Zo vind je de mooiste vintage babykamer meubels

Zo vind je de mooiste vintage babykamer meubels

Een leuk projectje tijdens je zwangerschap: de babykamer inrichten! Als je weg wilt blijven van de standaard complete babykamer sets vind je hier handige tips en inspiratie!

Goed, met zo'n complete alles-in-één babykamer ben je natuurlijk snel klaar en het is budgetvriendelijk. Niets mis mee, maar niet super origineel. Wil je een gave, eigen stijl creëren, ga dan op zoek naar toffe vintage kasten en ladekasten die dienst doen als commode. Wij helpen je met deze guide op weg in de zoektocht naar originele vintage babykamer meubels. 

 

De voordelen van een vintage babykamer

De kast en commode blijven tijdloos. Wanneer je kindje de baby- en peuterfase al lang ontgroeid is, staan deze meubels nog steeds super mooi in je interieur. De commode wordt dan gewoon een dressoir en de kast blijft een mooie kast (eventueel met een nieuw kleurtje verf). 

Hoe vind je deze vintage kinderkamer meubels?

Je kunt natuurlijk Marktplaats afstruinen. Maak je op voor een paar avonden zoeken en zoek je verfbroek vast op. Er zijn heus parels te vinden, maar je moet even weten waar. Goede zoekwoorden zijn Biedermeider, linnenkast, meidenkast, brocante kast. En onthoud dat een pot verf wonderen kan verrichten. We schreven al eens een handig artikel met tips voor het opknappen van een oud ledikantje.

oude ladekast als commode

Wanneer je een vintage ladekast als commode wil gebruiken, let dan wel op de hoogte van de kast. Een prettige werkhoogte is minstens 90 centimeter. Je wilt immers geen kromme rug krijgen van het luiers verschonen!

Opgeknapte kasten, commodes en ledikanten

Geen zin om alles zelf te doen? Er zijn ook leuke shops die stad en land af gaan voor de mooiste vintage meubels, deze schoonmaken en opknappen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het aanbod in de gaten te houden! Wij zijn fan van Firma Zoethout in Soest. De dames van Firma Zoethout voorzien mooie vintage kasten, commodes en ledikanten van een fris, nieuw uiterlijk.

Nieuw aanbod opgeknopte meubels

Tip: houd hun Instagram of Facebookpagina in de gaten! Daar zie je wel eens iets voorbij komen waar nog aan gewerkt wordt en wat nog niet op de website staat. Zo ben jij er als eerste bij.  

nieuwe babykamer lonne

Ik ben laatst verhuisd en mocht Lonne's kinderkamer dus opnieuw inrichten. Voor haar kamer heb ik ook een super toffe vintage kledingkast weten te scoren bij Firma Zoethout. Een likje licht roze verf er overheen en voilà, leuk toch? Bekijk hier het resultaat van de kinderkamer van Lonne

Inrichting babykamer

Wil je nog meer babykamer inspiratie? We schreven onlangs over toffe vloerkleden voor de babykamer. Ook showen we regelmatig interior finds die helemaal hot zijn, zoals de sleepy eyes voor aan de muur, cactussen en musthave knuffels. Maak er wat moois van! 

Rosanne Buitendijk

Door

29 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.