Kerst knutselen met kinderen

Kerst knutselen met kinderen

Houden jouw kids ook zo van knutselen? Dit zijn onze beste tips om te kerstknutselen!

Er is geen feest dat zich zo goed leent voor knutselwerkjes als kerst. Je kunt alle kanten op! Kerstbomen, kerstballen, waxinelichtjeshouders, hangers voor in de boom, kransen, kerstkaartjes… noem het maar op! In dit artikel vertellen we je beste tips om lekker met je kinderen te knutselen voor kerst.

KERSTBALLEN VERSIEREN MET STIFT

Deze is super easy! Heb je nog een paar kerstballen (het liefst plastic) over? Pak er een stift of wat acrylverf bij en laat je kleintje lekker los gaan! Deze is ook leuk voor de creatieve moms. Wat dacht je van een kerstbal met initialen, sterrenbeelden of namen van iedereen in het gezin?! We love it!

Kerstlichtje

Kerstlichtjes zijn super gezellig. Je kunt ze kopen, maar je kunt ze ook zelf maken! In deze video ontdek je hoe je van klei een heel mooi kerstlichtje kunt maken waar je een waxinelichtje in kunt zetten. Super gezellig voor de kerstdagen!

Hier vind je een super easy video tutorial

Of versier een lange kaars met wat takken van de dennenboom. Let wel op, dit is enkel ter deocratie en niet om aan te steken. 

KERSTVERSIERING VAN GEDROOGDE SINAASAPPELS

Van deze kerst knutsel gaat je huis héérlijk ruiken, believe us! In de oven kun je plakjes sinaasappel drogen, waarna je hier van alles mee kunt knutselen. Maak er een klein gaatje in en rijg er een touwtje doorheen. Voilá, een kerstboomhanger! Of knoop er meerdere aan een lang stuk touw om een fancy guirlande te maken. 

KERSTHUISJE VAN KOEK

Koekhuisjes zijn ontzettend leuk om te maken, kunnen naar hartenlust versierd worden én zien er heel gezellig uit. Je kunt er zelfs een kaarsje in zetten voor je ‘m opeet (wel een nep kaarsje, anders smelt je huisje heel snel).

Hand lettering kerstkaarten

Is jouw kindje al wat ouder? Of wil je samen aan de slag? Probeer dan eens wat handlettering! Door deze sierlijke letters te gebruiken, zien jouw zelfgemaakte kaartjes er extra feestelijk uit! 

KERSTKAARTJES

Stuur jij nog kerstkaartjes? Wij zijn er dol op! De leukste kerstkaartjes zijn zelfgemaakte kerstkaartjes. Laat jouw kind de kaartjes versieren en haal alles uit de kast. Glitters, mooie stickers, tekeningen en vormpjes van sterretjes. Super leuk om te maken en net zo leuk om te ontvangen.

 Kerstkaart maken kinderen

Kerstboom van dennenappels

Misschien heb je de klassieke kerstboom al in de woonkamer staan, maar je kunt zelf ook hele leuke kerstbomen maken. Verf een dennenappel groen en plak er wat kleine, vrolijke pompons tussen. Om het helemaal af te maken, pak je een kurk waar je de dennenappel insteekt. Het resultaat? Je eigen, vrolijke minikerstboom!

Hier vind je een video met uitleg!

Kerstkoekjes bakken

Bij kerst hoort lekker eten. Tijd om kerstkoekjes te bakken! Haal een lekkere koekjesmix in huis en zorg voor een vormpje in de vorm van een kerstboom. Steek uit het koekjesdeeg allemaal kleine kerstboompjes en versier ze daarna met groen glazuur. Met een witte decoratiestift voor koekjes of cake kan je vervolgens ballen in de boom tekenen om het helemaal af te maken.

Sterren koekjes bakken

Kan je geen genoeg krijgen van het bakken? Dan is dit ook zeker een aanrader! Gebruik een recept van zandkoekjes of gingerbread koekjes en maak sterren in verschillende vormen. Eventjes de oven in en dan... Stapelen maar! Jouw kleintje kan daarna naar hartenlust het baksel gaan versieren met sterretjes, snoepjes en eetbare glitters. En dit is ook nog eens een echte eyecatcher op tafel!

VILTEN KERSTBALLEN

Met vilt kan je hele leuke kerstballen maken in de kleuren die je zelf mooi vindt! Het is een kwestie van vilt, touw goede lijm kopen. Je knipt het vilt in de vorm van een bal (of een andere vorm – het is jouw feestje!) en je knipt uit een ander stuk vilt allemaal leuke vormpjes die je op de bal of hanger kunt plakken. Prik met een naald een gaatje in de hanger, rijg er een touwtje door en jouw DIY-kerstbal is klaar om in de boom te hangen!

Cadeautjes inpakken met kinderen

Ohh dit is zo'n tof knutselwerk! Pak samen met je kindje een vierkant of rechthoekig cadeautje in en maak er een dierenhoofdje van. Zo tof! Meteen een mooi momentje om je kleintje te leren dat het leuk is om mensen en geliefden iets moois te kunnen geven. 

Kerstster vouwen

Een kerstster hoort echt bij kerst. In deze video zie je hoe je zelf een hele mooie kerstster kunt vouwen. Daarna kan je ‘m natuurlijk versieren met mooie tekeningen, glitters of wat je dan ook maar mooi vindt! 

Hier vind je een super handige tutorial

Knutselen met dennenappels

Voor deze kerst knutsel kun je eerst lekker een winterse wandeling maken met je kindje! Ga lekker het bos in en start de jacht op dennenappels! Eenmaal thuis (na een mok hot chocolate), kun je samen de dennenappels aan een mooi touw vastknopen. Deze dennenappel guirlande kun je vervolgens een mooi plekje in je huis, tuin of kerstboom geven. 

Dit waren onze beste tips om te kerst knutselen! Heb jij nog leuke ideeën? Deel ze hieronder!

Isabel Van Der Boog

Door

09 juni 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.