Bevruchting als je zwanger wilt worden?

Bevruchting als je zwanger wilt worden?

Bevruchting, hoe werkt dat eigenlijk? Jullie willen graag zwanger worden? De biologieles van vroeger is wellicht al wat weggezakt.

Daarom leggen we in dit artikel uit hoe de bevruchting eigenlijk werkt en hoe het bevruchten van de eicel in zijn werk gaat.

Hoe werkt de bevruchting?

Om even kort uit te leggen wat bevruchting is: Als een eicel bevrucht wordt, houdt dit in dat de eicel en zaadcel samensmelten. De bevruchting vindt altijd plaats in het einde van de twee eileiders. Als de zaadcel is doorgedrongen bij de eicel, dan valt zijn staartje er af. Ook de wand van de eicel verandert direct zodat er geen andere eicellen naar binnen kunnen.

Bevruchting

Hoe de bevruchting van de eicel werkt is best pittige kost. Om je een beter beeld te geven hoe het proces van de bevruchting werkt is hieronder een animatievideo te zien. 

Innesteling

Als de zaadcel in de eicel is, dan gaat de bevruchte eicel zich delen in de eileider. Wanneer de eisprong is geweest bereikt dit bevruchte eitje de baarmoeder en gaat de innesteling beginnen. Het eitje nestelt zich in de baarmoederwand en kan zich vanaf dit punt verder gaan ontwikkelen als embryo.

Zwangerschapstest doen?

Als de bevruchting is gelukt, begint het bevruchte cel het hormoon HCG te produceren. Dit is ongeveer zo'n vierentwintig uur na de bevruchting. Aangezien dit nog maar een hele kleine hoeveelheid is, kun je nog geen zwangerschapstest doen. De hoeveelheid neemt steeds meer toe. Weten wanneer je het beste een test kunt doen? Lees wanneer zwangerschapstest doen?  

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.