Eerste speelgoed baby 

Eerste speelgoed baby 

Wat is leuk én nuttig eerste speelgoed voor een baby? Wij zetten het voor elke fase op een rij!

Het eerste speelgoed van een baby is niet alleen leuk, maar ook ontzettend functioneel. Babyspeelgoed helpt namelijk om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren! Wat is nou leuk eerste speelgoed voor een baby? Wij zochten het uit!

Na negen maanden veilig in jouw buik te hebben gezeten, is het eindelijk zover: je kindje wordt geboren. Je wil dat het je baby aan niets ontbreekt en dus heb je alles in huis gehaald om voor een goede start te zorgen. Babyspeelgoed helpt je kindje om op een leuke en veilige manier de wereld te ontdekken. Maar welk speelgoed is nou echt leuk én nuttig voor jouw baby?

Speelgoed baby 0 tot 1 maand

In de eerste maand van zijn of haar leven heeft je baby nog niet echt speelgoed nodig. De wereld is al indrukwekkend genoeg en je kindje slaapt nog veel. Baby’tjes van een maand oud vinden het fijn om naar jouw (vertrouwde) gezicht te kunnen kijken en te luisteren naar alle geluiden om hem of haar heen.

Muziekknuffeltje

Hoewel veel speelgoed nog te veel is voor je baby, is een muziekknuffeltje leuk eerste speelgoed voor je baby van 0 tot 1 maand. Het muziekje is fijn en rustgevend om naar te luisteren en kan je baby helpen om rustig in slaap te vallen.

LEES OOK: Slaapt je baby onrustig? Dit kun je doen!

Speelgoed baby 2 maanden oud

Je baby is 2 maanden oud! Wat is er al veel veranderd. Je kindje kan misschien al naar je lachen en probeert alles te volgen met zijn oogjes. Op deze leeftijd wordt het eerste speelgoed interessanter voor je baby, omdat hij zich bewuster is van de wereld. Hieronder hebben we de beste babyspeelgoed-tips voor je op een rijtje gezet:

Muziekmobiel boven de box

Een muziekmobiel is mooi speelgoed voor een baby van 2 maanden oud. Hoewel je baby nog niet actief met het muziekmobiel zal kunnen spelen, vinden kindjes van 2 maanden het wel heel fijn om lekker naar het bewegende mobiel te kijken, terwijl ze luisteren naar het muziekje.

Knuffeltjes

Je baby van 2 maanden gaat steeds meer reageren op aanraking. Een zacht knuffeltje dat bijvoorbeeld naar jou of naar je partner ruikt, kan je baby rust brengen. Ook is het spelen met een knuffeltje een mooie manier om je kindje kennis te laten maken met verschillende structuren.

Grijpspeeltjes

Wanneer je baby 2 maanden oud is, gaat hij een begin maken met het grijpen van speelgoed. Het zal je kindje misschien nog niet helemaal lukken, maar het is wel leuk om je baby van 2 maanden uit te dagen om zijn of haar speelgoed vast te pakken. Wanneer je kiest voor speelgoed met felle kleuren, zal dit zeker de aandacht van je baby trekken. En je zult zien dat je baby steeds meer moeite gaat doen om dit mooie speelgoed te pakken!

 

 1. Baby’s Only Muziekmobiel Stonegreen/Munt/Wit
 2. Nijntje Corduroy Roze
 3. Sophie de giraf Multi-textuur rammelaar op wit/rode hangkaart
 4. Little Dutch Speelspiraal Ocean blue

Babyspeelgoed 3 tot 4 maanden

Voor een baby van 3 tot 4 maanden wordt de wereld steeds groter! Je kindje gaat steeds meer ontdekken, maakt meer contact en leert misschien al omrollen. Het spelen in de box wordt daardoor ook steeds interessanter en speelgoed daagt je baby uit om zich verder te ontwikkelen.

Babygym

Een babygym is een leuke manier voor je kindje om te oefenen met grijpen. Het is voor je baby van 3 tot 4 maanden oud een hele uitdaging om met dit speelgoed te spelen en te proberen de bewegende onderdelen van de babygym vast te pakken!

LEES OOK: Waarom een babygym leuk & leerzaam is!

Rammelaar

Een rammelaar is het perfecte eerste speelgoed voor een baby van 3 tot 4 maanden oud! Het geluid van de rammelaar is heel interessant voor je kindje. Spelenderwijs ontdekt je kindje dat het bewegen van de rammelaar een geluidje veroorzaakt. Een mooie les, want zo leert je baby kennismaken met oorzaak-gevolg-situaties! Bovendien ontwikkelt je kindje op deze manier motorische vaardigheden, die hij de rest van zijn leven goed kan gebruiken.

Spiegeltje

Op deze leeftijd is het heel leuk om een spiegeltje in de box op te hangen. Je kindje kan zichzelf bekijken en ontdekken dat het beeld in de spiegel beweegt wanneer hij zelf beweegt. Je kunt je baby als eerste speelgoed ook een klein, plastic spiegeltje geven om vast te houden. Zo kan je kindje ook meteen oefenen met het grijpen naar en het vasthouden van speelgoed.

LEES OOKEen box kopen - waar let je op?

 

 1. Done by Deer babygym
 2. Deco rammelaar babyplui
 3. Done by Deer rammelaar en knit spiegeltje

Speelgoed baby 6 maanden

Hoera! Je baby is een half jaar oud! Je kindje ontwikkelt zich in een rap tempo. Het eerste speelgoed dat drie maanden geleden leuk was, is toe aan vervanging, want je baby is toe aan nieuwe uitdagingen. Dit speelgoed helpt je kindje om zich verder te ontwikkelen.

Activiteitenknuffel of een activiteitenring

Een activiteitenknuffel is leuk speelgoed voor je baby van 6 maanden. Het prikkelt alle zintuigen en het is een echte ontdekkingstocht voor je kindje om met dit speelgoed te spelen. Vaak zit er op een activiteitenknuffel of een activiteitenring een spiegeltje, een bijtring en een stukje stof dat een knisperend geluid maakt. Hier is je baby wel even zoet mee!

Bijtring

De ene baby is sneller dan de andere, maar rond deze leeftijd kan het heel goed dat er al een tandje doorkomt. Je baby wil alles in zijn of haar mondje stoppen. Een bijtring is ideaal speelgoed dat zich goed leent voor deze fase. Het materiaal voelt zacht aan en heeft verschillende texturen, zodat je kindje ook met zijn of haar mondje op ontdekkingstocht kan gaan.

Babyboekjes

Je baby kan misschien nog niet praten, maar het is ontzettend goed voor de taalontwikkeling van je baby van 6 maanden om hem of haar nu al voor te lezen. Babyboekjes of voelboekjes zijn leuk speelgoed voor je baby van een half jaar oud. Niet alleen is het leuk om nu al te beginnen met het voorlezen van je kindje, maar babyboekjes zijn ook echt een avontuur voor je kindje. De boekjes bevatten vaak verschillende structuren die je kindje kan voelen, waardoor het lezen van een boekje heel interessant is voor je baby.

LEES OOK: Taalontwikkeling bij baby's  

 

 1. Lilliputiens Marius Activiteitenknuffel 3 m+
 2. Baby's eerste speel- en voelboek
 3. Stoffen boekje raad eens hoeveel in van je hou
 4. Heides houten bijtring elastische regenboogbal

Baby 1 jaar oud speelgoed

Je baby van 1 jaar oud heeft het afgelopen jaar een enorme groeispurt doorgemaakt. Van een kleine, hulpeloze baby, naar een baby die al kan zitten en kruipen en zelf de wereld gaat verkennen! Dit vraagt om uitdagender speelgoed, waarbij je kindje wordt uitgedaagd om zijn of haar motorische vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen.

Blokken

Voor een baby van 1 jaar oud zijn blokken heel leuk om mee te spelen. Je kindje kan gaan oefenen met het op elkaar plaatsen van de blokken. En natuurlijk is er niets zo leuk als de blokkentoren vervolgens omgooien.

Stapeltoren of stapelspeelgoed

Een stapeltoren is erg leuk speelgoed voor je baby van 1 jaar! Dit klassieke speelgoed is al jaren een succes bij baby’s en tegenwoordig zijn er heel veel leuke, hippe varianten van stapelspeelgoed op de markt! Je baby kan met een stapeltoren spelenderwijs ontdekken hoe de ringen op elkaar moeten worden geplaatst. Goed voor uren speelplezier!

Loopwagen

De meeste kindjes leren pas na de eerste verjaardag om te lopen. Door je kindje een loopwagen als speelgoed te geven, kan hij of zij op een hele leuke manier leren lopen! De loopwagen is niet alleen leuk om achteraan te lopen, maar op de voorkant van een loopwagen valt ook van alles te ontdekken. Hierdoor is de loopwagen ook leuk speelgoed voor een baby van 1 jaar die nog niet kan lopen.

LEES OOK: Kado's voor baby's van 1 jaar

Buitenspeelgoed

Is je kindje toevallig in de zomer jarig? Dan is het leuk om jouw baby van 1 jaar speelgoed voor buiten cadeau te doen! Wat dacht je van een leuke strandset met een emmertje en een schepje?

 

 1. Plan Toys vierkante blokken
 2. Little Dutch Houten regenboog stapeltoren
 3. Baby Looptrainer - Loopwagen Voor Baby
 4. Kruiwagen met Strandset Onderwaterwereld

Wat is het eerste speelgoed van jouw baby?

Lisse van de Groep

Door

24 maart 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.