14 verschillende soorten moeders

14 verschillende soorten moeders

De eco-mama, de chaos mama of de TMI mama. Wij hebben 14 verschillende type moeders verzameld. Welk type mama ben jij?

Moeders, eigenlijk heb je ze in alle soorten en maten. De ene moeder is een tikkeltje overbezorgd, terwijl het motto van de andere mama is: go with the flow! Wij hebben daarom 14 verschillende type moeders verzameld. Welke type ben jij? De TMI moeder of toch de weet-het-altijd-beter mama? 

1. De TMI mama (too-much-information)

Bij het kraambezoek krijg je alle foto's (en als je geluk hebt) het filmpje van de bevalling te zien. Deze moeder gaat in op alle details. Van de navelstreng doorknippen tot aan de eerste poepluier. (Enne, deze mama deinst er niet voor terug om alle gebeurtenissen met social media te delen). 

2. De mijn-kind-is-geweldig mama

Ja, deze moeders bestaan ook. De mijn-kind-is-geweldig mama. Want hij kon al vóór negen maanden oud lopen én kijk eens hoe beleefd hij is! Je mag natuurlijk ook reuze trots zijn op je kroost, maar voor deze mama: jouw kind is ook echt wel eens ondeugend. 

3. De weet-het-altijd-beter mama

"Wil je dat jouw kind doorslaapt? Dan moet je echt rijstebloem geven!" En "Loopt jouw kindje nog niet? Dan zou ik als ik jou was even naar het consultatiebureau gaan, want hij moet nu echt al gaan lopen." Ja, deze mama weet het altijd beter. Zo nu en dan kan zij met hele wijze adviezen komen, maar soms wil je ook dat ze heel eventjes haar mond houdt.  

4. de eco-mama

Biologisch vlees, een eigen groentetuin en kleding met het Fairtrade label. Op vakantie met de fiets, want de auto en het vliegtuig zijn milieuvervuilend. Maak kennis met de eco-mama. Deze mama vindt milieu ontzettend belangrijk. En ga je een keer eten bij de eco-mama? Dan krijg je een lekkere én gezonde maaltijd voorgeschoteld (uit haar eigen groentetuin).  

5. De Insta-mama

Zodra haar kind de ogen open heeft, staat de camera al klaar. Het koekje dat hij eet, de stapjes die hij zet en de schommel waar hij op zit. Deze moeder legt alles vast op Instagram. En stiekem volgt zij ook andere insta-mama's. Ter inspiratie en gewoon omdat ze het leuk vindt. Haar kindje is inmiddels al helemaal gewend om op de foto te staan en tovert elke keer weer een fotolach tevoorschijn. 

6. De workaholic mama

Deze moeder heeft in haar ene hand haar smartphone en in de andere hand haar kind. Zij checkt elk uur haar mail en blijft vaak nog dat ene uurtje langer op kantoor. Deze mama werkt eigenlijk nét iets te veel en weet dit ook van zichzelf. Maar die laptop en telefoon zijn moeilijk los te laten... 

7. De chaos mama

De chaos mama vergeet áltijd wel iets als ze naar buiten gaat! Van luierdoekjes tot aan zijn favoriete knuffel (die ze dan speciaal weer ophaalt natuurlijk). Een dagje weg met deze mama is altijd een uitdaging, maar tegelijkertijd ook ontzettend gezellig! Deze moeder heeft echt een altijd-alles-op-orde- mama als vriendin nodig. 

8. De altijd-alles-op-orde mama

Deze mama had tijdens haar 5de week van de zwangerschap al de bevallingstas klaarstaan en zal met de kleine nooit de deur uitgaan zonder iets te vergeten. Een uurtje weg? Dan neemt zij 3 luiers mee, voor het geval dat natuurlijk. Deze moeder past perfect bij de chaos mama! 

9. De perfecte mama

Deze moeder werkt, weet elke avond een gezonde maaltijd voor te schotelen, maakt in de late avonduren nog smoothies voor de dag erna en heeft een huis dat altijd netjes is. Ze is inspirerend, volgt de nieuwste trends op de voet, heeft een leuke man en een sociaal leven. Stiekem kijk je best wel tegen haar op, maar je vraagt je ook af wat haar geheim is. 

10. De hipster mama

Deze moeder heeft de touwtjes goed in handen, maar laat tegelijkertijd 'de boel de boel'. Het motto van deze mama: relax, het komt wel goed! Deze moeder heeft een heerlijke vibe, houdt een klein beetje van chaos, maar absoluut niet van stress. 

11. De onzichtbare mama

Iemand die er nooit is (voor jouw gevoel), totdat je opeens tegen haar aanloopt en je erachter komt dat ze drie kinderen heeft. De onzichtbare mama plaatst ook nooit iets op social media en vindt het eigenlijk allemaal wel best hoe ze haar leven leidt. Ze heeft geen behoefte aan pottenkijkers en leeft haar leven in alle rust.  

12. De merkverslaafde mama

Harper Beckham, North West en Aila Wang zijn niets vergeleken met de kinderen van deze moeder. Haar kroost loopt altijd met de nieuwste mode mee en paraderen rond in pakjes van Dior. Zij plaatst dan ook regelmatig een jaloersmakende foto op Instagram. En jij vraagt je elke keer weer af: verkoopt zij die kleding nog een keer?  

13. De niet-zo-originele mama 

Ook wel de 'copy-cat' mama genoemd. Nee, deze moeder is er niet vies van om andere moeders te kopiëren. Niet alleen de outfits van haar kinderen, maar ook haar complete interieur en wat ze 's avonds op tafel zet. Ken jij een mama die jou kopieert? Geen zorgen, beschouw het maar als een compliment.

14. De overbezorgde mama

Bij de eerste ben je vaak een beetje overbezorgd. Logisch, want alles is nieuw. Maar bij dit type moeder trekt de overbezorgdheid niet bij. Want Niels mag niet alleen buiten spelen en dat terwijl Niels al 15 jaar oud is....

Herken jij jezelf in één van bovenstaande types? Of ken jij nog een type moeder die je graag aan deze lijst wil toevoegen? Laat dan een reactie achter! 

Rosalyn van Houwelingen

Door

23 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.