10x 'het is verdacht stil'-momenten

10x 'het is verdacht stil'-momenten

Wanneer je kinderen heel stil zijn dan moet je je zorgen maken! Je kunt er bijna zeker van zijn dat ze weer eens ondeugend zijn. Dit zijn herkenbare momenten!

'Het is verdacht stil' is een uitspraak die elke ouder weleens doet. Vaak wel meer dan eens... Kinderen zijn altijd wel ondeugend, maar meestal gaat dit ook gepaard met een hoop lawaai. Wanneer het opeens heel stil is dan weet je als ouder inmiddels wel hoe laat het is en kun je je maar beter voorbereiden op wat je gaat aantreffen. Dit zijn 10 van die 'het is verdacht stil'-momenten!

1. Appelstroop is echt 'vullekuluk'

Laat je kind nooit, maar dan ook nooit alleen in de keuken. Vooral niet als hij al met gemak potjes kan openen. Voor je het weet heeft je keuken een nieuw (smakelijk) kleurtje.

'Ineens was het heel stil in de keuken... Meneer had de appelstroop ontdekt in de la. En dat zat toen overal en hij vond het vooral 'vullekuluk mama' (verrukkelijk)' - Renate

2. Net zo mooi als mama

Kinderen zijn gek op na-apen. Je moet dus vaak letten op wat je zegt en doet. Maar je moet ook echt niks rond laten slingeren. Jouw kleine copycat snapt namelijk niet dat die mooie Mac lippenstift een klein fortuin heeft gekost. Nee, je peuter is vooral heel nieuwsgierig naar of die kleur net zo mooi op haar lipjes staat als bij mama! Of nog erger: ze denken dat het een mooie stift is om mee op de muur te kleuren!

Lees ook: 12x dit herkent elke meisjesmoeder

3. Klussen op vakantie

Wanneer je op vakantie bent probeer je vooral lekker te relaxen. Je bent dan misschien ook iets minder alert op de 'verdachte stiltes'. Vooral wanneer je denkt dat je kind heerlijk ligt te slapen.

'Twee jaar terug heeft de middelste het behang in het vakantiehuisje eraf zitten pulken, terwijl ik dacht dat hij sliep, oeps...' - Sanne

4. picasso in de maak

Tsja, als je een artistieke geest hebt dan is de wereld je canvas. En in het geval van je kinderen zijn dit vaak de muren. Of de tv. Of gewoon alles waar je kind op dat moment bij kan. 

5. Even poetsen

In de badkamer kan weinig fout gaan toch? Verkeerd gedacht. 

'Mijn 3 zoontjes van 7, 4 en bijna 2 jaar hadden een halve fles shampoo door de hele badkamer gesmeerd om "te poetsen". Fijn!' - Sanne

6. Verstopte wc

Zo trots ben je wanneer jouw minime eindelijk zelf naar de wc gaat. Helaas gaat dat nog wel eens mis, vooral als je ze helemaal alleen hun gang laat gaan. Een paar vellen wc-papier zijn blijkbaar niet genoeg voor die kleine kinderbillen en soms gaan de rollen zelfs in hun geheel de wc in. Waarom? Noem het nieuwsgierigheid..

7. Hmmm.. rauwe aardappel

Zodra je kindje kan kruipen moet je extra alert zijn. Ze kunnen opeens overal komen en alles is dan interessant. Om naar te kijken, te voelen en bovenal te proeven! Eet smakelijk.

'Mijn dochter is pas 15 maanden. Het was iets te stil voor haar doen. Had ze de voorraad kast opengemaakt en de doos met aardappels gevonden... Ja hoor, daar zat ze op een rauwe aardappel te kauwen.' - Deborah

8. 5 seconden!

Heb je weer een heerlijke maaltijd voor je gezinnetje gekookt, aardappelen met doperwtjes en krokante kip. Oeps, de jus vergeten! Terwijl jij éven naar het aanrecht loopt, weet jouw kind het voor elkaar te krijgen die doperwtjes te 'verstoppen'. Hoeveel erwtjes kan een peuter in zijn neus proppen binnen 5 seconden?!!

9. Kunst is heel relatief

Oh wat kunnen kinderen ook vies zijn! Een spuitluier is al geen pretje, maar zolang het nog redelijk in de luier blijft is het nog te doen. Laat je je kinderen lang genoeg alleen in de 'shit' zitten, dan komen ze op de meest vreemde ideeën.

'Ik heb een tweeling die met elkaars poep ging vingerverven, toen niet zo funny maar nu een kostelijk pest verhaaltje. Luiers met ducktape hield ze niet tegen!' - Lotte

10. Mama is moe

Mijn peuterdochter is meestal ook aan het kwebbelen en zingen, dus als het stil is ga ik toch even kijken. Toen ik een keer op bed lag omdat ik mij niet zo lekker voelde was het opeens verdacht stil. Ik begon al te zweten voor wat ik nu weer aan zou treffen. Uiteindelijk vond ik haar in d'r eigen bedje, onder het dekbed bezaaid met knuffels en boekjes. Blijkbaar vond ze het ook wel een goed idee om een dutje te doen. Ze hoeven dus niet altijd ondeugend te zijn!

Moet jij ook oppassen voor verdachte stiltes met jouw peuter? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

15 maart 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.