Zwanger worden wordt een obsessie?

Zwanger worden wordt een obsessie?

Wij geven een aantal tips om stress tegen te gaan.

Jullie zijn er uit. Het heeft een paar jaar geduurd voordat jullie de grote stap wilde zetten en nu is het zo ver: Jullie gaan proberen om zwanger te worden. Wat als zwanger worden een obsessie wordt?

Even een vluggertje, een planning als één van de twee op een vruchtbare dag niet thuis is, allemaal dingen die stressvol kunnen zijn voor een relatie. Snel zwanger willen worden daar is niets mis mee. Juist als zwanger worden een obsessie wordt, kan het alleen maar lastiger worden om daadwerkelijk zwanger te worden. Je hebt meer stress en je relatie heeft eronder te lijden. Daarom een artikel met tips om het juist een leuke periode te maken zonder veel stress!

Hoe kan zwanger worden een obsessie worden?

Er zijn meerdere redenen wanneer zwanger worden een obsessie kan worden. We zetten deze hieronder even op een rij:

  1. Jij en je partner zijn gewoon ongeduldige personen. Jullie hebben er zin in en kunnen niet wachten tot het zo ver is.
  2. Jullie zijn al een tijdje bezig om zwanger te worden, maar het wil nog niet lukken.
  3. Het komt vaak voor dat vrouwen al langer aan een kindje toe zijn. Als hun partner het startsein geeft kunnen ze niet wachten tot ze zwanger zijn. Obsessie om zwanger te worden ligt dan al snel op de loer. 

Natuur!

Realiseer je dat je zwanger worden gewoon niet kunt plannen. In deze tijd kun je bijna alles naar je hand zetten. Sommige stellen denken er zelfs zo over, dat ze graag in de maand september of oktober uitgerekend willen zijn. Dat is leuk voor de feestdagen en na de zomer is ook wel fijn. Natuurlijk kun je geluk hebben, maar het is een wonder van de natuur die je niet kunt plannen. Natuurlijk kun je wel rekening houden met vruchtbare dagen, maar het blijft gewoon iets bijzonders. Leg je daar ook bij neer.

Geen stress

Eigenlijk is één van de belangrijkste dingen dat je geen stress moet hebben. Dat is slecht voor je hormoonhuishouding en dus ook voor je vruchtbaarheid. Ik hoop dat je niet stress krijgt dat we zeggen dat je geen stress moet hebben. Als jullie zwanger willen worden is het belangrijk dat het geen obsessie gaat worden. Juist een obsessie, maakt het allemaal moeilijker. Probeer het daarom meer los te laten! Zorg dat je seks hebt op vruchtbare dagen en laat het dan los! Je hebt er alles aan gedaan en het is nu uit jouw handen!

Zorg dat je seks hebt op vruchtbare dagen en laat het dan los! Je hebt er alles aan gedaan en het is nu uit jouw handen!
Vergeet niet echt tijd voor elkaar te nemen en geniet van elkaar!

Maak tijd voor je relatie

Wanneer zwanger worden een obsessie wordt, gaat jullie relatie er ook onder lijden. Dat is alles behalve goed. Je krijgt samen een kindje, wat moet ontstaan uit liefde. Maak tijd voor elkaar en geniet volop van elkaar. Zie je partner niet alleen als iemand die op kan draven in de vruchtbare dagen. Geniet samen van het leven en doe dingen die je nu nog makkelijk samen kunt doen. Reizen, weekendjes weg, uit eten gaan etc!

Geniet van jullie sexleven

Ja, dat je seks hebt met het idee dat jullie zwanger willen worden is eigenlijk nogal logisch. Alleen dat betekent niet dat jullie er niet van kunnen genieten! Als je straks net moeder bent is het in het begin lastig om seks te hebben. Je hebt weinig slaap en je vindt het misschien nog niet prettig, dus geniet er nu volop van! Probeer nieuwe standjes en heb lol samen! Hoe tof is het als er een baby ontstaat uit liefdevolle en spannende seks? Dat kan niet anders dan een prachtig kindje worden!  

Neem tijd voor jezelf

Als je tijd voor jezelf neemt om je gedachten op een rij te zetten, word je en stuk relaxter. Als jij relaxt bent, dan loopt alles lekkerder. Je zit lekkerder in je vel, je relatie gaat lekkerder en je hebt minder stress. Neem af en toe een stapje terug. Ga de natuur in, een dagje spa en kom bij!

Wees open & blijft praten

Het helpt als je open blijft praten! Spreek ook open uit wat je bezig houdt. Je kunt samen afspraken maken. Wil je partner weten wanneer jij het meest vruchtbaar bent? Of laat hij het liever in het midden? Vind je bepaalde dingen moeilijk of lastig? Wordt zwanger worden voor jou een obsessie? Praat er met je partner over. Hij voelt het waarschijnlijk toch aan.

Praat over andere dingen!

Om je relatie gezond te houden moet je niet alleen maar over baby's en zwanger worden praten. Houd in je hoofd dat je een baby wilt van hem! Blijf daarom geïnteresseerd in je partner. Vrouwen kunnen blijven kletsen over dit onderwerp. Vruchtbare dagen, hoe de kinderkamer moet worden, baby's van vriendinnen. Leuk voor even, maar wees alert dat dit niet continu zo doorgaat. Dit is niet alleen leuk voor je partner, maar het is ook goed als je zelf ook over andere dingen blijft praten. Zwanger worden moet geen obsessie worden.

Afleiding!

Zoek een leuke hobby, project of iets waar je ook warm van wordt. Verleg je focus en geniet gewoon van de tijd dat je nog niet zwanger bent. Verleg je aandacht juist om te voorkomen dat zwanger worden voor jou een obsessie wordt. We begrijpen dat het moeilijk is om het zwanger worden los te laten. Dat is ook niet de bedoeling. Wel moet je door gaan met je leven en gewoon genieten van wat nu is. Juist door die instelling zul je relaxter worden, je relatie heeft minder druk en op het moment dat je het niet verwacht ben je wellicht straks nog in verwachting ook!

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.