Kado's meisje 2 jaar | Leuke cadeautips voor 2e verjaardag

Wordt jouw dochter binnenkort 2 jaar of moet je naar de tweede verjaardag van een meisje? Wij hebben een lijstje met kadotips!

Ben jij op zoek naar een kado voor een meisje van 2 jaar? Uit ervaring weet ik dat dat best lastig is! Mijn peuter Mila vierde vorig jaar haar tweede verjaardag en ik vertel je graag wat ze allemaal kreeg. Mét daarbij extra cadeautips van mede-moms uit mijn omgeving! Dit geef je een 2-jarig meisje voor haar verjaardag.

Houten speelkeukentje

Veel meisjes, zo ook Mila, krijgen voor hun tweede verjaardag een houten speelkeuken kado. En dat is hartstikke logisch, want zo’n keuken is echt superleuk! Peuters vinden het meestal geweldig om te helpen bij het koken. Hoe tof is het dan als ze de baas kunnen zijn in hun eigen keuken? Lekker roeren, snijden en bakken! Mogen papa en mama het resultaat als eerst proeven. ;)

Lees ook ons artikel waarin we je alles vertellen over houten keukentjes voor kinderen!

Step voor meisjes van 2 jaar

Iets wat bij veel meisjes van 2 jaar in de smaak valt, is een step. Veel meisjes zijn gek op buitenspelen, dus dan is een step superleuk om te hebben. Ze kunnen ermee door de tuin of het achterpad racen, maar ook met mama mee naar de supermarkt!

Persoonlijk ben ik fan van de Micro-stepjes, maar die zijn helaas best prijzig. Als je dat een beetje te gek vindt, heb ik een geweldig betaalbaar alternatief voor je: de Oxelo kinderstep B1 van Decathlon. Deze kost nog geen €20!

 

Loopfiets voor 2 jaar en ouder

Wanneer kinderen 2 jaar worden, is een loopfiets heel geschikt als kado. En dan wel echt zo eentje met maar twee wielen. Hierop leren ze goed hun evenwicht te bewaren en voor je het weet, crossen ze er vandoor! Als ze de loopfiets goed onder de knie hebben, wordt later de overstap naar een echte kinderfiets ook makkelijker.

Mila kreeg de roze Puky-loopfiets, maar vindt het nog wel een béétje spannend vergeleken met haar vertrouwde driewieler.

Lees ook ons artikel over waar je op moet letten bij het kopen van een loopfiets!

VTech-speelgoed vanaf 2 jaar

VTech is echt een te gek speelgoedmerk voor kinderen. Alle producten zijn hysterisch en kleurrijk, maar daardoor natuurlijk héél aantrekkelijk voor kids. Bovendien is VTech ook heel leerzaam! De collectie aan speelgoed is enorm, maar dit zijn de items die leuk zijn als kado voor een meisje van 2 jaar:

Speelkleed als cadeau

Dit vinden wij echt super tof! Op een speelkleed kan de jarige haar fantasie helemaal de vrije loop laten gaan! Deze speelkleden hebben ook nog eens hele toffe kleuren. Wie wil er geen pastelkleurig speelkleed?!

cadeau meisje 2 jaar

Klorofil

In de Magische Wereld van de Klorofil staan de natuur en haar bewoners centraal. In deze nieuwe wereld, met een nostalgische knipoog, kunnen kinderen eindeloos fantaseren over de mooiste avonturen met de vriendelijke dierenfamilies die er wonen, spelen en werken.

Er is een Magische Speelboom van de Klorofil, die echt te leuk is. Alles kan worden bewaard in de speelboom en met het handvat kun je 'm overal mee naartoe nemen. Er zijn ook kleinere setjes en losse poppetjes verkrijgbaar. Zo kun je de hele Klorofil-familie bij elkaar sparen! Het speelgoed is geschikt voor kindjes van 1,5 tot ongeveer 7 jaar, dus ze hebben er lang plezier van!

Shop hier alles van de Klorofil >>

Collage Klorofil

Puzzels voor een 2-jarig meisje

Kinderen van 2 jaar krijgen steeds meer inzicht om puzzels te maken. Daardoor krijgen ze er ook steeds meer lol in! Een puzzel is voor de 2e verjaardag van een meisje dan ook een heel leuk cadeau om te geven.

 

Leuke schoenen voor een meisje van 2 jaar

Ik ben zelf gek op schoenen en al helemaal op kinderschoentjes, want echt álle exemplaren zijn schattig in het klein. Daarom zijn toffe sneakers of leuke laarsjes ook heel geschikt als verjaardagscadeau!

Knutselspullen voor peuters

Heel veel meisjes van 2 jaar zijn gek op tekenen, kleuren, kleien en verven. Daarom zijn knutselspullen áltijd een goed idee! SES is een heel leuk merk dat allerlei knutselspullen heeft, maar kijk ook eens bij HEMA of Xenos.nl! Daar vind je geweldige kadootjes voor een fijn prijsje.

Verkleedkleding voor peutermeisjes

De fantasie van jonge meisjes ontwikkelt zich in hun eerste kinderjaren heel snel. Daarom vinden ze het steeds leuker om rollenspellen te doen. Leuke verkleedkleren of -accessoires doen het dan ook écht goed als kado voor een meisje van 2 jaar. Wordt het een prinses, piraat, elfje, indianenmeisje of dokter? Bol.com heeft een toffe collectie verkleedkleren, kijk daarnaast ook eens bij HEMA en ilovespeelgoed.nl!

Buggy of poppenwagen

Een buggy of poppenwagen is ook een aanrader voor een meisje van 2 jaar. Wellicht ontwikkelt ze zich al een beetje tot een echte poppenmoeder, maar ook als ze daar nog niets om geeft, kan een eigen kinderwagentje leuk zijn. Mijn Mila speelt nog helemaal niet met poppen, maar een kleine speelgoedbuggy vindt ze superleuk. Lekker een beetje door het achterpad crossen met dat ding, haha! En wat er dan in ligt, een pop of een knuffel, maakt haar niet zo veel uit.

  1. Smoby - Quinny 3-in-1 Poppenwagen
  2. Corolle Buggy
  3. Dolls Buggy
  4. Little Dutch Poppenbuggy

Boeken voor meisjes van 2 jaar

Voorlezen hoort erbij op jonge leeftijd, dus zal een mooi aanwijs- of prentenboek ook zeker in de smaak vallen als kado voor een meisje van 2 jaar. Aanraders voor die leeftijd zijn:

Heb jij nog leuke cadeau-ideeën voor een meisje van 2 jaar? Laat het weten in een reactie!

Marieke van Boven

Door

20 januari 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.