Kado’s jongen 3 jaar | Leuke cadeautips voor 3e verjaardag

Kado’s jongen 3 jaar | Leuke cadeautips voor 3e verjaardag

Je zoontje wordt 3 of je hebt een verjaardag van een peuterjongetje. Maar wat geef je het kleine ventje nou cadeau? Dit zijn de allerleukste kado’s voor een jongen van 3 jaar!

Wat zijn nou echt gave kado’s voor een jongen van 3 jaar? Veel ouders of feestgasten vinden het maar een lastige leeftijd om een presentje voor te kopen. Het liefst geef je de kleine man iets waar hij langere tijd mee vooruit kan. Ik heb een lijstje gemaakt met onze favo kado’s voor een jongetje van 3 jaar!

Peuters van 3 jaar zitten in de fase waarin ze gaan ontdekken wat ze nou echt leuk vinden. In de loop der tijd hebben kids van deze leeftijd al heel wat speelgoed en andere cadeaus verzameld (denk aan geboorte, verjaardagen, Sinterklaas én kerst), dus wat moet je nu weer bedenken om te geven? Onderstaande cadeaus vielen bij de kleintjes van 3 jaar bij ons op de redactie in ieder geval in de smaak!

Duplo

Het kleurrijke speelgoed van Duplo is de ideale manier voor een jongen van 3 jaar om kennis te maken met bouwspeelgoed. Door de vergrote speelstenen is het gemakkelijker en veiliger voor kleintjes om mee te spelen. Duplo stimuleert het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en de fantasie van een kind.

Werkbank

Merk je dat de kleine man al interesse toont als er geklust wordt? Dan is een kinderwerkbank het juiste kado voor zijn 3e verjaardag. Ga voor een mooi houten exemplaar of eentje van het bekende klusmerk Black & Decker. Wie weet heb je wel toekomstige bouwer in huis!

jongen trekt lachend weg van moeder

Thomas de Trein

Thomas de Trein is een populair televisieprogramma voor peuters. Dus hoe blij maak je een kleine 3-jarige fan met speelgoed van deze leuke locomotief? Ga voor treintje Thomas of Percy, of koop een complete set inclusief treinbaan. Dit merk heeft voor ieder (budget) wat wils!

Bal

Een simpel maar leuk kado voor een jongen van 3 jaar oud is een bal. Zeker in het voorjaar en de zomer kan ie daar lekker buiten mee voetballen! Het spelen met een bal is ook erg goed voor de oog-handcoördinatie en motorische vaardigheden van een kleine jongen.

Boomgaard-spel

Het Boomgaard-spelletje is een dobbelspel voor kleintjes. Er zijn verschillende versies van en het is geschikt voor verschillende leeftijden, maar het doel blijft hetzelfde. Samen met je kindje moeten jullie winnen van de raaf! Het is natuurlijk ontzettend leuk om een keer een spelletjesavond te houden waar je kind van 3 jaar ook gewoon aan mee kan doen.

Skelter

Maak buitenspelen voor de jarige extra leuk met een gave skelter. Je hebt verschillende skelters die al voor 3-jarige kindjes geschikt zijn. Als je er eentje koopt met een verstelbare stoel en stuur, heeft de jarige job er ook nog eens meerdere jaren plezier van.

LEES OOKHet tofste buitenspeelgoed

jongen speelt met v-tech speelgoed

Trampoline

Een wat grotere cadeautip voor de 3e verjaardag van een jongen is een trampoline. Door kinderen van 3 jaar op een trampoline te laten springen, krijgen ze sneller hun evenwicht onder controle. Het springen is voor zo’n kleintje natuurlijk ontzettend spannend en leuk, wat de trampoline een perfect kado maakt! Tegenwoordig zijn trampolines in alle vormen en maten verkrijgbaar, waardoor er voor elk huishouden wel een mogelijkheid is.

Step

Wat is er nu leuker dan je eigen step hebben? Kinderen zijn dol op hun stepjes, dus die jongen van 3 jaar is helemaal klaar voor zijn nieuwe aanwinst. Een step is goed voor de grove motoriek, makkelijk in gebruik en vaak gemakkelijk mee te nemen. Zo kan je peuter ook mee als papa en mama gaan wandelen, maar dan op zijn step!

LEES OOK: Gespot! Superleuke en betaalbare kinderstep

K’NEX

Speciaal voor peuters bestaat er Kid K’NEX! Deze staafjes zijn zachter en dikker dan de originele K’NEX waardoor het voor jonge kinderen gemakkelijker en veiliger is om mee te spelen. Het is superleuk om te zien wat kleintjes hiermee bouwen en creëren en hoe ze hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Verkleedspulletjes

Als laatste cadeautip voor een jongen van 3 jaar hebben we de ultieme guilty pleasure voor een kind, namelijk verkleden. Ga voor een stoer pak uit de Marvel-serie of juist eentje uit het wilde westen. Deze kun je nog combineren met een gave tipi in de kinderkamer om het helemaal af te maken!

 collage van cadeautjes voor jongens van 3 jaar

  1. Smoby Black & Decker Werkbank €58,-
  2. Haba Spel Spelletjes Boomgaard €33,18
  3. Bal Paw Patrol €14,60
  4. LEGO DUPLO Babydieren €8,99
  5. Kid K'NEX Safari Mates €15,99  
  6. SWASS Kids Scooter Step €29,95
  7. BERG Jeep Junior Pedal go-kart € 295,-
  8. Salta Junior Trampoline €93,-
  9. Captain America verkleed pak kostuum superheld €29,95
  10. Thomas & Friends die cast wagon €19,99  

Heb jij nog leuke cadeau-ideeën voor een jongen van 3 jaar? Laat het hieronder weten!

Savannah Schreuter

Door

15 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.