Vruchtbaarheid verhogen met supplementen en reflexologie

Vruchtbaarheid verhogen met supplementen en reflexologie

Wil je je vruchtbaarheid verhogen? Geef het een boost met een vruchtbaarheidspakket van vitaminen en supplementen in combinatie met reflexologie!

Je vruchtbaarheid verhogen kan op verschillende manieren. Wanneer je graag een kindje wilt, maar het niet meteen wilt lukken kan het aan je vruchtbaarheid liggen. Verminderde vruchtbaarheid is een vervelend, en steeds vaker voorkomend probleem. Dit kan verschillende oorzaken hebben en is niet altijd makkelijk te verhelpen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om je vruchtbaarheid een boost te geven!


Een grote kinderwens die maar niet vervult wordt kan tot veel frustraties leiden. Soms kun je maandenlang blijven proberen, maar iedere maand wordt je weer teleurgesteld. Het is zó oneerlijk, maar de ene vrouw heeft hierin meer geluk dan de ander. Ben jij ook al maanden bezig, maar blijft een zwangerschap uit? Dan kan het zijn dat je verminderd vruchtbaar bent. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt proberen om je vruchtbaarheid te verhogen. Zo ook met supplementen in combinatie met reflexologie.

combinatie van natuurlijke supplementen en reflexologie

De juiste supplementen, in combinatie met reflexologie, homeopathie en veranderingen in het voedingspatroon hebben al heel wat stellen geholpen om zwanger te worden. Lisbeth Hecksher, specialist in vruchtbaarheid en zwangerschap, heeft haar krachten gebundeld met VITAVIVA. Samen hebben ze een vruchtbaarheidspakket samengesteld voor vrouwen EN mannen die hun vruchtbaarheid een boost willen geven.
 Dit geeft geen garantie, maar proberen kan nooit kwaad toch?

Wat is reflexologie

Het uitblijven van een zwangerschap kan ongemerkt veel stress veroorzaken. Stress kan een grote invloed hebben op je vruchtbaarheid. Niet alleen bij jou, maar ook bij je partner. Het is dus extra belangrijk om ontspannen te blijven. Wij weten ook wel dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Daarom is voetreflex een goede methode om te ontspannen, ook wanneer het maar niet lukt om zwanger te worden. 

De speciale reflexologie techniek normaliseert de hormoonbalans in het lichaam, waardoor de eicel en sperma productie optimaliseert en tevens zorgt het voor ontspanning.

Verder wordt er gekeken naar de leefgewoontes en voeding van beide partners om zo te achterhalen of daar een oorzaak ligt voor het uitblijven van een zwangerschap.

Lees ook: Osteopathie en zwanger worden

Waar bestaat het vruchtbaarheidspakket uit

Het vruchtbaarheidspakket is voor zowel mannen als vrouwen. Jullie zullen beiden veel verschillende soorten vitaminen en supplementen moeten slikken. Dagelijks. Maar hé, als het werkt is dat het wel waard toch? 

Vruchtbaarheidspakket voor vrouwen

Voor de vrouw zitten er onder andere multivitamine in rijk in mineralen, aminozuren en foliumzuur. Ook vitamine C, vitamine D3 en Vitamine E zitten in het pakket. Deze bevatten antioxidanten, stimuleren de bloedsomloop en productie van gezonde cellen en verbetert zo de vruchtbaarheid. Verder bevat het pakket nog calcium, magnesium, Seleen, Omega 3 en Q10 (ook een antioxidant wat de kwaliteit van de eicellen bevordert). 

Vruchtbaarheidspakket voor mannen

In het pakket voor mannen zitten ook bovenstaande vitaminen en supplementen, maar hier wordt nog zink aan toegevoegd. De verminderde vruchtbaarheid bij mannen ligt vaak aan een slechte zaadkwaliteit, wat een gevolg is van een tekort aan mineralen zoals zink, calcium, magnesium, seleen en kalium. Voor hem is het dus belangrijk vooral deze mineralen aan te vullen met supplementen. Verder vertonen ze vaak een laag prostaglandineniveau in het zaadvocht en een laag Q10-niveau.
 Dit kan hij dan weer aanvullen met Omega 3 krillolie.

Lees ook: Hoe kun je met voeding je vruchtbaarheid verhogen

Naast deze algemeen aanbevolen supplementen zijn er mogelijk nog andere producten die passen bij jouw persoonlijke situatie. Heb je last van veel stress? Dan zijn vitamine B-supplementen een goed idee! Daarnaast is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat L-carnitine en L-arginine de zaadkwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Je hoeft natuurlijk niet persé zo'n heel pakket aan te schaffen. De meeste vitaminen en supplementen kun je ook makkelijk in de winkel halen. Bijvoorbeeld bij Holland&Barrett (De Tuinen).

Proberen jij en je partner ook al een tijdje zwanger te worden en wil je dit ook wel proberen? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

12 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.