Epi-no: bevallingstrainer

Epi-no: bevallingstrainer

Wil jij er alles aan doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een natuurlijke bevalling? Misschien is de Epi-no dan de perfecte gadget voor jou!

Toen ik voor de eerste keer zwanger was wilde ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Ik dacht dat hoe meer ik wist, hoe meer controle ik zou hebben tijdens de bevalling en hoe beter het zou gaan. Ik heb dan ook wat af gegoogeld, heb mijn vriend meegesleurd naar een cursus 'Samen bevallen' en overspoelde mijn verloskundige met vragen. Maar hoeveel ik mij mentaal ook probeerde voor te bereiden, mijn lichaam zou uiteindelijk het zware werk moeten doen. Ik heb nu iets gevonden waarmee je je lichaam kan voorbereiden op de bevalling, yes

De Epi-no

Dit kan dus blijkbaar met de Epi-no. Epi-wattes?! De Epi-no (letterlijk: geen episiotomie!) kun je gebruiken om je bekkenbodemspieren te trainen. Dit zou eventueel uitscheuren of inknippen moeten voorkomen. Met de Epi-no rek je geleidelijk de vaginale opening en het perineum op. Zo bereid je je dus niet alleen mentaal voor op een natuurlijke bevalling, maar ook fysiek. Dit kende ik dus nog niet, maar het klinkt veelbelovend! Je hebt de Epi-no in twee varianten: de Epi-no Delphine en de Epi-no Delphine Plus. Maar je kunt het beestje ook gewoon bij de naam noemen (doen wij ook!): een kutpomp. Je niet-zwangere vriendinnen hangen zeker weten aan je lippen als je hierover vertelt! 

Lees ook: Bekkenbodemspieren trainen voor en na de bevalling

Hoe gebruik je de Epi-no

Je kunt het beste beginnen met trainen vanaf 37 weken. Je brengt het siliconen ballonnetje in en kunt deze handmatig oppompen tot de gewenste grootte. Je hebt dus helemaal zelf de controle. Dit doe je ongeveer 20 minuutjes per dag. Met de Plus-variant heb je een ingebouwde biofeedback die je helpt bij het vinden van de juiste spieren en waarmee je je progressie beter kunt volgen.

Voordelen van de Epi-no

Trainen met de Epi-no is vooral handig als je voor de eerste keer moet bevallen en je hebt geen idee wat je je daarbij voor moet stellen. Je kunt erg onzeker zijn of als de dood om in te scheuren om ingeknipt te worden. Door te oefenen met de Epi-no krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je zekerder tijdens de bevalling. Zo kun je beter ontspannen en dan gaat de bevalling makkelijker. We hebben meerdere verhalen gehoord van mommy's to be uit onze omgeving dat ze het een hele geruststelling vonden! Natuurlijk gaat een bevalling niet altijd als verwacht, maar zolang je via de natuurlijke weg kan bevallen biedt de Epi-no uitkomst. Ook na je bevalling kun je er nog baat bij hebben, want je herstelt natuurlijk ook sneller wanneer je bevalling beter verloopt.

Voel jij je nog wat onzeker over de bevalling? Dan zou de Epi-no je hierbij kunnen helpen. Laat in een reactie weten wat je ervan vindt!

Redactie MiniMe.nl

Door

10 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.