Spelletjes voor een kind van 2 jaar

Wat zijn nou leuke spelletjes voor een kind van 2 jaar? We verzamelden alle tips die MiniMe’s Sarah op haar oproep op Instagram kreeg!

Wat zijn nou leuke spelletjes voor een kind van 2 jaar? Het liefst speel je met je peuter natuurlijk spelletjes die naast vermakelijk ook een beetje educatief zijn en de ontwikkeling van je peuter stimuleren. Ik ging op zoek naar toffe spellen voor een 2-jarige en nam ook de tips mee die MiniMe's Sarah op haar Instagram-account kreeg!

Spelletjes voor peuters

Peuters willen vaak heel graag meedoen met spelletjes. Helaas zijn veel spellen voor grotere kindjes bedoeld, waardoor ze het niet zullen snappen of het niet leuk vinden.

Gelukkig bestaan er ook genoeg spelletjes voor peuters van 2 jaar oud. Met grote(re) onderdelen, simpele spelregels, leuke kleuren en misschien zelfs geluidjes zijn deze spelletjes helemaal peuter-proof! Dit soort spellen zijn ideaal om met je peuter samen te doen en zijn vaak ook nog geschikt voor iets oudere kindjes. Zo kunnen broertjes, zusjes en vriendjes ook meespelen.

jongen speelt met xylofoon

Hengelspel

Een hengelspel is een spelletje waarbij je met kleine hengeltjes met een magneetje of een lusje een bepaald object moet zien te vangen. Een superleuk spel voor een kind van 2 jaar dus! Bijkomend voordeel is dat je met zo’n soort spel aan de motoriek van je peuter werkt.

collage met visspelletjes

1. Fishing Hero - Hengelspel
2. Janod spel vang de vissen
3. Viga Toys - Magnetisch Visspel  
4. Djeco magnetisch visspel zeemeermin

Wonderpen-spelletjes

Met Wonderpen-spelletjes laat je je kleintje van 2 jaar kennismaken met allerlei verschillende onderwerpen. Het zijn educatieve spellen waarbij je kindje spelenderwijs van alles leert.

Wanneer je peuter het juiste antwoord vindt op een vraag, moet hij deze aantikken met de pen. Bij een goed antwoord klinkt er dan een een vrolijk muziekje en gaat er een lampje branden! Dit spel stimuleert de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van je peuter.

collage met electro spelletjes

1. Electro Wonderpen Vormen & Kleuren
2. Nijntje Electro Wonderpen
3. Electro Wonderpen Ontdek De Dieren - Educatief spel 
4. Electro Wonderpen Ontdek de dino's

Memory voor kinderen van 2 jaar

Memory spelen is een leuke en gezellige activiteit om samen met je kind van 2 te doen! Daarnaast is memory ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert namelijk het concentratievermogen en het geheugen van je peuter.

collage met memory spelletjes

1. Ravensburger The Gruffalo mini memory
2. Ravensburger XL memory
3. Djeco memorie tuindieren

Eerste boomgaard

Eerste boomgaard is een perfect spel om je kindje kennis te laten maken met spelregels. Er bestaan ontzettend veel varianten, maar het verloop gaat meestal zo: je werkt samen om zo veel mogelijk vruchten te verzamelen voordat de raaf deze pikt. De regels van dit spel zijn aangepast aan jonge kindjes en het spelmateriaal is wat groter. Door het spelen van Eerste boomgaard worden de motorische vaardigheden, vorm- en kleurherkenning van je kindje gestimuleerd.

Lotto

Lotto is een leuk spelletje dat uiterst geschikt is voor peuters die nog niet kunnen lezen. Je hebt vaak een overzicht van verschillende plaatjes waar je een “maatje” voor moet vinden. Net als memory stimuleert dit spel het geheugen van je kindje.

collage met lotto

1. Haba mijn eerste spellen - eerste boomgaard
2. Haba dobbelspel boomgaardje
3. Djeco bingo de vier seizoenen
4. Djeco spelletjes ludo park

Domino voor peuters van 2 jaar

Domino ken ik van de tijd dat ik het constant met mijn oma moest spelen. Een simpel maar verslavend spelletje waar je steeds het kontje moest matchen met een ander plaatje. Een leuk spel voor je peuter om plaatjes te leren herkennen.

verschillende domino spelletjes

1. Elou kurken dominospel
2. Tender leaf toys domino tuinpad
3. Tender leaf toys domino koppen en staarten
4. Ravensburger nijntje wat hoort erbij?

Bordspellen voor 2-jarigen

Het is ontzettend leuk om bordspelletjes te doen met je peuter van 2 jaar. Onderstaande bordspellen zijn spelletjes die jullie gemakkelijk met het hele gezin kunnen doen, waardoor die kleine het gevoel heeft er helemaal bij te horen op spelletjesavond. Het zal misschien niet meteen allemaal lukken, maar als je het spelenderwijs leert, zul je zien dat ze het zó onder de knie hebben!

bordspellen voor een kind van twee

1. Dierenvrienden - Bordspel
2. Djeco bordspel little cooperation
3. Djeco peuterspel little balancing
4. Bumba - Dobbelidop

Savannah Schreuter

Door

03 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.