Houten speelgoed | Wij vertellen je er alles over!

Houten speelgoed | Wij vertellen je er alles over!

Het ziet er niet alleen super mooi uit. Houten speelgoed heeft ook super veel voordelen!

Houten speelgoed: we love it! Houten speelgoed ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook veel voordelen op het gebied van de ontwikkeling van je kindje. Wat is precies het voordeel van houten speelgoed en waar vind je mooi houten speelgoed? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht.

kindje spelend met houten speelgoed

Waarom houten speelgoed?

Houten speelgoed is weer helemaal hip. En dat vinden wij bij MiniMe helemaal niet erg, want ook wij zijn fan. Naast het feit dat speelgoed van hout natuurlijk het grote voordeel heeft dat het je interieur niet compleet om zeep helpt, heeft dit speelgoed nog meer pluspunten.

bol

Voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed is duurzaam

Misschien heb je zelf nog wel een oud houten poppenhuis, een houten treinbaan of houten blokken liggen van vroeger. En dat bewijst meteen ons punt, want houten speelgoed gaat ontzettend lang mee. Het woord onverwoestbaar lijkt hier helemaal op z’n plaats. Dit duurzame aspect maakt natuurlijk wel dat houten speelgoed duurder is dan plastic speelgoed, maar er kunnen dan wel verschillende generaties van genieten.

Houten speelgoed is goed voor het milieu

De productie van hout is stukken beter voor onze planeet dan de productie van plastic. Houten speelgoed geeft een boom een tweede leven en bovendien is het produceren van hout (door bomen te planten) een manier om de productie van hout in stand te houten. Er zijn gelukkig heel veel verschillende soorten hout, waardoor je houten speelgoed ook nog afwisselend kunt maken. Zo is er speelgoed van rubberhout en bijvoorbeeld van bamboe.

Het stimuleert de fantasie

Het stimuleert de fantasie van kinderen. Plastic speelgoed is actief speelgoed. Het speelgoed “doet” zelf iets en het vermaakt op die manier je kindje. Houten speelgoed is passief speelgoed. Het doet zelf niets, dus het kind moet aan de slag om er iets leuks van te maken. En dat stimuleert de fantasie van je kindje enorm! Met houten speelgoed open je deuren naar eindeloze creativiteit en fantasie. Hoe leuk is dat?

Houten speelgoed is super veilig 

Houten speelgoed heeft het grote voordeel dat het veilig is om mee te spelen. Het kan niet makkelijk kapot, er zitten geen schadelijke stoffen in voor je kindje en het bevat geen kleine stukjes.

Trendy houten spelgoed 

Het blijft altijd leuk. En hiermee komen we indirect een beetje terug op het eerste stukje. Want het feit dat houten speelgoed lang meegaat is natuurlijk fijn, maar het blijft ook gewoon altijd leuk. 50 jaar geleden speelden kinderen met houten blokjes en de kinderen van nu vinden dat ook leuk. Dat bewijst het succes van iets “simpels” als houten speelgoed.

meisje spelend met houten speelgoed

Waar koop je houten speelgoed?

Houten speelgoed is weer helemaal in en dat betekent dat het aanbod reuze is. Waar je vroeger alleen houten blokjes kon kopen, gaat er nu een wereld voor je open als je zoekt op ‘houten speelgoed’. Om je een handje op weg te helpen, hebben wij ons favoriete houten speelgoed hieronder voor je neergezet.

  • Houten speelweide. Heb je een kleintje in huis van ongeveer 1 jaar oud? Deze houten speelweide geeft je kindje de mogelijkheid om van alles te ontdekken op een verantwoorde manier. De speeltafel is voorzien van stapeldieren, een kralenframe, een doolhof waar je een eendje doorheen kunt laten zwemmen, tandwielen, puzzels én een xylofoon. Jouw dreumes hoeft zich dus niet te vervelen!
  • Parkeergarage. Deze houten speelgarage staat garant voor uren speelplezier. De garage is van goede kwaliteit, gaat lekker lang mee en wordt geleverd met 7 poppetjes en een autootje.
  • Houten kabouterset. Wauw, wat zijn wij fan van deze mooie houten speelgoedset. Deze houten kaboutertjes dagen je kindje uit om eigen spel te ontwikkelen en de mooiste verhalen te verzinnen. Het speelgoed brengt de natuur letterlijk in huis en tovert je huis om tot een sprookjeswereld waar van alles gebeurt.
  • De regenboog van Grimm. Wie kent ‘m inmiddels niet? De regenboog van Grimm is in veel huishoudens met kinderen te vinden en we verwachten dat dat voorlopig ook wel zo zal blijven. Met deze regenboog kan je namelijk alle kanten op. Van een leuk accessoire voor de babykamer naar oefenen met stapelen en het bouwen van autobanen… je kunt werkelijk van alles met deze prachtige regenboog.
  • Houten speelgoedHouten cappuccinomaker. Ga op de bank zitten en laat je verwennen met een heerlijk kopje koffie. Van hout dan wel, maar dat mag de pret niet drukken. Kinderen houden ervan om het gedrag van hun ouders te kopiëren in de vorm van spel. Het “koffie zetten” dat veel ouders natuurlijk doen, kan je kindje op deze manier lekker naspelen. Heerlijk voor een ochtendje vermaak.
  • Houten speelkeuken. Nu we toch in de kooksferen zijn: de houten keuken van Little Dutch is een geweldige aanwinst op het gebied van houten speelgoed! Met dit keukentje heeft je kindje ongetwijfeld heel veel lol. Lekker koken, afwassen en taartjes bakken… er valt genoeg te doen. Dit houten keukentje gaat heel lang mee en ziet er ook nog eens heel mooi uit dankzij de lichte pastelkleuren.
  • Kapla. Heb jij een kind in huis dat van bouwen houdt? Dan zijn de houten plankjes van Kapla heel leuk houten speelgoed om in huis te halen. Met deze plankjes kan je kind de mooiste creaties maken. Er gaat een wereld van fantasie voor je open en dit speelgoed blijft eindeloos leuk!
  • Houten bosdiertjes. Deze speelgoedset met lieve bosdiertjes is echt prachtig. Het speelgoed nodigt uit om mooie verhalen mee te verzinnen en voor kleine kinderen is het een leuke kennismaking met de dieren uit het bos. De diertjes worden geleverd met een mooie houten doos, waardoor je de diertjes – als je kindje bijvoorbeeld nog heel klein is – ook leuk ter decoratie neer kunt zetten in de babykamer.

Wauw, wat is houten speelgoed toch mooi. Met welk houten speelgoed speelt jouw kindje het liefste? Laat het ons weten en inspireer anderen. We zijn benieuwd!

Isabel Van Der Boog

Door

20 mei 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.