EHBO cursus thuis | Zó weet je hoe je moet handelen in nood

EHBO cursus thuis | Zó weet je hoe je moet handelen in nood

Verbranding, verstikking en vergiftiging… weet jij wat je moet doen als je kindje zoiets overkomt? Met de thuiscursus van het EHBO Bureau weet jij hoe je moet handelen in geval van nood!

Het zal je maar gebeuren… er blijft iets hangen in de keel van je baby, je peuter krijgt kokend water over zich heen of heeft een strip paracetamol te pakken gekregen. We denken allemaal: “Dat overkomt mij niet!”, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het EHBO Bureau heeft een uitgebreid cursusaanbod van verschillende EHBO-cursussen, waaronder de EHBO-thuiscursus, zodat je precies weet wat je moet doen bij een ongeval.

 Waarom een EHBO-cursus volgen?

In geval van nood, wil je altijd goed kunnen handelen – zeker wanneer het om je kind gaat! Misschien denk je dat je al veel weet, maar tijdens een EHBO-cursus leer je ontzettend veel nieuwe en belangrijke dingen, bijvoorbeeld wat te doen in geval van:

  • Kleine ongevallen (tand door de lip, tekenbeet, etc.)
  • Verbranding
  • Vergiftiging
  • Verslikking/verstikking
  • Bewusteloosheid
  • Wonden

peuter bezig met thermometer

Cursusaanbod van het EHBO Bureau

Het EHBO Bureau heeft een uitgebreid cursusaanbod, waarbij je kunt kiezen uit een basiscursus of meer uitgebreide cursussen waarin je ook leert om te reanimeren en een AED te gebruiken. Het EHBO Bureau biedt thuiscursussen aan, waarbij een instructeur een cursus geeft bij jou thuis. Zo wordt het volgen van een EHBO-cursus heel laagdrempelig!

Thuiscursus EHBO

De thuiscursus van het EHBO bureau is een privécursus waarbij een gecertificeerd instructeur bij jou thuis komt. Je leert álles over de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, hoe je ze kunt voorkomen en wat je moet doen in geval van nood. De instructeur regelt de inhoudelijke cursus, en jij regelt een groepje mensen die samen met jou de cursus willen volgen! Denk bijvoorbeeld aan je moeder die regelmatig op je kindje past, die ene zwangere vriendin en natuurlijk je partner. Het geeft immers een veilig gevoel om te weten dat de mensen die voor je kindje zorgen óók weten wat ze moeten doen in noodsituaties.

ehbo boekje

Sarah Glasbergen

Door

12 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.