De leukste leeftijd van je kind volgens moeders

De leukste leeftijd van je kind volgens moeders

Ik kan me niet voorstellen dat het nóg leuker wordt dan het nu is. Daarom vroeg ik aan verschillende moeders wat volgens hen nu de leukste leeftijd van een kind is.

Weet je nog dat ik een paar maanden geleden schreef over de verschrikkelijke fase toen mijn kind 15 maanden oud was? Die fase is overgegaan. (Yes!) En wat een leuke fase hebben we ervoor terug gekregen! Steeds als ik denk: wat een leuke leeftijd is dit, blijkt het later nóg leuker te kunnen. Ik vraag me af: wat is nou de leukste leeftijd van een kind?! 

'Het wordt steeds leuker'

De slapeloze nachten, hysterische huilbuien en doorkomende tandjes bij 15 maanden zijn allemaal verleden tijd. Lonne is nu 20 maanden oud en wat een feest is dat. Omdat ik toen met mijn handen in het haar zat, mag ik nu ook wel even de vlag uithangen toch? Ik vind het oprecht de leukste leeftijd tot nu toe! Maar eerlijk gezegd vind ik dat steeds (behalve toen ze 15 maanden oud was haha). Het stomme cliché van 'het wordt steeds leuker' is echt waar. 

20 maanden oud en kletsen

Met 20 maanden begint Lonne nu voorzichtig te kletsen. Soms nog totaal onbegrijpelijk, maar soms is het luid en duidelijk dat ik moet helpen 'bouwen' of 'kleuren'. Ze zegt eet smakelijk en welterusten, geeft me een dikke knuffel en kus als ik 's ochtends naar kantoor vertrek en wanneer zij wakker wordt, begint ze eerst over 'Maaike en Harry', haar vriendjes van de opvang. 

Leukste leeftijd volgens andere moeders

Laura: "Mijn dochter is nu bijna 4 en komt soms geheimzinnig naar me toe om 'iets te vertellen'. En dan zegt ze bloedserieus dat de wandelstok van die oude man van Sinterklaas is. Heerlijk om daar een serieus gesprek over te voeren!"

Sanne: "Ik heb drie jongens van 6, 3 en 1 en ik vind ook alle fases leuk en bijzonder. Dat beginnende geklets is zo schattig en als ze wat ouder worden en de echte levensvragen aan bod komen, vind ik het heerlijk om daar hele gesprekken over te voeren. Oudste zoon is nu voor het eerst verliefd, ook zo leuk!"

Erika: "Mijn oudste is 4 en ik vind het geweldig hoe ze veranderd is sinds ze naar school gaat. De jongste is 2 en het is superleuk om met haar te "kletsen". Ik word iedere dag weer verrast door die 2 dames!"

Ik kan me bijna niet voorstellen dat het nóg leuker dan dit gaat worden. De volgende fase is immers vast de terrible two's toch? Maar als dat achter de rug is, wordt het weer een groot feest! Ik ben heel benieuwd wat jij de leukste leeftijd van je kind vond. Tell me! 

Rosanne Buitendijk

Door

27 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.