Kinderbed opknappen: opnieuw schilderen in een fris jasje

Een oud kinderbedje omtoveren tot een fris nieuw hip kinderbedje? Dat kan je helemaal zelf doen.

Eén van de dingen waar ik echt niet mee kon wachten toen ik wist dat ik zwanger was, was het inrichten van de kinderkamer. Bij de grote babywinkels verkopen ze hele kinderkamer sets, waarmee je in één aankoop bent voorzien van ledikant, commode en kast. Natuurlijk niets mis mee, maar wil je een iets origineler kamertje dan heb ik een leuk idee.

 

bedje voor baby opnieuw schilderen

Bij mijn ouders op zolder stond al jaren het oude bedje dat mijn oma gebruikt heeft voor haar kinderen, en waar mijn vader als kleine spruit nog ingelegen heeft. Ik vond het een prachtige gedachte dat straks mijn kleine mannetje hier ook in zou liggen. Dus dit bedje werd het uitgangspunt van het kamertje.

Het kamertje moest een frisse uitstraling krijgen, dus het bedje werd voorzien van een likje witte verf. Kies voor verf op waterbasis en laat de verf goed uitharden. Zo is het bedje veilig genoeg voor je kindje.

babykamer inrichten

Het prachtige schapendekentje is van het merk Klippan en gemaakt van biologisch katoen en vrij van chemicaliën. De rest van de kamer kreeg accessoires in de kleuren grijs en geel. Door ook hout toe te voegen krijgt het kamertje een warme sfeer. Ik koos voor een stukje boomstam als nachtkastje.

Staat er bij jouw ouders nou niets ouds op zolder? Neem dan eens een kijkje bij de kringloopwinkel. Hier worden regelmatig oude bedjes te koop aangeboden. Geef het een fris likje verf en koop er een nieuw matrasje in.

Door

13 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.