De voordelen van een winter baby

De voordelen van een winter baby

Zwanger en uitgerekend in de wintermaanden? Een baby in de wintermaanden, dat is helemaal niet zo erg!

Verwacht je een winter baby? Of ben je net bevallen? Vaak zeggen mensen dat het hebben van een winter baby meer nadelen dan voordelen heeft. Onzin! Het maakt niet uit wat het jaargetijde nu is, een baby krijgen is altijd een prachtige gebeurtenis. Zeggen mensen om je heen andere dingen? Wij geven redenen waarom je blij mag zijn met je winter baby.

Tuurlijk, een baby komt met lusten, maar ook met lasten. Weinig nachtrust, veel gehuil (als je pech hebt), en het verzorgen van een baby kan vrij vermoeiend zijn. Maar hé, je krijgt er duizendmaal meer voor terug. Juist in de winter, wanneer je lekker binnen blijft en niet de kou in hoeft, is je baby vertroetelen helemaal leuk!

Dit zijn de voordelen van een winterbaby

 

Winterslaap

Uit onderzoek is gebleken dat zowel dieren als mensen lekkerder slapen in de wintermaanden. Dit geldt dus ook voor baby's. Héé... Dat je zelf elke nacht een goede nachtrust hebt kunnen we je helaas niet garanderen, maar je baby zal wel beter slapen in de winter. Als je je baby dan ook nog in laagjes inpakt slaapt de kleine nóg beter!

Lekker binnen blijven

Gedurende de wintermaanden voel je je minder schuldig wanneer je lekker binnen wil blijven en in je pyjama rond wil hangen. En gelijk heb je! Waarom zou je de kou in gaan als het niet nodig is? En doordat je veel tijd binnen doorbrengt, wen je ook sneller aan je nieuwe baby-lifestyle.

Babydraagzak

Durf je het toch aan om de kou in te gaan? Neem je baby mee in een draagzak! Je baby is dan gelijk je natuurlijke kacheltje, en jij die van hem of haar. Zo blijf je lekker warm tijdens het wandelen en je baby koelt nooit af.

Zweten is niet nodig

Een zware reiswieg tillen is geen pretje in de zomer met hoge temperaturen, zeker als je nog een beetje onhandig (zeg maar gerust lomp) bent en weer aan je lichaam moet wennen. Daarentegen heb je in de winter geen last van zweet dat langs je lichaam druipt.

Vitamine voor je baby

In de wintermaanden schijnt de zon niet zo fel als in de zomer. Maar wanneer er een zonnige winterdag is aangebroken, kun je best je baby mee naar buiten nemen. Zo laat je je kind wennen aan de zonnestralen en krijgt hij of zij meteen wat vitamine D binnen, wat altijd goed is. Vitamine D reguleert namelijk het calcium en is goed voor de botten en (aankomende) baby tandjes.

Schattige kleding

Nog een goede reden: de winterkleding voor baby's is altijd zo schattig! Kleed je baby lekker warm aan in een leuke winterjas met een schattige muts en lekkere warme wanten. Kijk nog even bij onze artikelen voor babykleding inspiratie.

Lente

Wat leuk is aan een baby krijgen in de winter, is dat de tijd veel sneller lijkt te gaan. Later licht, sneller donker? En dus is het zo weer het voorjaar! In het voorjaar zul je merken dat je baby dan zelf ook meer kan genieten van het mooie weer, omdat hij of zij wat ouder is.

Goed voor de stofwisseling

Tijdens zo'n heerlijke wandeling op een zonnige, maar koude winterdag ben je geneigd om stevig door te wandelen, zodat je het sneller warm krijgt. Doe dit ook vooral! Het aanpassen van koelte en warmte in je lichaam verhoogt je stofwisseling. Hierdoor wordt het makkelijker om gewicht te verliezen.

Eerste kerstfoto's

Tijdens de kerstdagen is het natuurlijk leuk om foto's te maken van de gezellige familiebijeenkomsten. Maar het is ook erg leuk om mooie foto's te maken van je baby! 

Vrije dagen

Voor de mannen kan het heel fijn zijn om in november of december vader te worden. Vooral in december rond de feestdagen zijn er veel vrije dagen en vaders kunnen dan vaak een extra dagje vrij nemen! Zo heeft je man ook de tijd om lekker te kunnen genieten van jullie baby.

Kun jij nog meer voordelen bedenken van het hebben van een baby in de winter?

Redactie MiniMe.nl

Door

02 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.