Bandenpijn - hoe voelt dat

Bandenpijn - hoe voelt dat

Bandenpijn is een van de zwangerschapskwaaltjes waar je absoluut niet op zit te wachten. Bandenpijn voelt als een stekende of een zeurende pijn. No worries, het is gelukkig ongevaarlijk voor jou en je baby. We vertellen je alles over bandenpijn!

Bandenpijn is een van de vele zwangerschapskwaaltjes waar je níet op zit te wachten. Hoewel bandenpijn niet te verhelpen is, hebben we wel een paar tips om de pijn te verlichten. We vertellen je alle ins & outs over bandenpijn!

wat is bandenpijn

Je baarmoeder blijft op zijn plek door banden (bindweefsel) in je bekken. Deze banden lopen van de bovenkant van je baarmoeder naar je schaambot toe. Wanneer je zwanger bent, groeit je baarmoeder van appelformaat naar formaat watermeloen. Door deze groei komt er steeds meer druk op de banden te staan en dat voel je!

Bandenpijn hoe voelt dat

Vanaf het begin van je zwangerschap kun je al bandenpijn ervaren. Je kunt het dan vergelijken met spierpijn. Rond de twintig weken kan er een groeispurt plaats vinden en wordt de pijn heviger. De pijn kan doortrekken naar je onderrug, schaambot, vagina en je schaamlippen. De zeurende, aanhoudende pijn is niet te vergelijken met weeën. 

Tips bij bandenpijn

  • Train je banden door je buik af en toe te spannen en te ontspannen. Zo wordt het gewicht grotendeels door je buikspieren opgevangen. 
  • Ondersteun je buik en banden met een buikband. Zo wordt je buik opgetrokken en heb je minder last.
  • Neem rust, pak er een kruik bij en doe vooral niet te actief!

Wat zijn jouw tips bij bandenpijn?

Isabelle Spapé

Door

13 april 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.