Je kindje dragen in een draagzak: alles wat je moet weten!

Je kindje dragen in een draagzak: alles wat je moet weten!

Ben jij ook zo fan van draagzakken? Wij vertellen alles over het uitkiezen van de draagzaak en waar je nog meer op moet letten!

Bestaat er iets heerlijkers dan een kindje dragen in een draagzak? Bij MiniMe zijn we gek op mooie draagzakken! Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van een draagzak? En hoe kan je je kindje eigenlijk het beste dragen? In samenwerking met expert Ergobaby vertellen wij je alles! 

Het dragen van je kindje in een draagzak is heerlijk. Je kunt je baby al vanaf de geboorte dragen in een draagzak, op voorwaarde dat je de breedte van het zitje en de hoogte van het rugpaneel kunt aanpassen aan de ontwikkelingsbehoeften van je baby. Na 9 maanden is je baby opeens uit je buik en die overgang is voor moeder en kind heel groot. Door je kindje lekker te dragen kan je die overgang iets minder groot maken en houd je je kleintje heel dicht bij je. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je baby!

Moeder met baby in draagzak

Alle voordelen van draagzakken op een rij!

Andere voordelen van het dragen van je kindje zijn:

 • Dragen is heel goed voor de hechting tussen ouder en kind. Je kindje hoort jouw hartslag, wat een vertrouwd geluid is omdat hij/zij daar 9 maanden naar heeft kunnen luisteren. Zo ontdekt je baby de wereld vanuit de veilige omgeving die de draagzak biedt.
 • Je hebt je handen vrij. Terwijl je je kindje de geborgenheid en rust biedt die het nodig heeft, heb jij twee handen over voor bijvoorbeeld je oudste kindje. (Voor dat oudste kindje zijn de poppendraagzakken van Ergobaby trouwens ook héél leuk. Zo kan je samen dragen!)
 • Voor baby’s heeft de draagzak een kalmerend effect, vanwege de directe nabijheid van een ouder. Dit maakt dat de draagzak voor rust zorgt en dat veel kindjes heel goed slapen in de draagzak.
 • Uit onderzoek blijkt dat baby’s die veel worden gedragen minder huilen en minder last hebben van klachten als reflux en krampjes. Win!
 • Het meenemen van een draagzak is heel praktisch, omdat het weinig ruimte in beslag neemt en licht van gewicht is. Geen gedoe met een kinderwagen in je auto proppen dus, want je kunt de draagzaak overal mee naartoe nemen!
 • Dragen is ideaal voor de borstvoeding, omdat het feit dat je dicht bij je baby bent voor de aanmaak van oxytocine en prolactine zorgt. Hier lees je meer over hoe draagzakken helpen bij de borstvoeding!

 En dat is nog lang niet alles! Op de website van Ergobaby vind je nog meer voordelen van het dragen van je kindje

Draagzak versus draagdoek

Je kunt je kindje zowel dragen in een draagzak als in een draagdoek. Een draagdoek kan ook ergonomisch zijn, maar wel op voorwaarde dat je hem goed knoopt. Het knopen van een draagdoek wordt door sommige ouders als ingewikkeld ervaren, maar oefening baart natuurlijk kunst!

Het grote voordeel van een draagzak is dat deze makkelijk om te doen is en dat je hem kunt afstellen op de draagbehoefte van ouder en kind. Bovendien weet je altijd zeker dat je kindje op een verantwoorde en ergonomische manier gedragen wordt in een draagzak én heb je de mogelijkheid om voor een draagzak te kiezen die met je kindje meegroeit. 

moeder met kind en baby in draagdoek

Daarnaast geeft de draagzak een wat betere gewichtsverdeling. Met een draagdoek wordt vaak het gewicht alleen op je schouders gelegd, waardoor je hier erg last van kan krijgen. Maar met zacht gestructureerde draagzak met een ondersteunende tailleband, lendensteun en gevoerde schouderriemen heb je hier geen last van!

Verschillende draagzakken van Ergobaby

Omdat geen mens hetzelfde is, biedt Ergobaby verschillende draagzakken aan. Zo vindt iedereen bij Ergobaby de juiste draagzak.

 • De Ergobaby Adapt groeit met je kindje mee en is te gebruiken van pasgeborene tot peuter. Deze draagzak is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te passen op degene die het kindje draagt. Zo gemakkelijk als 1-2-3.
 • De Omni Dream heeft het grote voordeel dat je je kindje in vier draagposities kunt dragen (op de buik en rug en met het gezichtje naar voren of naar jou toe).
 • De Embrace is een mooie draagzak voor pasgeboren baby’s. Deze draagzak is heel zacht en comfortabel en is heel eenvoudig om om te doen. Het combineert de zachtheid en knusheid van een draagdoek met het gebruiksgemak van een draagzak.
 • De Ergobaby Aura Baby Wrap is een draagdoek die gemakkelijk te knopen is omdat het een elastische wikkel is en kan worden voorgeknoopt voordat de baby erin wordt gedaan. Bovendien wordt hij gemaakt van een lichte, zachte en ondersteunende stof.
 • De Ergobaby Aerloom is de meest innovatieve draagzak waarin je je kind zowel op de buik als op de rug kunt dragen. De draagzak is als eerste en enige in zijn soort gemaakt van FormaKnitTM stof, een rekbare maar ondersteunende en ademende stof die meebeweegt met de bewegingen van je kindje. 

Welke draagzak voor jou het beste is? Dat hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Ergobaby helpt je heel graag verder in het maken van je keuze! Aangezien alle dragers worden geleverd met de ErgoPromise Levenslange Garantie, kunt u er zeker van zijn dat u een veilige keuze maakt.

Hoe moet je je kindje dragen?

Maar hoe draag je je kindje nu het beste? Het is sowieso belangrijk om een draagzak aan te schaffen waarin je je baby ergonomisch kunt dragen. De draagzakken van Ergobaby zijn allemaal ergonomisch, wat inhoudt dat er rekening gehouden wordt met de ontwikkelingsstadia van je kindje en de ondersteuning van verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofdje, de nek, de rug, de benen en de heupen. Ook is een ergonomische draagzak comfortabeler voor jou als drager!

In de verschillende instructievideo’s van Ergobaby vind je voor alle Ergobaby draagzakken een duidelijke instructie hoe je je kindje moet dragen. Handig!

gezin met baby in draagzak

Duurzame draagzak

Ergobaby heeft een mooie visie op duurzaamheid. Naast het feit dat de draagzakken van Ergobaby ergonomisch en comfortabel zijn, worden ze allemaal geleverd met de ErgoPromise levenslange garantie. Dit betekent dat ze gebouwd zijn om nog jaren mee te gaan naarmate uw baby en gezin groeit. Ergobaby streeft er ook naar om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door gerecycleerde materialen te gebruiken, zoals het geval is voor de onlangs gelanceerde Ergobaby Aerloom. Bovendien lanceerde Ergobaby in juni 2021 ook het Everlove-programma, waarbij gebruikte Ergobaby-draagzakken een tweede leven krijgen. Ergobaby koopt de gebruikte draagzakken van gezinnen, knapt deze op en verkoopt ze weer door. Zo ben je als ouder verzekerd van duurzaamheid, comfort, veiligheid en een goede prijs. En dat allemaal in één draagzak!

Draag jij je kindje veel?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ergobaby.

Anouk Bik

Door

29 september 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.