Kado kind 2 jaar | Wat geef je voor de tweede verjaardag?

Kado kind 2 jaar | Wat geef je voor de tweede verjaardag?

Wat geef je een kindje dat 2 jaar wordt? Wij geven je de tofste ideeën voor kado's voor de tweede verjaardag!

Het vinden van een kado voor een kind van 2 jaar is misschien net wat moeilijker dan voor een baby! Peuters zitten alweer in een andere levensfase en kunnen al steeds meer. Des te leuker om kado's voor ze te kopen! Maar wat kunnen ze al precies en wat zijn dan leuke en nuttige kado's? Wij verzamelden een paar toffe kado-ideetjes voor een kind van 2 jaar!

Loopfiets

Wil je een iets groter kado geven aan het kindje dat 2 jaar wordt? Dan is een loopfiets een heel goed idee! Hier schreven we al eerder een artikel waarin je alles kunt lezen over het kopen van een loopfiets, maar feit is dat een kindje van 2 daar héél goed mee uit de voeten kan. Een mooie opstap voor het écht leren fietsen!

 

Stapelen maar!

Een kind van twee is lekker actief en is graag bezig met zijn handen. Met wat blokken of Duplostenen kunnen peuters zich lekker uitleven en hun grootste fantasie gebruiken. Gegarandeerd dat ze hier nog jaren mee zullen spelen! 

 

Tv-personages geschikt voor 2 jaar

Alles wat te maken heeft met het favoriete tv-personage van het kindje is goed! Zelfs met de meest praktische dingen maak je ze ontzettend blij! Denk aan een tas van Frozen of een schoolbeker van brandweerman Sam, je scoort hiermee altijd punten!

 

Kado voor in bad

Om het badderen nog aantrekkelijker te maken, zijn er genoeg badspeeltjes waar je peuter zich heerlijk mee kan vermaken. Met wat badeendjes, een vishengel en een watermolen zal je peuter zich geen seconde vervelen én je hebt zelf ook even rust. ;)

 

Muziek maken met een tweejarige

Peuters houden van muziek en geluidjes! Een muziekinstrument zoals een trommel, sambaballen of een fluit is een superleuk kado! Het helpt ze met hun muzikale vaardigheden én muziek maken is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van het kind. Perfect!

 

Prentenboeken voor een kind van 2 jaar

Verhaaltjes zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar zijn ook nog eens goed voor de taalontwikkeling! Een boekje  met mooie of grappige illustraties doet het altijd goed. Ook leuk: een zoekboek! Hier moeten kinderen zoeken naar een figuur die in het boek staat afgebeeld. Zo wordt het een interactief spelletje waarbij ze lekker bezig zijn!

 

Tekenen en knutselen

Iets wat veel kinderen graag doen, is tekenen, verven en knutselen! Kleien, kneden, kleuren... Een kado waarmee ze creatief bezig kunnen zijn is een perfect kado! 

 

Fantasiespel vanaf 2 jaar

De meeste kinderen van 2 jaar laten de eerste vormen van fantasiespel zien. Zo doen ze graag papa of mama na  met activiteiten zoals koken, poppen verzorgen of winkelen. Een kassa met muntjes, verkleedkleren of een keukentje zijn dan ook supercadeaus waar je een kind ontzettend blij mee maakt! 

Nienke Wildhagen

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.