Dit is het Speelgoed van het Jaar 2018!

Dit is het Speelgoed van het Jaar 2018!

Elk jaar wordt in verschillende leeftijdscategorieën het Speelgoed van het Jaar gekozen. De winnaars van 2018 zijn nu bekendgemaakt!

Het Speelgoed van het Jaar 2018 is bekend! Voor deze verkiezing wordt elk jaar in zeven leeftijdscategorieën bepaald wat het leukste, meest originele speelgoed is. In de categorie 0-3 jaar wonnen dit jaar de Bla Bla Blocks van VTech! Benieuwd naar alle winnaars? Dit is de uitslag van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018.

Het Speelgoed van het Jaar wordt gekozen door het Nederlandse publiek. Dit jaar werd de verkiezing voor de 45e keer gehouden en de uitslag bekendgemaakt in het Nemo Science Museum in Amsterdam.

Speelgoed van het Jaar 2018

In zeven categorieën werd bepaald wat het Speelgoed van het Jaar 2018 is. Dit zijn de winnaars per leeftijdscategorie:

0-3 jaar: Bla Bla Blocks Speelhuis (VTech)

Bla Bla Blocks Speelhuis maakt het niet alleen mogelijk om op een creatieve manier een huis te bouwen, maar daarnaast ‘praten’ de blokjes en kan het kind hierdoor van alles leren over letters, voorwerpen en dieren. Wanneer de blokjes in het magische raam gezet worden, hoor je liedjes, melodietjes, gesproken zinnen en muziek.

4-5 jaar: Mobiele aanvalstoren van de dwergen (Playmobil)

Nadat een eerste dwerg en trol in de ridderwereld werden geïntroduceerd, is er nu een hele dwergenwereld ontwikkeld: een mobiel fort met stormram, inclusief kerker met scharnierende poort van traliewerk en een smederij in het interieur. De ballista’s, die aan de kleppen langs de zijkant bevestigd zijn, kunnen schieten. De leren rol kan worden uitgerust met verschillende boodschappen, zoals een bestelling van eten, notitieblaadjes of schatkaart, en kan worden vastgehouden door de raaf. Het aambeeld is een geheime schuilplaats.

6-7 jaar: Squirrels Go Nuts (Smart)

De winter komt eraan. Kun jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond verstoppen? Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk!

8-9 jaar: Monopoly Valsspelers Editie (Hasbro)

Heb jij wel zin in nog veel meer vals spel? Speel dan als een échte valsspeler! In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wil! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis - probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten (alles is verdacht!) en je zult wat huisregels moeten afspreken om al te enthousiaste valsspelers in toom te houden.

10-11 jaar: Nintendo Labo - Mixpakket (Nintendo)

Nintendo Labo bestaat uit software en kartonnen bouwplaten waarmee je samen met de Nintendo Switch interactieve creaties kunt creëren. Bouw vijf interactieve creaties, zoals een piano, motor en hengel. Combineer je bouwwerken met de Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers voor unieke spelervaringen en ontdek hoe technologie van de Nintendo Switch samenwerkt met jouw creaties.

12-17 jaar: The Great Tour (Selecta Spel en Hobby)

Welkom bij The Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam. De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij. Dus moet je je tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet, scoort de meeste punten.

18+ jaar: Exit (999 Games)

Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut in dit escape room-spel. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en de codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen.

Stemmen op Speelgoed van het Jaar

In totaal brachten ruim 6.000 mensen een stem uit op hun favoriete Speelgoed van het Jaar 2018. Stemmen zijn binnengekomen tijdens de Speeldag NL in Hoorn op 16 september. Tijdens dit evenement konden kinderen het genomineerde speelgoed zelf uitproberen en hun stem uitbrengen. Daarnaast zijn er veel online stemmen uitgebracht via de website van de verkiezing.

Marieke van Boven

Door

20 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.