Kado's jongen 2 jaar | Leuke cadeautips voor 2e verjaardag

Kado's jongen 2 jaar | Leuke cadeautips voor 2e verjaardag

Heb je binnenkort een feestje van een jongen die 2 jaar wordt? Wij hebben een lange lijst met kado-inspiratie!

Wat geef je een jongen van 2 jaar kado? Dat is voor veel ouders én genodigden voor het kinderfeestje een groot vraagstuk. Daarom vroegen wij rond bij mede-moms wat zij leuk vonden om te krijgen voor de 2e verjaardag van hun zoon en vertellen we je wat we zelf te gek vinden! Dus: hierbij héél veel kadotips voor een jongen van 2 jaar.

Inhoud:

Grotere kado’s voor jongen van 2 jaar

Veel ouders, opa’s en oma’s vinden het leuk om de jarige job een wat groter en dus ook duurder kado te geven waar jullie jongen een langere tijd iets aan heeft. Wordt Daar hebben wij wat leuke ideetjes voor:

Step voor een jongen van van 2 jaar

Iets wat bij veel jongens van 2 jaar in de smaak valt, is een step. Veel jongens zijn gek op buitenspelen, dus dan komt een step goed van pas. Lekker door het achterpad of in de tuin crossen! Of wat dacht je van mee naar de supermarkt op de step?

Ik vind de Micro-stepjes echt heel gaaf, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn ook best duur. Daarom een tip voor een betaalbare kinderstep: de Oxelo kinderstep B1 van Decathlon. Deze kost nog geen €20!

collage kinderstepjes

Loopfiets voor 2 jaar en ouder

Een loopfiets is ook heel geschikt voor kinderen van 2 jaar. Ze kunnen op die leeftijd al iets meer hun balans houden en met een loopfiets met twee wielen kunnen ze dit verder ontwikkelen. Bovendien is de overstap naar een eerste echte kinderfiets makkelijker als ze goed uit de voeten kunnen op een loopfiets.

Lees ook ons artikel over waar je op moet letten bij het kopen van een loopfiets!

collage loopfietsen

Buitenspeelgoed voor een jongen

Zoals hierboven al gezegd, spelen de meeste jongens graag buiten als het weer het ook maar éven toelaat. Daarom kun je een jongen van 2 jaar ook tof buitenspeelgoed kado geven. Denk hierbij aan een zandbak, water- en zandtafel, trampoline of glijbaan voor in de tuin!

Lees ook ons artikel over het leukste buitenspeelgoed!

collage buitenspeelgoed

Houten speelkeukentje voor een jongen

Een houten keukentje is voor jongens net zo leuk als voor meisjes. Wat is er nou leuker dan de baas zijn in je eigen keuken? Groenten snijden, pannenkoeken bakken, in de soep roeren of toch liever pizza's in de oven? Jongens van 2 jaar hebben inmiddels genoeg fantasie om zich uren in hun eigen keuken te kunnen vermaken!

Lees ook ons artikel waarin we je alles vertellen over houten keukentjes voor kinderen!

collage houten speelkeukentjes

VTech-speelgoed vanaf 2 jaar

Ik ben zelf groot fan van het speelgoed van het merk VTech. Het is kleurrijk en hysterisch, maar (mede daardoor) super vermakelijk en ook nog eens leerzaam. De collectie van VTech is enorm uitgebreid, maar dit zijn de kado’s die er wat mij betreft uitspringen voor een kind van 2 jaar:

collage vtech speelgoed

peuterjongen met loopfiets

Kleinere kado’s voor jongens van 2 jaar

Voor visite die wat minder geld wil uitgeven aan een kado voor een jongen die 2 jaar wordt, hebben we natuurlijk ook nog een lijst met leuke ideeën:

Regenlaarsjes

Voor jongens die graag buiten in de plassen stampen, door het bos struinen of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij, is een nieuw paar regenlaarzen vast heel welkom!

collage regenlaarsjes

Puzzels vanaf 2 jaar

Kinderen van 2 jaar krijgen steeds meer inzicht om puzzels te maken. Daardoor krijgen ze er ook steeds meer lol in! Een puzzel is voor de 2e verjaardag van een jongen dan ook een heel leuk cadeau om te geven.

collage puzzels

Knutselspullen

Peuters van 2 jaar kunnen al best goed knutselen. Daarom zijn knutselspullen ook een heel leuk cadeau om te geven voor een 2e verjaardag! Denk hierbij aan dikke potloden, klei of vingerverf. Het merk SES heeft bijvoorbeeld een handige ‘My First’-collectie met knutselspulletjes voor kleine kids.

collage knutselspullen SES

Boeken voor jongens van 2 jaar

Voorlezen hoort erbij op jonge leeftijd, dus zal een mooi aanwijs- of prentenboek ook zeker in de smaak vallen als kado voor een jongen van 2 jaar. Aanraders voor die leeftijd zijn:

Heb jij nog leuke ideeën voor kado's voor een jongen van 2 jaar? Laat het weten in een reactie!

 

Marieke van Boven

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.