Tips om zwanger te worden voor de man

Mannen kunnen zelfs meerdere dingen doen om hun deel in het zwanger worden te verbeteren.

Zwanger worden doe je samen. Ja mannen, ook jullie kunnen helpen bij een kinderwens, en dan hebben we het niet alleen over sex. Mannen kunnen zelfs meerdere dingen doen om hun deel in het zwanger worden te verbeteren. Lees dan hier de tips om zwanger te worden voor de man.  

Tip1: Stop met roken

Vrouwen wordt het sowieso ernstig afgeraden (gewoon niet doen), maar mannen kunnen ook beter stoppen met roken als ze graag een kind willen krijgen. De stoffen die in het bloed komen door het roken zorgen ervoor dat mannen minder zaadcellen hebben die van een slechtere kwaliteit zijn.

Tip 2: Drink geen alcohol

Stop ook met drinken als jullie graag kinderen willen. Nou ja, laten we zeggen probeer te minderen. Alcohol komt ook in de bloedbaan terecht en heeft een negatief effect op het sperma. Dus even van de booze afblijven mannen!

Tip 3: Neem geen drugs

Drugs heeft ongeveer dezelfde effecten als roken en alcohol. Ook deze stoffen komen in je bloedbaan terecht en zorgen hiermee voor verminderde kwaliteit van het sperma. Let op! Sommige drugs blijven weken lang in je lichaam zitten. Stop dus op tijd als jullie aan kinderen denken.

Tip 4: Vermijd warmte

We doelen hiermee op warme omgevingen zoals de sauna, hete baden en een hete douche. Warmte zorgt ervoor dat de temperatuur in de ballen stijgt. De spermaproductie neemt dan af en de kwaliteit ervan vermindert ook.

Tip 5: Draag loszittende kleding

Draag vooral veel losse kleding rond de ballen. Voor goede kwaliteit sperma is het noodzakelijk dat de temperatuur in de ballen iets lager ligt dat die van de rest van het lichaam. Als je een strakke onderbroek draagt druk je de ballen tegen je lichaam aan, waardoor de temperatuur juist stijgt. Het gevolg is weer minder en slechter sperma.

Tip 6: Niet iedere dag sex

Het is misschien moeilijk te geloven, maar iedere dag sex is niet de oplossing om snel zwanger te raken. De kwaliteit van het sperma gaat achteruit als een man op een dag meerdere zaadlozingen heeft. De rijpe voorraad zaadcellen raakt dan uitgeput. Om de 2 dagen sex hebben is het beste.

Tip 7: s'Ochtends sex

s'Ochtends bevat het sperma meer zaadcellen, dus dan is het meest ideale tijdstip om sex te hebben. Ok, misschien ook niet (jullie moeten vast werken) maar tijdens een lekkere loungeochtend in het weekend...?

Tip 8: Niet te krampachtig sex

Na al die adviezen en tips over sex klinkt het bijna als een verplichting. Probeer daarom boven alles relaxt om te gaan met de zwangerschapswens. Ga sex absoluut niet zien als een middel om zwanger te worden, maar blijf er van genieten. Lees ook: Wat als zwanger worden een obsessie wordt.

Tip 9: Gezond leven

Ja, een hele logische, maar daarom niet minder belangrijk. Naast roken, drinken en drugs kan je namelijk nog veel meer doen om gezonder te leven. Werken aan je weerstand bijvoorbeeld. Na ziekte is de kwaliteit van het sperma bij veel mannen minder. Er zijn minder zaadcellen en ze bewegen ook minder snel. Overgewicht kan ook zorgen voor minder sperma.

Tip 10: Gun elkaar tijd

Ondanks alle maatregelen die je neemt en hoe gezond je ook leeft: zwanger raken doe je niet zomaar. Vaak gaan er weken en zelfs maanden overeen voor je het gelukkige nieuws naar buiten kan brengen dat je vrouw zwanger is. Verwijt elkaar dan ook niets, ook niet als een van jullie een keer iets ongezonds eet of een lekkere hete douche neemt. Zwanger worden moet wel leuk blijven natuurlijk. Geniet van elkaar en van deze (spannende) periode!

Bronnen: Voedingscentrum, dokterdokter, thuisarts.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.