Verslaafd aan zwangerschapstesten? - 10 signalen

Verslaafd aan zwangerschapstesten? - 10 signalen

Heb jij een verslaving aan zwangerschapstesten? Voor veel vrouwen is twee weken wachten gewoon te veel. Dat is waar de zwangerschapstest om de hoek komt kijken.

Ben jij verslaafd aan zwangerschapstesten? Als je wel eens naar een zwangerschapstest hebt gestaard, wachtend op die lijn die ieder moment kan verschijnen, dan weet je alles over de ervaring die 'zwanger willen worden' heet. Voor veel vrouwen is twee weken wachten gewoon te veel. Dat is waar de zwangerschapstest om de hoek komt kijken. 

En als je dan eenmaal aan de zwangerschapstesten bent begonnen, kom je er maar weer moeilijk vanaf. Voor je het weet plas je vaker over zo'n stick heen dan dat je je Facebook checkt. Geen zorgen, je bent niet de enige. Check Google en je vindt nog meer vrouwen die hier last van hebben. Maar als je een van onderstaande dingen aan het doen bent, is het misschien tijd om af te kicken.

1. De vroege test

Je kiest de test die claimt het snelst te weten of je zwanger bent of niet en nog wacht je niet tot de aanbevolen dag om het te gebruiken. Je gebruikt het een paar dagen eerder, want misschien... Gelukkig was het een duo-pack.

2. Winkel in, winkel uit

Een keer een zwangerschapstest kopen en het personeel van de winkel zal je niet herkennen. Maar wekelijks een setje mee naar huis nemen... Je bent ervan overtuigd dat ze je herkennen en daarom zoek je iedere keer een andere verkoopster (of je gaat naar een andere winkel). Als je iedereen begint te herkennen ga je zelfs op onhandigere plekken shoppen.

3. Openbreken

De test is duidelijk, duidelijker kan eigenlijk niet. Maar toch... het plastic dat het lijntje beschermd kan een beetje wazig zijn. En het licht reflecteert er zo erg in dat je het eigenlijk niet duidelijk kan zien. Om het dan ook maar echt zeker te weten breek je de test open. Nog steeds hetzelfde resultaat.

4. De vuilnisbak-check

Je weet dat de situatie ernstig is als je afvalbakje in de badkamer uitpuilt met zwangerschapstesten en de verpakkingen ervan. Je weet dat de situatie nog ernstiger is als je de testen er nog een keer uithaalt om te checken. Je weet wel, voor de zekerheid...

5. De hallucinatie

Nee, het is heel duidelijk, geen lijn. Duidelijker kan eigenlijk niet. Maar wacht eens even... is dat een lijn? Kan dat een lijn zijn? Het zou kunnen. Als je je hoofd een beetje schuin houdt lijkt het wel een beetje op een lijn. Even wegkijken, en dan weer kijken. Nee, geen lijn. Ok. Maar je was er zeker van dat er een lijn stond... Duur van deze hallucinatie: 40 minuten.

 

6. Grote vriend Google

Google is ook nu weer je beste vriend. Je zoekt dingen als 'negatief positief' 'wanneer kan ik op zijn vroegst een positief resultaat krijgen' en 'kan een positieve lijn grijs zijn?' Het is in ieder geval fijn om te zien dat er al iemand voor je is geweest met dezelfde vragen.

7. De kast-test

Je verbergt je gebruikte zwangerschapstesten in een oude schoenendoos achterin je kledingkast zodat je partner er niet achter komt dat je zo vaak aan het testen bent.

8. Korting en multipacks

Deze 'verslaving' is vrij prijzig. Als de apotheek de testen niet meer beschikbaar heeft ga je snel naar de drogist om '2 voor de prijs van 1' en mulitpacks te kopen. Dat bespaart weer een beetje. Een probleem: als je de testen in huis hebt dan ga je ze gebruiken. Het resultaat in dit geval is waarschijnlijk alleen een lege portemonnee.

9. De late test

Ok, dus je hebt een bloeding, en eigenlijk zou je op dit moment ook ongesteld moeten worden, maar kan het niet innestelingsbloeding zijn? Even snel googlen op innestelingsbloeding en je bent er zeker van. Reden om weer naar de winkel te rennen om meer testen te halen.

10. Het samenknijpen

Nee, er is zeker weten geen lijn. Toch blijf je naar de lege witte ruimte staren in de hoop hem te laten verschijnen (de kracht van je gedachten, kom op!). Als dit niet werkt komt dat misschien omdat je onder het verkeerde licht staat. Je knijpt je ogen nog even samen als je dichtbij een raam staat, onder kunstlicht, bij een kaars... Nog steeds geen lijn.

En? Herkende jij 1 of meer punten? 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.