Dit is het Speelgoed van het Jaar 2019!

Dit is het Speelgoed van het Jaar 2019!

Elk jaar wordt in verschillende leeftijdscategorieën het Speelgoed van het Jaar gekozen. De winnaars van 2019 zijn nu bekendgemaakt!

Het Speelgoed van het Jaar 2019 is bekend! Voor deze verkiezing wordt elk jaar in zeven leeftijdscategorieën bepaald wat het leukste, meest originele speelgoed is. In de categorie 0-3 jaar won dit jaar het ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis van VTech! Benieuwd naar alle winnaars? Dit is de uitslag van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019.

Het Speelgoed van het Jaar wordt gekozen door het Nederlandse publiek. Dit jaar werd de verkiezing voor de 46e keer gehouden en de uitslag door Chazia Mourali bekendgemaakt in het Nemo Science Museum in Amsterdam.

LEES OOK: Dit is het Speelgoed van het Jaar 2018

Speelgoed van het Jaar 2019

In zeven categorieën werd bepaald wat het Speelgoed van het Jaar 2019 is. Dit zijn de winnaars per leeftijdscategorie:

0-3 jaar: ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (VTech)

ZoomiZooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het Klim Verken Boomhuis laat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomiZooz op de Magische ZoomiZone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.

4-5 jaar: Smart Farmer (SmartGames)

Hou de dieren uit elkaar! Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er een bende van en moeten van elkaar gescheiden worden, maar de boer heeft maar drie eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Help de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En zorg ervoor dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft.

6-7 jaar: Lynx (Identity Games)

Lynx is een zoekspel waarbij je zo snel mogelijk jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler drie kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn of haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zo veel mogelijk kaartjes te verzamelen.

8-9 jaar: De Newbury Spookschool (Lego)

Lego Hidden Side is speelervaring die ondersteund wordt door een gratis app en een verhaallijn rond de twee YouTubers Jack en Parker, die in het stadje Newbury mysteries oplossen en op geesten jagen via hun smartphone. Aan de kinderen wordt gevraagd hetzelfde te doen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke Lego modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of 'behekste plaatsen', brengen ze virtuele spoken tevoorschijn.

10-11 jaar: De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)

Iedere speler trekt ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank meer punten oplevert.

12-17 jaar: Rolit (Goliath)

Rolit is een 4-kleurig ballenspel waarbij je moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Vang de ballen van de tegenstander tussen jouw ballen. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door een tegenstander teruggedraaid kunnen worden! Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden en plezier voor iedereen!

18+ jaar: Escape Room The Game: 2 Players (Identity Games)

Bij de 2 Players-editie van Escape Room The Game werk je samen met één teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat één introductieavontuur van 15 minuten en twee complete avonturen van een uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te 'ontsnappen'. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens.

Zo werd het Speelgoed van het Jaar 2019 gekozen

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines: journalisten, speelgoedinkopers en -detaillisten, spellendeskundigen, bloggers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Daarna mag het publiek stemmen! Dit jaar brachten in totaal ruim 9.000 mensen een stem uit op hun favoriete Speelgoed van het Jaar 2019.

Meer informatie kun je vinden op de website van Speelgoed van het Jaar

Marieke van Boven

Door

07 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.