Dé tips voor een ontspannen bevalling

Dé tips voor een ontspannen bevalling

De tips voor een ontspannen bevalling. Veel vrouwen zijn een beetje onzeker of zelfs angstig voor de bevalling, bang voor de pijn of bang dat het misgaat. Met deze tips ben jij ontspannen tijdens de bevalling!

De uitgerekende datum komt dichtbij en de spanning stijgt. Een bevalling is spannend en helaas ook pijnlijk. Hoe rustiger je bent, hoe beter je de weeën kunt opvangen. Easier said than done. Natuurlijk bestaan er geen gouden tips, maar er zijn wel een aantal tips waarmee je bevalling waarschijnlijk wel minder pijnlijk zal zijn. Dit zijn dé tips voor een ontspannen bevalling! 

Ontspannen bevalling

Voorbereiding is de key tot een ontspannen bevalling. Weten wat je precies te wachten staat kun je natuurlijk nooit, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op je bevalling. Denk aan ademhalingstechnieken en houdingen. 

1. HypnoBirthing

Hoewel de naam misschien een beetje zweverig klinkt, is een cursus Hypnobirth erg praktisch gericht. Bij Hypnobirth krijgt de aanstaande moeder handige mentale- en ademhalingstechnieken mee zodat ze ontspannen de zwangerschap ingaat. 

2. Geboorteplan

Bij een geboorteplan beschrijf je jouw wensen voor de bevalling. Hoe sta je tegenover eventuele pijnbestrijding en wie knipt de navelstreng door? Een geboorteplan stel je van te voren globaal op, zodat je alvast kunt nadenken over hoe en waar je wilt bevallen en welke wensen je nog meer hebt. 

3. Epi-no bevallingstrainer

Je fysiek voorbereiden, dat kan met de Epi-no! Met de Epi-no kun je gebruiken om je bekkenbodemspieren te trainen. Dit zou eventueel uitscheuren of inknippen moeten voorkomen. Met de Epi-no rek je geleidelijk de vaginale opening en het perineum op. Zo bereid je je dus niet alleen mentaal voor op een natuurlijke bevalling, maar ook fysiek.

4. zwangerschapscursussen 

Zwangerschapscursussen kunnen je ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. Waarschijnlijk kun je net als vele de bomen door het bos niet meer zien. Het is daarom heel handig om een overzicht te hebben hiervan, want er zijn er zoveel!  

5. voeding

We all know dat gezond eten een must is. Te weinig of ongezonde voeding zorgt ervoor dat je spieren sneller uitgeput raken en jij zelf dus ook. Nog een voordeel van gezond eten is dat het herstellen na de bevalling sneller zal gaan. Oh enne, geen probleem als je soms je zwangerschapscravings niet in de hand kan houden.

Isabelle Spapé

Door

15 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.