Kado’s meisje 5 jaar | Leuke cadeautips voor de 5e verjaardag

Kado’s meisje 5 jaar | Leuke cadeautips voor de 5e verjaardag

Wordt jouw meisje 5 jaar of moet je naar de 5e verjaardag van een kleutermeisje en heb je cadeaustress? Geen zorgen, wij hebben de leukste kado-ideeën verzameld!

Het is best moeilijk om een kado voor een meisje van 5 jaar te vinden. Meisjes van die leeftijd gaan natuurlijk al een tijdje naar school, waardoor het ook interessant wordt wat andere kindjes uit de klas allemaal hebben en krijgen. Wat kun je kopen voor de 5e verjaardag van een meisje? Wij zetten alvast heel wat inspiratie op een rij!

Knutselpakketjes van LEGO DOTS

Is jouw 5-jarige een echte knutselfan? Dan maak je haar vast blij met een van de leuke knutselsets van LEGO DOTS. Hiermee kunnen kinderen hun eigen pennenbakjes, sieradenhouders, sieradendoosjes en meer maken! Met alle bijgeleverde extra’s kunnen ze het steeds aanpassen naar hun eigen smaak. Wees ook niet bang voor de rommel; de sets worden allemaal geleverd met bewaarbakjes om het allemaal lekker opgeruimd te houden.

knutselpakketten van LEGO DOTS

 1. LEGO DOTS Ananas Pennenbakje
 2. LEGO DOTS Regenboog Sieradenhouder
 3. LEGO DOTS Sieradendoos

Spelletjes voor een meisje van 5 jaar

Hoe leuk is het als je meisje van 5 jaar haar vriendjes en vriendinnetjes kan uitnodigen om spelletjes te komen spelen? Spelletjes zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind en met deze leeftijd snappen ze al een stuk meer van de spelregels.

spelletjes voor een meisje van 5 jaar

 1. Halli Galli Junior
 2. Ravensburger Bunny Hop - kinderspel
 3. Rummikub The Original Junior 19

LEES OOK: Spelletjes voor een kind van 5 jaar

Wobbel

De Wobbel komt bij ons vaak terug, maar hij is ook zo leuk! De Wobbel is een multifunctionele houten plank, die met een beetje fantasie omgetoverd kan worden tot schommel, balansbord, brug, opstapje en nog veel meer. Het is de ultieme alleskunner en een echte must-have. Een perfect kado voor een 5-jarig meisje dus!

twee meisjes spelen op wobbel board

LEES OOK: Gespot! Wobbel board: een echte musthave!

Grimm’s speelgoed

Wij zijn groot fan van de Grimm’s regenboog, maar er zijn ook veel andere leuke items van Grimm’s die perfect zijn als kado voor een meisje van 5 jaar. Het houten speelgoed van Grimm’s draagt bij aan de zintuiglijke waarneming en ontwikkeling van een kind. Daarnaast stimuleert het verbeeldingskracht en fantasie. Nog niet om? Kijk dan maar eens hoe mooi en kleurrijk dit speelgoed is. Hier maak je een meisje van 5 jaar erg gelukkig mee!

collage met grimm's speelgoed

 1. Grimm's Rainbow Friends
 2. Grimm's concentrische regenboog ringen en schijven
 3. Grimm's Small Stepped Pyramid
 4. Grimm's Houten Pebbles Vuur
 5. Leonardo Sticks

LEES OOK: Het mooiste houten speelgoed & waarom dat altijd goed is

Voorleesboek voor een meisje van 5 jaar

Samen lezen in de avond was voor mij altijd het fijnste moment van de dag. Ik vond het dus altijd extra leuk als ik weer nieuwe boeken kreeg om uit voorgelezen te worden en samen in te oefenen. Een boek als kado voor een meisje van 5 jaar is dus een goede keus!

 collage met voorleesboeken

 1. De Zoete Zusjes zoeken een schat
 2. Het meisje dat nooit fouten maakte
 3. Geluk voor kinderen
 4. Pluk van de Petteflet
 5. Draakje Vurig
 6. De leeuw in de muis

Kletsboekjes

Dit boekje kwam ik laatst een keer tegen. Het slaapklets-boekje zorgt ervoor dat je kind met een leeg hoofd naar bed gaat. Je kletst ‘s avonds samen nog even over zijn of haar dag voordat je kind naar bed gaat en schrijft dit allemaal op in het boekje. Een fijn moment om samen met je dochter te doen!

De kletsboekjes worden bij vrienden van mij constant aan de kleuters in de familie gegeven als kado en doen het ontzettend goed! Wil je niet voor slaapklets gaan? Dan zijn er genoeg andere kletsboek-varianten!

slaapklets boekjes

Gave kindercamera

Heb jij een internet-ster in de dop of een toekomstige fotograaf in huis? Dan is het superleuk om alvast te kunnen oefenen met een echte (kinder)camera! Kinderen kunnen geen genoeg krijgen van het maken van foto’s en filmpjes. Wat een gaaf gevoel geeft dat! Er zijn verschillende soorten camera’s die van alles kunnen. Van camera’s met muziek en spelletjes tot eentje met een onderwaterfunctie.

collage met kindercamera's

 1. VTech Kidizoom Action Cam HD - Kindercamera
 2. 3in1 Instant Print + Digitale kindercamera + Selfie Video - roze
 3. White Sheep 24MP digitale kindercamera + Selfie Video
Savannah Schreuter

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.