10 Tekenen dat je (weer) rammelende eierstokken hebt

10 Tekenen dat je (weer) rammelende eierstokken hebt

Heb jij (stiekem) rammelende eierstokken? Als je de meeste van deze 10 punten af kunt vinken, wil jij echt wel (nog) een baby...

Je zult niet de eerste vrouw zijn die direct na haar bevalling roept dat ze nóóit meer een kind op de wereld wil zetten. Hoewel ik zelf twee prachtige bevallingen heb gehad, dacht ook ik na beide keren: “Voorlopig komt er even geen kind meer uit mij.” En toch...

Het sluipt er langzaam in. Voor je het weet betrap je jezelf erop dat je eigenlijk best wel (weer) een baby zou willen. Hè?! Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Je kunt het zien aankomen, dat ontzettende verlangen naar een baby. Hieronder lees je 10 tekenen dat jij rammelende eierstokken hebt. Hoeveel herken jij er? 

  1. Je struint stiekem over de babyafdeling van de HEMA en betrapt jezelf erop dat je al met verschillende rompertjes en kleertjes in je handen staat. Het is allemaal zó schattig! 

  2. De tassen met babykleertjes die je eigenlijk weg wilde doen, staan nog steeds op zolder. En in plaats van de kleertjes naar de kringloopwinkel te brengen, doe je de tas nog eens open om alle babykleertjes te bekijken. Weggooien? No way! 

  3. De herinneringen aan je zwangerschap zijn opeens allemaal heel rooskleurig. Bekkenpijn? Viel wel mee! Bevallen? Doe ik gewoon nog een keer! Misselijk in het eerste trimester? Dat duurde echt maar heel kort. 

  4. Je fantaseert stiekem al over babynamen. Je lijstje met potentiële meisjes- en jongensnamen ligt al klaar. Je hebt ‘m nog net niet aan je partner voorgelegd, maar jij weet al precies hoe jullie volgende spruit gaat heten.

  5. Bij iedere wandelwagen en Maxi-Cosi die je ziet, heb je de neiging om er even in te spieken. Wat zijn baby’s toch LIEF!

  6. Waar je eerder verslaafd was aan series als La Casa de Papel en Suits, doe je nu niets anders dan googelen op filmpjes van bevallingen en ben je verslaafd geraakt aan One Born Every Minute. Je kunt er niets aan doen, het zijn je rammelende eierstokken...

  7. Je kunt alleen nog maar praten over baby’s en kinderen. Vroeger vond je het ronduit sneu als een vrouw haar eigen identiteit verloren leek te zijn aan haar zwangerschapswens, maar nu begrijp je het helemaal. Niets leukers dan praten over bevallingen, kinderwagens en babykamers

  8. Stond je Instagram-tijdlijn vroeger vol met posts over lifestyle, voeding en reizen naar verre landen? Nu volg je alleen nog maar moeders die de hele dag iets over hun baby plaatsen. Heerlijk!

  9. Je bent vergeten wat slapeloze nachten zijn. Ach, je was wel eens wakker bij je eerste, maar zo erg was het allemaal niet. Een volgende baby is vast een ontzettend goede slaper!

  10. Kraamvisite? Jij bent de eerste die op de stoep staat. Even knuffelen met de baby. En terwijl je knuffelt met de baby van een goede vriendin, zie jij al helemaal voor je hoe het zou zijn met je eigen baby.

Herken je jezelf in (de meeste van) de bovenstaande punten? Dan weet je één ding zeker: jij hebt absoluut rammelende eierstokken. En natuurlijk weten we allemaal heus wel dat een baby gepaard gaat met slapeloze nachten, eindeloos wasjes draaien en een oneindige stroom van poepluiers, maar er is niets fijners dan zo’n kleintje tegen je aan!

Hoeveel tekenen van rammelende eierstokken kun jij afvinken? 

Lisse van de Groep

Door

21 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.