Speelgoed voor een meisje van 2 jaar

Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor een meisje van 2 jaar? Zoek niet verder: wij hebben heel veel tips!

Speelgoed voor een meisje van 2 jaar is er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Wat vinden peutermeisjes nou leuk om mee te spelen? Als je speelgoed zoekt voor een 2-jarig meisje raden we je aan om snel verder te lezen. Wij hebben een lijst met heel veel tips!

Of het nu gaat om de verjaardag van een 2-jarig meisje, of dat je een cadeautje zoekt voor Sinterklaas of Kerst: onderstaand speelgoed valt sowieso in de smaak!

VTech voor meisjes van 2 jaar

VTech is echt een te gek speelgoedmerk voor kinderen. Alle producten zijn hysterisch en kleurrijk, maar daardoor natuurlijk héél aantrekkelijk voor kids. Bovendien is VTech ook heel leerzaam! De collectie is enorm uitgebreid, maar dit zijn de items die echt leuk speelgoed zijn voor een meisje van 2 jaar:

Collage speelgoed VTech

  1. VTech Preschool Schep & Leer IJscokar
  2. VTech MagiBook Roze
  3. VTech Preschool Vormenpret Picknickset
  4. VTech Bla-Bla-Blocks Dierenset

Puzzels

Puzzelen is voor alle leeftijden, dus ook voor meisjes van 2 jaar oud. Het is enorm goed voor de ontwikkeling van de motoriek en het logisch nadenken van een kind. Een leuke (houten) puzzel is dan ook te gek speelgoed voor peuters. Ik vond een paar favorieten:

Collage puzzels 2 jaar

  1. Voelpuzzel bosdieren Janod
  2. Johntoy houten knopjes puzzel boerderij
  3. Little Dutch Houten Blokpuzzel Dierentuin
  4. Clementoni Legpuzzel My First Puzzle Disney

(Educatieve) spelletjes

Speelgoed dat vermakelijk is én leerzaam? Win-win! Voor jonge kinderen is er heel veel educatief speelgoed te koop. Altijd slim om het aangename met het nuttige te combineren, dus ook op het gebied van speelgoed!

Collage educatief speelgoed

  1. Ik Leer Vormen en Kleuren
  2. Electro Wonderpen Vormen & Kleuren
  3. Little Dutch Telraam Regenboog Roze
  4. Ravensburger nijntje XL memory

Klorofil

In de Magische Wereld van de Klorofil staan de natuur en haar bewoners centraal. In deze nieuwe wereld, met een nostalgische knipoog, kunnen kinderen eindeloos fantaseren over de mooiste avonturen met de vriendelijke dierenfamilies die er wonen, spelen en werken.

Er is een Magische Speelboom van de Klorofil, die echt te leuk is. Alles kan worden bewaard in de speelboom en met het handvat kun je 'm overal mee naartoe nemen. Er zijn ook kleinere setjes en losse poppetjes verkrijgbaar. Zo kun je de hele Klorofil-familie bij elkaar sparen! Het speelgoed is geschikt voor kindjes van 1,5 tot ongeveer 7 jaar, dus ze hebben er lang plezier van!

Shop hier alles van de Klorofil >>

Collage Klorofil

Duplo voor 2-jarigen

Duplo is altijd goed. Het is niet kapot te krijgen, je kunt er eindeloos nieuwe dingen mee bouwen en het stimuleert de fantasie en de motoriek. En voor Duplo geldt: hoe meer, hoe beter. Je kunt een doos met gewone blokken kopen, maar misschien zijn de Duplo-prinsessen of een treinbaan (die uit te breiden is) nog veel leuker speelgoed voor een meisje van 2 jaar!

Collage Duplo-speelgoed

  1. LEGO DUPLO Dieren van de Wereld 
  2. LEGO DUPLO Boerderijdieren
  3. LEGO DUPLO Disney Frozen IJskasteel
  4. LEGO DUPLO Ariëls Onderzeese Kasteel

Badspeelgoed

De meeste kindjes van 2 jaar zitten erg graag in bad. Daar hoort natuurlijk tof badspeelgoed bij! Deze badspeeltjes geven gegarandeerd uren badderplezier:

Collage badspeelgoed

  1. Nûby - Drijvende Octopus
  2. Yookidoo - Submarine Spray Station
  3. TOMY Octopus Familie
  4. Sophie de Giraf - Badpuzzel

Muziekinstrumenten

Misschien word je er als ouders niet altijd heel blij van, maar met een eigen muziekinstrument kun je de muzikale ontwikkeling van je meisje van 2 jaar enorm stimuleren. Denk aan een speelgoedgitaar, -xylofoon, -trommel of -fluit! Ben je het zat, dan berg je ‘m gewoon stiekem voor een paar dagen ergens op. "Geen idee waar ie is gebleven! Blijven zoeken maar..." Hihi.

Collage muziekinstrumenten speelgoed

  1. Vilac tamboerijn Michelle Carlslund
  2. Djeco trommel met hengsel
  3. Janod xylofoon metaal confetti
  4. Kids Concept gitaar lichtroze

Buitenspeelgoed voor meisjes van 2 jaar

Weer of geen weer: veel kinderen van 2 jaar spelen graag buiten. Tof buitenspeelgoed is dus altijd leuk om te hebben! Denk aan spulletjes voor in de zandbak of op het strand, maar ook een step, buggy of een bal!

Collage buitenspeelgoed

  1. Scoot and Ride Step - Highwaykick 3 - Rose
  2. Djeco speelbal konijn
  3. Siliconen strandset Dante Rainbow Love sandy mix Liewood
  4. Little Dutch Poppenbuggy

Houten speelgoed voor peutermeisjes

We schreven niet voor niets al eerder een artikel over waarom houten speelgoed altijd goed is. Het is mooi, duurzaam, tijdloos en goed voor de ontwikkeling van je kind! Het is er voor alle leeftijden, maar voor meisjes van 2 jaar zou ik voor dit houten speelgoed gaan:

Collage houten speelgoed

  1. Grimm's regenboog stapeltoren 6 bogen 17 cm
  2. Djeco rijgkaarten Doudous
  3. Wobbel Original
  4. Djeco stapelspel Bigboum

Speelkeukentje

Als er iets in de smaak valt bij 2-jarige meisjes, is het wel een (houten) speelkeukentje. Heel veel peuters krijgen dit voor hun verjaardag! En terecht, want een eigen keukentje is natuurlijk ideaal speelgoed om zich helemaal mee uit te leven en uren zoet mee te zijn. Lekker bakken, koken en in de pannetjes roeren! Er zijn heel veel (houten) speelkeukens te koop, dit zijn mijn favorieten:

Collage speelkeukentjes

  1. Houten keuken wit-naturel Kids Concept
  2. Tender Leaf Toys kinderkeuken
  3. Little Dutch Houten Keuken Mint
  4. New Classic Toys Speelkeuken Modern Roze met geluid

Knutselspullen

Meisjes van 2 jaar kunnen al best goed knutselen. Daarom zijn knutselspullen ook heel leuk speelgoed voor deze leeftijd! Denk hierbij aan dikke potloden, klei of vingerverf. Het merk SES heeft bijvoorbeeld een handige ‘My First’-collectie met knutselspulletjes voor kleine kids.

Collage SES knutselspullen

  1. SES My First Kleurpotloden XL
  2. SES My First Vingerverfset
  3. SES My First Klei met tools

Tipi-tent voor 2-jarige meisjes

Heb je ruimte in je woonkamer of op de peuterkamer? Dan is een tipi-tent ook te gek speelgoed voor een meisje van 2 jaar! Creëer er een fijn plekje mee waar ze zich even kunnen terugtrekken of laat het de uitvalsbasis zijn voor de eerste echte rollenspellen! Je hebt tipi’s in allerlei kleuren, dus je vindt er vast eentje die mooi in het interieur past.

Collage tipi tenten

  1. HEMA tipi speeltent
  2. Nobodinoz Tipi Bloom Pink
  3. Little Dutch wigwam tipi speeltent
  4. Vilac wigwam speeltent naturel

Wat vind jij het leukste speelgoed voor een meisje van 2 jaar? Laat een reactie achter!

Marieke van Boven

Door

30 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.