertellen? Het is aan te raden, maar veel vrouwen bespreken hun onzekerheden en angsten voor de bevalling dus niet.

8. Ik ben prima op gewicht

Eigenlijk moeten mensen dit ook helemaal niet vragen, maar als ze dit toch doen, hebben ze dikke kans dat ze standaard dit antwoord krijgen. Terwijl dit vaak niet zo is. Maar ja, niemand wil bekritiseert worden omdat ze te veel of te weinig zijn aangekomen.

9. Borstvoeding geven lijkt me zo fijn

Borstvoeding wordt door verschillende instanties aangeraden en het is zeker goed voor de mama-baby band die zo ontstaat, maar dat wil niet zeggen dat vrouwen hier niet onzeker over zijn. Het is onbekend terrein en al die verhalen over het wel of niet of het wel moeilijk of niet moeilijk geven kunnen je behoorlijk aan het twijfelen brengen. Vaak laat je dat alleen niet merken.

10. Mijn kind komt echt niet op social media

Maar zodra de kleine geboren is ben je smoor- en smoorverliefd. Eigenlijk wil je toch wel een keer delen hoé cute jouw ukkie is. En voor je het weet.. ga je net als Sarah van team 'nee echt niet' naar team 'kind toch wel op social media'. Geeft niks. Gebruik je dan wel #minimemagazine? 

Redactie MiniMe.nl

Door

25 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.