12 bevalling tips voor mannen

12 bevalling tips voor mannen

Voor alle aanstaande papa's: dit is wat jullie moeten weten!

Ja aanstaande papa's, jullie moeten ook voorbereid zijn voor het moment suprême! Je partner is waarschijnlijk al maanden bezig met plannen. Ze heeft de route naar het ziekenhuis al in haar hoofd en alle babykleertjes zijn gewassen. Maar, jij kunt ook wat doen! Lees onderstaande bevalling tips voor mannen om er helemaal klaar voor te zijn! 

1. Oefenritje naar het ziekenhuis

Jullie moeten minstens twee keer proefrijden naar het ziekenhuis zodat je de weg helemaal uit je hoofd kent. Dit voorkomt heel veel stress bij je vrouw. 

2. Ziekenhuistas voor papa's

Buiten de standaard bevallingstas moeten vaders ook goed voorbereid zijn! Denk aan een extra setje boxershorts, een tandenborstel, een schoon t-shirt en wat deodorant. 

3. Extra kleding tijdens bevalling

Ook niet geheel onbelangrijk: een extra setje kleding voor je vrouw. Ze zal jou hier in het ziekenhuis dan ook extra dankbaar voor zijn!  

4. Slaap van te voren goed

Probeer de weken 'voordat hét gaat gebeuren' op tijd naar bed te gaan. Een beetje extra slaap kan nooit kwaad en zeker niet met het oog op de bevalling en de slapeloze nachten die ook jij daarna gaat krijgen! Dit geeft bij je vrouw ook het vertrouwen dat jullie het samen doen en jij er ook klaar en uitgerust voor bent. 

5. Voorbereid voor de bevalling?

Bereid je goed voor! Zorg dagelijks voor een goed gevulde tank en zet enkele weken voor de bevalling alvast het autostoeltje klaar in je auto. 

6. Borstvoeding of flesvoeding?

Een van de eerste dingen die vlak na de bevalling aan jou gevraagd wordt is: geeft je vrouw borstvoeding of flesvoeding? Het kan zijn dat je partner even niet in staat is te antwoorden en dus is het fijn als jij hier het antwoord op weet.

7. Belangrijke telefoonnummers bevalling

Heb je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand? Zoals bijvoorbeeld die van het consultatiebureau? En is je telefoon opgeladen? Uiteraard voor al die selfies, maar ook voor familie en vrienden die je wilt bellen! 

8. Bellijst bevalling (op volgorde)

Best handig, want je zou je schoonmoeder maar vergeten te bellen...

9. Ken het nummer van de afdeling en kamer uit je hoofd

De eerste vragen die jij van naaste familie en vrienden krijgt is: waar ligt je vrouw en wat is het adres en afdelingsnummer? Zorg dat je deze gegevens paraat hebt! 

10. Ringen af tijdens de bevalling

Doe vlak voor de bevalling je ring af. Niet alleen die van jezelf, maar ook die van je vrouw. Waarom? Vanwege de knijpsessies voor- en tijdens de bevalling! 

11. Ga NIET in discussie met een vrouw die bevalt

Je kunt altijd en overal met haar in discussie gaan, maar niet voor en tijdens de bevalling. Gewoon eventjes NIET! Wat je wel kunt doen is je partner heel veel complimentjes geven als ze aan het bevallen is. Dit heeft ze namelijk heel hard nodig!   

12 Doorknippen navelstreng

De artsen gaan zeer waarschijnlijk aan jou vragen of je de navelstreng wil doorknippen, dit is namelijk echt iets voor papa's. Hierdoor bouw je direct een band op met je kindje. 

Heb jij nog een gouden tip voor de man? Laat dan hieronder een reactie achter! 
Rosalyn van Houwelingen

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.