Door deze opvoedtips wordt je leven echt makkelijker

Door deze opvoedtips wordt je leven echt makkelijker

Sommige tips vertelt niemand je... Maar wij wel! Deze wijsheden moet je echt even onthouden, want zo vaak lees je er namelijk niet over. Maar stiekem zijn ze best good to know.

Dit keer even geen mega serieuze tips over dat je goed gedrag moet belonen, maar gewoon wat easy insights die het jou net even wat makkelijker maken. 

1. Haast hebben werkt averechts. Echt, je kunt beter je schouders ophalen en je erbij neerleggen dat je 10 minuten te laat komt. Want als je in de 'schiet op, hup hup, kom op nou' modus schiet, wordt het zo een half uur later.

2. Stilte = SOS! Denk nooit: o fijn, hij kan zichzelf even vermaken. Nee, de kans is veel groter dat er met watervaste stift of jouw lipstick een kunstwerk op je witte muur wordt gemaakt.

3. Als je kind weigert om een slab om te hebben tijdens het eten... dan kun je daar óf een grote strijd van maken, of je koopt de allerbeste vlekkenverwijderaar die je kunt vinden.

4. 'Die heks van een buurvrouw...' Zeg nóóit dit soort gemene dingen over anderen in het bijzijn van jouw minime. Voor je het weet krijg je dit soort taferelen

5. Maak er een grapje van. Gebeurt er iets waar je eigenlijk boos om wordt? Draai de boel eens om en los het op met een grapje. Dat haalt de angel eruit en klaart de lucht veel sneller. 

6. Stofzuigen doe je áltijd na de lunch. Anders kun je weer opnieuw beginnen met die zee aan broodkruimels op de grond na elke boterham. 

7. Speelgoed met muziek en knipperende lichtjes: doe maar niet.

8. 'Hadden we nou nog een pot in de voorraadkast of niet?' Bij twijfel: neem áltijd die extra pot appelmoes of pindakaas mee. Je wilt het jezelf niet aandoen dat het op is. Iets met essentiële levensbehoeftes voor peuters en kleuters.

9. En neem voor jezelf dan die lekkere fles Sauvignon Blanc mee. 

Behoefte aan het serieuze werk? Deze 5 opvoedtips werken altijd volgens experts. 

Rosanne Buitendijk

Door

09 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.