Op vakantie met de kids? Zo houd je ze zoet onderweg

Yes, de zomervakantie staat voor de deur! Ga jij ook bijna op reis? Met deze tips en spelletjes houd je je de kids op de achterbank lekker bezig!

Heb je nu al een half uur lang niet hoeven zeggen hoe ver het nog is? Yeah! Súper fijn natuurlijk, een zomervakantie met het hele gezin. Maar tijdens de reis er naar toe moet je de kids hoe dan ook zoet zien te houden. En 10 uur lang filmpjes kijken op de iPad is misschien net iets te gek... daarom verzamelden wij handige tips om je kids bezig te houden op de achterbank!

Stickers, kleurplaten en autobingo

Dé tip van deze zomer: bij alle Specsavers- en ANWB winkels haal je nu gratis het Blijrijders-pakket op. In dit pakket zitten autoraamstickers, kleurplaten en een superleuke achterbankbingo. Spotten jullie een politieauto? Check! Een wegrestaurant, camper of koe in de wei langs de snelweg? De lange autoreis wordt zo een gezellige boel! Je kinderen vermaken zich op deze manier niet alleen, ze oefenen en passant ook nog met meekijken in het verkeer. Een extra paar goede ogen in de auto, altijd handig toch?! 

Het Blijrijders pakket is een samenwerking tussen de ANWB en Specsavers - goede ogen en een goede (zonne)bril in het verkeer zijn immers heel belangrijk! Vanaf 3 juli is het pakket op te halen in de winkels van ANWB en Specsavers, maar op = op. Je kunt een aantal spelletjes ook hier downloaden. En maak je een foto met de Specman autoraamstickers die je deelt met #specman, dan kun je kaartjes voor de Efteling winnen!

Luisterboeken voor lange autorit 

Welk kind is niet dol op voorlezen? Je kindje kan misschien zelf nog niet lezen, of wordt misselijk van lezen in de auto. Een luisterboek is dan de ideale oplossing! Voor je het weet hoor je een uur lang niks vanaf de achterbank. Ook heel handig wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat!

wel of geen Tablet voor onderweg?

Ik ga mijn kids écht geen tablet geven voor onderweg, denk je misschien vooraf. Snappen we best. Maar het kán echt een uitkomst zijn. Kunnen ze rustig filmpjes kijken of een leuk spelletje spelen. Uiteindelijk gaat het erom dat je relaxed op vakantie gaat toch? Misschien is de rust die je ervoor terugkrijgt het je wel waard om even over je principes heen te stappen. Je kunt natuurlijk afspraken maken over de frequentie, afhankelijk van de leeftijd van je kinderen: maximaal 2 films, of niet meer dan drie keer een half uur achter elkaar. 

Lange autoreis: tel alle blauwe auto's

Een gouden oude: auto's tellen. Hoeveel blauwe auto's kan jouw minime tellen in de komende tien minuten? Of hoeveel Duitse kentekens zien jullie? Hop, zijn er zomaar weer tien minuten voorbij. Nog acht uur te gaan.

Op vakantie: voor vertrek een cadeautje

Geef zodra jullie in de auto of het vliegtuig zitten, een cadeautje waar je kind onderweg lekker mee kan spelen. Nieuw speelgoed is immers reuze interessant! Zorg dat het iets is wat je kindje lekker uitdaagt en zijn fantasie prikkelt. Dan blijft het superlang leuk en vermakelijk!

nog meer Praktische vakantietips 

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

1 jaar geleden

Is dat bijrijderspakket niet alleen voor anwb leden of kan iedereen het ophalen?

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.