5 superhandige organizing hacks

5 superhandige organizing hacks

Het is echt niet onmogelijk om je huis op een simpele manier rommelvrij te houden. Met deze kleine veranderingen kun je al een mega verschil maken. Easy peasy!

Ken je dat gevoel? Dat je altijd bezig lijkt te zijn met opruimen, maar de rommel blijft terugkeren. En ook altijd op dezelfde plekken. Je zou het bijna opgeven, want waar doe je het nog voor?! No worries, hier zijn gelukkig simpele oplossingen voor. Kleine veranderingen kunnen je helpen het huishouden beter te organiseren.

The struggle is real, we ontkennen het niet. Of je nu super georganiseerd bent of juist ongelooflijk chaotisch, organizing hacks zijn altijd handig. Een makkelijkere manier om je was te sorteren, je administratie op orde te houden of je kledingkast up-to-date houden. Er zijn altijd dingetjes die beter kunnen, en daar is helemaal niet veel voor nodig!

1. Raak nooit meer makkelijk te verliezen spulletjes kwijt

Door een magnetische strip aan de binnenkant van je badkamerkastje te plaatsen. Haarclipjes, pincet, nagelschaartje je kunt ze allemaal hierop ‘plakken’. Zo zwerven ze niet door de hele badkamer waar ze ook weer zo verdwijnen in de allerkleinste hoekjes en gaatjes. Handig!

2. Zet een ‘doneer’ mand in je kledingkast

Waar je makkelijk al je kledingstukken in kan gooien die je niet meer wilt hebben. Wees geen hoarder die alles wilt houden omdat je denkt ‘misschien vind ik dit volgende maand wel weer leuk’. Nee. Gewoon hoppa, de mand in en niet meer naar omkijken. Out of sight, out of mind!

Tip: hang al je kleerhangers eens verkeerd om in je kledingkast. Elke keer dat je iets aantrekt mag je de hanger weer normaal terughangen. Zo zie je na een tijd precies wat je wel en niet draagt.

3. Stop handleidingen in een ringband

En bewaar deze op een plek waar je het makkelijk terug kunt vinden. De volgende keer dat je even niet meer weet hoe je het beste je droger schoon kunt maken pak je zo de handleiding erbij. Clever!

4. Digitaliseer je papieren

Die je niet zo vaak nodig hebt. Dit kan van alles zijn. Contracten, loonstrookjes of garantiebewijzen. Zo bespaar je lekker veel ruimte in de (archief)kast en kun je die bergen papier recyclen. Goed bezig!

5. Sorteer je wasgoed

Op een snelle manier door 3 wasmanden te gebruiken. Een voor kleur, een voor wit en een voor donker. Zo hoef je niet meer om de zoveel tijd hele bergen was te trotseren, waarna je vervolgens 2 uur later zelf een wasbeurt kan gebruiken. Opgeruimd staat netjes!

Hoe houd jij je huis georganiseerd? Laat jouw tips achter in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

01 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.