Verhuizen - een moodboard voor de kinderkamer maken

Verhuizen - een moodboard voor de kinderkamer maken

Een nieuw huis, betekent ook opnieuw een kinderkamer inrichten. Leuk! Rosanne deelt haar tips & tricks om een moodboard te maken en tot een leuke stijl te komen.

Onlangs kochten mijn vriend en ik een nieuw familyproof huis en zeiden gedag tegen ons fijne, kleine stadsappartementje. Een van de leukste dingen aan het verhuizen vind ik dat ik een nieuwe kinderkamer mag inrichten. Toen ik zwanger was van Lonne en bezig was met de babykamer, was ik eigenlijk nogal bleu op het gebied van leuke babydeco spullen. Inmiddels ben ik een wandelend kompas en denk ik wel eens: ik had het zó veel leuker kunnen aanpakken! Deze verhuizing komt dus als geroepen. Nieuw huis, nieuwe kansen. 

 

Thema kinderkamer bepalen

Maar man oh man, wat moest het worden? Ik zie continu de leukste kinderkamer items voorbij komen in de vorm van flamingo's, cactussen, anassen, wolkjes, ijsjes en donuts. Allemaal leuk, maar niet allemaal door elkaar. Ik mocht van mezelf maar één thema kiezen om niet uit te komen op een onsamenhangende wirwar van vanallesennogwat. Best lastig om niet zomaar alles te kopen wat je leuk vindt! Na tientallen inspiratiefoto's gezien te hebben op Pinterest hakte ik de knoop door: ijsjes. Ik zag continue superleuke ijsjesposters voorbij komen en ik kon deze ijsjesspiegel echt niet weerstaan. 

Kleur kinderkamer bepalen

Qua kleur werd ik goed op weg geholpen door een prachtige vintage kledingkast die ik op Instagram voorbij zag komen. In onze vorige babykamer stond een inbouwkast, dus een nieuwe kast was een van de eerste dingen waar ik naar op zoek was. Toen ik 'm vond, in perfect zachtroze (niet te zoet), besloot ik al gauw dat ik die kleur terug wilde laten komen in een geometrisch vlak op de muur. Niet heel de muur, want dan zou het wel erg aanwezig zijn, maar juist zo'n tof vlak die ik vaak voorbij zag komen op Instagram en Pinterest.

kleurencombinatie meisjeskamer

De kleur van de kast bleek Pink Ground van Farrow & Ball en nogmaals hoera voor Pinterest, want toen ik deze kleur als zoekterm opgaf kwam ik al gauw bij een heel gaaf kleurenpalet uit dat precies was wat ik voor ogen had - maar nog niet zelf had bedacht. Een dotje geel, twee verschillende grijstinten (die toevallig goed terugkwamen in de kleur van de babymeubeltjes én de nieuw uitgekozen vloer) en zachtroze. Perfect, vrolijk, opgewekt: een dikke yes.

Kleuren altijd bij de hand

Ik plakte de kleurstalen op een papiertje die ik in mijn portemonnee bewaar, zodat als ik iets leuks tegenkom ik gelijk zie of het past. Zo kan ik gericht gaan shoppen. Voor wie details wil: het zijn de kleuren Pink Ground, Yellowcake en Ammonite.  Trouwens, je hoeft niet persé de verf van Farrow & Ball zelf te kopen, in een verfwinkel kunnen ze deze kleur ook mengen in bijvoorbeeld Histor of Flexa.

De grote lijnen waren dus al met al vrij snel beslist. Hoe ik de kinderkamer 2.0 verder aankleed zie je volgende week! 

 

Rosanne Buitendijk

Door

07 oktober 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.