Kado's meisje 3 jaar | Cadeautips voor de 3e verjaardag

Wordt je eigen meisje 3 jaar oud of moet je naar de 3e verjaardag van een peutermeisje? Wij hebben de leukste kado-ideeën verzameld!

Wat zijn echt leuke kado’s voor een meisje van 3 jaar? De beste kado’s zijn degene die een kindje jarenlang plezier kunnen geven en die ze helpen bij hun ontwikkeling. Ik heb daarom een lijstje samengesteld met mijn favoriete kado’s voor een meisje van 3 jaar!

Op de leeftijd van 3 jaar zitten peuters in de fase waarin ze gaan ontdekken wat ze nou echt leuk vinden. In de loop der tijd hebben de kids al ontzettend veel gekregen, maar nu is het juist belangrijk om leuke kado’s te kopen die ook hun ontwikkeling stimuleren. Wij zochten cadeaus uit die het goed zullen doen op de 3e verjaardag van een meisje!

Sylvanian Families

Van een mede-mom op de redactie kregen we deze gave tip. Sylvanian Families is tijdloos speelgoed dat meisjes van 3 jaar enorm aanspreekt! De figuurtjes zijn leuk, zacht en allemaal anders. Dit speelgoed helpt bij de ontwikkeling van de fantasie, sociale vaardigheden en emotionele intelligentie van je kindje. In de Sylvanian Village is iedereen welkom!

sylvanian families

Wobbel

Het Wobbel board is een multifunctionele houten plank. Klinkt natuurlijk helemaal niet zo interessant, maar believe me, hier maak jij een kind erg blij mee. Het Wobbel board kan namelijk met een beetje fantasie omgetoverd worden tot schommel, balansbord, brug, racebaan, loungestoel of opstapje. Het is de ultieme alleskunner, wat het een perfect kado maakt voor een 3-jarig meisje.

LEES OOK: Gespot! Wobbel board: een echte musthave!

twee meisjes spelen blokken op de wobbel

Zandbak

Hoe cool is het als je dochtertje van 3 jaar een eigen zandbak heeft? Lekker in de tuin waar ze alleen of met vriendjes kan spelen. Door je kindje te laten spelen in een zandbak, stimuleer je haar zintuiglijke ontwikkeling. Als ze dan met andere kinderen in de zandbak speelt, stimuleer je ook nog eens haar sociaal-emotionele ontwikkeling. Ofwel: samen spelen, samen delen.

collage met zandbakken

Trampoline

Een wat groter cadeau voor de 3e verjaardag van een meisje is een trampoline. Je peuter van 3 jaar valt minder snel en leert nu haar evenwicht goed te bewaren. Het springen op een trampoline kan hierbij helpen! Zo’n kado is perfect, omdat je spelen combineert met de ontwikkeling van de grove motoriek van je kind. Trampolines vind je in alle soorten, maten en kleuren, dus je zult er vast eentje vinden die bij jullie past.

collage met trampolines

Step

Peuters zijn dol op hun stepjes! Eerder vertelde MiniMe’s Marieke al dat haar Mila niet wist hoe snel ze er eentje moest inpikken als hij onbeheerd in het steegje stond. Oplossing? Je peuter een eigen step geven. Een step is goed voor de grove motoriek van je kind, makkelijk in gebruik en de meeste zijn ook zo op te vouwen.  Tijdens het wandelen hoef je je peuter niet meer na 100 meter te gaan dragen, maar kunnen ze mooi op hun eigen stepje mee! Wij zijn groot fan van het kinderstepje van Decathlon, omdat die zo goed betaalbaar is! 

LEES OOK: Gespot! Superleuke en betaalbare kinderstep

collage met stepjes

Skippy-koe of skippybal

Een skippybal, tegenwoordig ook bekend als 'springbal', is ook een te gek kano voor een peuter van 3 jaar. Op deze leeftijd kunnen ze dit motorisch en qua springkracht al een stuk beter dan toen ze nog iets jonger waren. Je hebt skippyballen in allerlei kleuren, maar er bestaan ook springballen in de vorm van dieren, zoals een koe, hond of hert!

collage met skippy-koe en skippyballen

Spelletjes

Peuters willen ook joinen tijdens spelletjesavond, dus een leuk gezelschapsspel waar zij ook aan mee kunnen doen, is een ontzettend leuk kado voor meisjes van 3 jaar! Kijk naar spelletjes met weinig regels en waar het spelen van het spel het allerbelangrijkst is. Je kindje leert hierbij om spelregels te volgen en andere sociale vaardigheden. Onze favoriete spelletjes voor peuters van 3 jaar zijn: 

collage met spelletjes

Houten speelkeukentje

Wat is er nou leuker dan mee kunnen koken met papa en mama? Kinderen vinden het vaak fantastisch om mee te kijken of te helpen als je staat te koken. Maar dit is niet altijd even handig! Met een eigen keukentje kunnen ze volledig hun eigen gang gaan. Wij zijn op de redactie dol op houten kinderkeukentjes. Er zijn tegenwoordig genoeg houten keukentjes voor kinderen die ook leuk staan in je interieur, dus go for it!

collage met houten kinderkeukens

Puzzel

Puzzelen is voor je peuter een goede manier om de oog-handcoördinatie en fijne motoriek te stimuleren. Je hebt natuurlijk van die grote houten legpuzzels, maar er zijn ook genoeg kleinere puzzels die ontzettend leuk zijn voor een meisje van 3 jaar. De puzzels van Jumbo en Ravensburger zijn bijvoorbeeld erg geschikt!

collage met puzzels

Kleurboek

Een kleurboek helpt jouw peuter van 3 jaar om haar creativiteit en fantasie te uiten. Daarnaast maak je een kind natuurlijk super trots wanneer jij als ouder deze kunstwerkjes ophangt door het hele huis. Of op de koelkast, mag ook!

collage met kleurboeken

Grimm’s regenboog

Uit de collectie van Grimm’s houten speelgoed is de regenboog een van de bekendste items! Dat is ook niet gek, want met deze Grimm's regenboog kan een meisje dat 3 jaar wordt eindeloos plezier ervaren. De verschillende boogjes zijn samen te combineren tot de meest gekke creaties en de aantrekkelijke kleurtjes zorgen ervoor dat jouw peuter direct dol is op dit speelgoed! De hele collectie van Grimm’s is overigens een enorme aanrader voor jonge kinderen.

jongen speelt met een auto op de grimm's regenboog

 

Savannah Schreuter

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.