Opgeruimd en gezellig huis in 30 minuten

Opgeruimd en gezellig huis in 30 minuten

Je huis helemaal opruimen in een half uur kan natuurlijk niet, maar met deze 9 tips maak je het wél toonbaar en gezellig voor visite!

Qua huishouden heb 1 regel die ik probeer te hanteren: het moet er in 30 min netjes uit kunnen zien zonder dat ik mijn ogen uit mijn hoofd schaam als er onverwacht visite voor de deur staat. Ik heb helaas geen toverformule om je hele huis in 30 minuten spik en span te maken... maar met deze 9 tips is je huis wél toonbaar voor visite.
 

9 tips voor een opgeruimd huis in 30 minuten

Je telefoon gaat. Vrienden van je zijn in de buurt en vragen of ze even langs mogen komen. Over 30 minuten staan ze op de stoep. En je huis is een puinhoop... Met deze tips ziet je woning er weer toonbaar uit! 

Tip 1: Speelgoed opruimen (5 minuten)

Ik ben gezegend met 2 peuters met een favoriete bezigheid: al hun speelgoed door de hele kamer laten slingeren. Ze hebben een leuke speelhoek in de woonkamer, maar uiteraard blijven ze niet netjes in dat ene hoekje spelen. Herkenbaar? Om overzicht te houden, begin ik met alle speelgoed en leesboeken terug te leggen op de juiste plaats. 

Tip 2: Keuken netjes maken (5 minuten)

Wij hebben een open keuken. Heel leuk en sfeervol, maar helaas heeft het ook een nadeel: je kan niet zomaar de keukendeur dichtgooien en de boel de boel laten na het koken. Ruim alle vieze vaat in de vaatwasser en haal een doekje over het keukenblad. Wedden dat het er al veel beter uitziet?

Tip 3: Tafel schoonmaken (2 minuten)

Glazen salon tafel en kleine kinderen is geen goede combi. Dus dat is al een eerste tip als je kinderen wilt of hebt en je bent opzoek naar een nieuwe salontafel: koop er geen met een glazen plaat! Er zitten namelijk altijd vette vingers op. Pak de glasreiniger erbij en haal er snel een doekje overheen. Doe hetzelfde met de eettafel. 
 
  

Tip 4: Kussens op de bank recht leggen (2 minuten)

We hebben een heerlijke grote bank met veel kussens. Ook dit zien de kinderen als een leuk spel: alle kussens van de bank gooien. Als je de kussens opgeschud en weer netjes op de bank liggen, ziet het er al gelijk een stuk beter uit.
 
Tip 5: Dekentjes opvouwen (2 minuten)
Wij vinden het heerlijk om als gezin lekker onder een grote fleece deken op de bank te zitten. Maar dit ziet er al gauw rommelig uit. Dus als er visite komt, vouw ik netjes de dekens op en leg ik ze op de hoek van de bank.
 
Tip 6: Wasrek wegzetten (2 minuten)
Die was waar maar geen eind aan komt... Er staat bij ons helaas bijna dagelijks een wasrek in de woonkamer. Voor het gemak zet ik 'm snel in onze slaapkamer voordat de visite komt.
 
  

Tip 7: Kruimels van de vloer opvegen (5 minuten)

Ook dit is met kleine kinderen helaas niet te voorkomen: overal kruimels van brood, koekjes, crackers... Er is nu geen tijd om uitgebreid te stofzuigen, maar met stoffer en blik (met lange steel) kan je al een heel eind komen.
 
Tip 8: Kaarsjes aansteken (2 minuten)
Het ziet er al gelijk een stuk sfeervoller uit en je merkt niet dat er hier en daar nog wat stof ligt (*kuch*). Dit kan je trouwens ook doen als de visite er al is!
 
Tip 9: Voor jezelf zorgen (5 minuten)
Last but not least: hoe zie jij eruit na een lange dag met je kids? Zit er nog een spuugvlek op je trui? Zit je haar nog goed? Trek een leuk comfortabel setje aan en steek je haar in een mooie hoge knot. Een beetje parfum op, snel wat bb cream op je gezicht, mascara op en je bent good to go
 
 
 
Het belangrijkste? Relax! Het leven is nu eenmaal hectischer met kinderen en het is vaak niet altijd mogelijk om alles de hele tijd in orde te hebben. Mijn ervaring is dat ik soms gestresst ben of het huis wel schoon genoeg is en uiteindelijk merkt de visite niet eens dat je nog zo je best hebt gedaan om alles schoon te maken. Ze komen voor de gezelligheid en niet om je huis te inspecteren. Geniet! 
Sony Lens

Door

29 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.