Kinderkalender - een overzicht voor je kind

Kinderkalender - een overzicht voor je kind

Een kinderkalender kan je kind een overzicht bieden van wat er allemaal op de planning staat. Superleuk en leerzaam!

Een kinderkalender is superhandig voor kleine kinderen die nog niet helemaal begrijpen wanneer het morgen is, of volgende week. Want als je zegt dat ze morgen naar de dierentuin gaan dan staan ze al vaak meteen te springen om hun jas aan te trekken. Probeer ze dan maar eens uit te leggen dat ze eerst nog een nachtje moeten slapen. Dat kun je dus mooi doen met een kinderkalender!

Wat is een kinderkalender

Een kinderkalender is een kalender die leuk en begrijpelijk is voor een jong kind. Het kost waarschijnlijk wat oefening, maar de bedoeling is dat je kindje hiermee beter begrijpt wanneer het precies morgen is of volgende week. 

Zelf een kinderkalender maken

Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk zelf een kinderkalender maken. Je kunt een simpele kalender kopen (wel een leuke voor kids natuurlijk!) en een stel stickers. Deze stickers moeten wel een duidelijke betekenis hebben, zoals een zonnetje voor wanneer de vakantie begint en een verjaardagstaart voor als je naar een verjaardag gaat. Door deze stickers samen met je kind in de kalender te plakken heeft je kind een begrijpelijk overzicht van wat er allemaal op de planning staat. Bekijk de kalender zo vaak mogelijk en leg je kindje zo goed mogelijk uit wat alles betekent. 

Een family planner

Er bestaan ook al van die handige family planners waarmee je alle activiteiten van het hele gezin overzichtelijk maakt. Bijvoorbeeld de Kidsproof familyplanner of de family survival planner. Op deze kalenders kun je voor 6 personen aangeven welke afspraken er allemaal staan. Voor de kids zit er een leuk stickervel bij. Dit is dus voor het hele gezin en niet speciaal gericht op kleine kinderen.  

Wil jij ook zo'n handige kalender voor jouw kind? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

19 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.