Zwanger worden tips en trucs

Er zijn veel dingen die van invloed kunnen hebben als je zwanger wilt worden. Wij gingen op zoek naar goede tips.

Als je vertelt dat je zwanger wilt worden, dan hoor je vaak "Oh dan moet je echt gezond leven". Maar naast een gezonde leefstijl is er nog veel meer belangrijk. Zwanger worden tips en trucs, deze dingen wil je zeker doen!

Ga langs je huisarts

Zwanger worden gebeurt natuurlijk niet zomaar. Je lichaam moet in de juiste conditie zijn. Daarnaast zijn er ook risico's die je kan lopen vanwege je etniciteit of door ziektes in de familie, zoals hartproblemen. Maar geen paniek! Een speciaal spreekuur kan helpen om je meer inzicht te geven en ervoor zorgen dat je bepaalde stappen neemt om de slagingskans op een zwangerschap te verhogen.

Heb vaker sex

Dat zwanger worden niet zomaar gaat en geslachtsgemeenschap nodig is, weten we allemaal. Maar wist je ook dat het hebben van sex nog een andere functie heeft? De beweeglijkheid en snelheid van sperma wordt bij een regelmatige ejaculatie groter en beter. Dus... tijd voor wat meer vrijpartijen.

Houd ovulatie in de gaten

Weten wanneer je ovuleert is belangrijk als je zwanger wilt worden. De kans op bevruchting is namelijk het grootst in de 48 uur na je eisprong. Weet je niet wanneer je ovulatie is? In de meeste gevallen vindt deze ongeveer 14 dagen voor je menstruatie plaats.

Let op je bloedsuikerspiegel

Je bloedsuikerspiegel bepaalt veel meer dan je misschien denkt. Wanneer je insulinelevel schommelt, kan je lichaam hormonen produceren die je ovulatie verstoren. Om hoge pieken te voorkomen kan je beter voedsel met een lage glycemische index (dit geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als je koolhydraten eet) eten, zoals zoete aardappelen, zilvervliesrijst, peulvruchten en fruit.

Verminder soja inname

Soja liefhebbers en eters opgelet! Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat de isoflavonen in sojaproducten (zoals sojamelk of tofu) de productie van geslachtshormonen in je lijf kunnen verstoren. Dit betekent dus dat er een kleinere kans is op een bevruchting. Wil je dus zwanger worden dan zou je de inname van soja kunnen verlagen.

Lach veel

Wist je dat lachen niet alleen leuk is, maar ook heel gezond en zeker als je zwanger wilt worden? Hoe meer je lacht hoe minder stress je hebt. en stress is echt een big no-no wanneer je zwanger wilt worden. Boost dus je vruchtbaarheid met een goede lachsessie.

Bronnen: Soja en zwangerschap, Voedingscentrum, Gezondheidsplein.

Redactie MiniMe.nl

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.